| 22.08.2008, 16:03.21 | |
prijem DVB-Tskusal som najst nejake info okolo prijmu DVB-T,no to čo potrebujem som nenasiel,preto skusim tu:1. je mozny v okoli žiliny (svk) prijem ceskeho (prip. polskeho) vysielania cez dvb-t? 2. pokial je plazma TV vybaveny tunerom na prijem dvb-t staci tento na kvalitny prijem? dakujem za kazdu rozumnu odpoved... |
![]() sony57 |
| 22.08.2008, 16:20.16 | |
RE: prijem DVB-TObávám se, že v okolí Žiliny bude prozatím ohromný problém chytit jakýkoliv DVB-T signál. (CZ, SK, PL, AT)Všude je to přes hory a vzhledem k malým výkonům v Ostravě, Skrzycznem, a BB + Zvolen snad beznadějné. Největší šanci bych dával vysílání z vysílače Wien Kahlenberg (63kW) na k24 a k34, v případě, žes dříve chytal analogovou TV, popř. dnes chytáš rádia např. na 88,6 89,9, 92,0 99,9 MHz v dobré kvalitě, má smysl se o takový příjem pokusit. V tomto případě nepřijímáš 2 signály na sousedních kanálech, tak by zabudovaný tuner v plazmě měl stačit. |
![]() D2MAC |
| 22.08.2008, 16:25.03 | |
RE: prijem DVB-TPokial budes chciet DVBT sledovat na svojej plazme tak sa bohuzial v Ziline ani tento rok ani buduci nebudes mat na co pozerat. Predpokladam, ze Tvoja plazma je vybavena digitalnym tunerom pre pozemne dig. vysielanie v norme MPEG2. Tuto normu bude v Tvojom okoli pouzivat len CR. Signal z Ostravy, ktory by tam teoreticky mohol doletiet bude na pozadovanej urovni asi az v roku 2010 (vykon vysielaca). Prihranicne vysielace budu riesene v ramci sekundarnej siete este neskor.Slovenske a polske vysielanie nechytis, pokial si nekupis STB s podporou MPEG4/AVC, pretoze tak by sa malo od buduceho roku v tychto krajinach vysielat. Ak mas SONY model. rady napr. W tak na nom chytis aj MPEG4. Musis sa pozriet na technic. udaje Tvojej plazmy. |
![]() black |
| 22.08.2008, 16:46.30 | |
RE: prijem DVB-Tplazmu este nemam,rozmyslal som nad panasonic px80e,takze tam asi to svk vysielanie nepojde,no neva,nechcel som ho kupovat len kvoli dvb-t. horsie to asi bude s tym prijmom ako tu pisete,pretoze som skutocne v takej oblasti medzi kopcami,kde som mal problem s analogom a aj preto som siel do satelitneho vysielania. len som sondoval ci ten digi signal sem ma sancu dorazit,vdaka za info... |
![]() sony57 |
| 22.08.2008, 16:50.19 | |
RE: prijem DVB-TV tvojom pripade je orientacia na sat spravnou volbou. Plazmy a LCD s DVBT tunerom len pre MPEG2 sa uz v SK neoplati kupovat. |
![]() black |