| 26.08.2008, 19:36.27 | |
Bytová zásuvka a sat příjemDobrý podvečer. Potřebuji zapojit další satelitní přijmač.Koupil jsem LNB QARD, slučovač sat...tv jedním jsem to sloučil druhým rozbočil. Nyní mám problém, že mě nejde napájecí proud k LNB přes bytovou zásuvku. Je nějaké řešení? |
![]() foxik |
| 26.08.2008, 20:32.46 | |
RE: Bytová zásuvka a sat příjemLze to řešit tímto?http://www.omko.cz/_showpic.php?w=600&h=450&f=aW1nX2thcnR5L0FMTUUyMTRfdi5qcGc=Má někdo vyzkoušeno? |
![]() foxik |
| 26.08.2008, 20:54.36 | |
RE: Bytová zásuvka a sat příjemNejsem ze tvého dotazu dvakrát chytrý....Musíš sdělit více,ale je pravda že by to mohlo být i počasím.......... |
![]() Kamil_k4 |
| 26.08.2008, 21:04.11 | |
RE: Bytová zásuvka a sat příjemPřed časem jsem to tady řešil. Tak jsem myslel, že se ozve saxon nebo někdo kdo to tam se mnou řešil. Nicméně jedná se o to. Potřebuji po jednom koaxu poslat signál tv+sat.Tak jsem na půdě sloučil sign.a dole u televize opět rozbočil. Pozemní tv funguje bez problému. Ale sat nejede protože mě přes bytovou zásuvku neprojde 13/18 V napájení LNB. Tím pádem nemám žádný sat sygn. Tak potřebuji poradit jak tu zásuvku upravit nebo něčím nahradit. |
![]() foxik |
| 26.08.2008, 21:19.09 | |
RE: Bytová zásuvka a sat příjemZásuvka musí být TV/R/Sat. Nebo rozbočení udělat ještě před zásuvkou. |
![]() Bloud |
| 26.08.2008, 21:39.53 | |
RE: Bytová zásuvka a sat příjemNašel jsem třeba toto http://www.elektrosat.cz/novy/shop.php?category=1&k=110&p=1439http://www.sat2000.cz/catalog/sattv-slucovacrozbocovac-signalu-p-431.html a spousty další a u každého je poznámka průchozín napájení(DC).Pokud to tvůj nemá,tak vyzkoušej jiný...Pěkný digitální večer |
![]() Kamil_k4 |
| 27.08.2008, 07:47.59 | |
RE: Bytová zásuvka a sat příjemProboha, proc si nepozves nekoho, kdo tomu rozumi ???1 Vystup z LNB zapojis do STA.TV vstupu, pozemní anténu zapojíš do T.TV vstupu a výstup pro zásuvku nebo stejny slučovač/rozbočovač ja na T.TV+SAT.TV. Ten slzčovač je mezi SAT.TV a výstupem průchozí pro napájení. u TV použiješe TV/R/SAT zásuvku nebo stejný slučovač, zapojený opačně - koax z antén půjde do T.TV+SAT.TV, výstup pro sat.přijímač půjde z výstupu SAT.TV a "anténa" do televize půjde z T.TV Pokud po tom koaxu honíš ještě napájení pro zesilovač v pozemní anténě, musíš to napájet ještě před T.TV vstupem, protože napájení je jen pro LNB ! |
![]() J a |
| 27.08.2008, 09:56.03 | |
RE: Bytová zásuvka a sat příjem@foxíkNějak jsem nepochopil, proč jsi to u zásuvky rozbočil a pak ještě cpal do zásuvky...kam jsi dal druhý kabel? Připadá mi, že se neumíš vyjádřit, nebo sis to vymyslel. Mimochodem, ten slučovač/rozbočovač v odkazu je velmi kvalitní. Nedávno jsem zapojoval dvě zásuvky kámošovi a koupil si takové ty pěkné, barevné, nějaké dražší. Po zapojení mu signál spadl asi na polovinu pův. hodnoty v obou zásuvkách. Protože je používá jen na sat, ten plošák jsem trochu "poupravil", že teď vlastně slouží jen jako nejdražší F-konektor na světě.. @Ja Nedávno tady byl jeden borec, co po koaxiálu posílal i dvě různá ss napětí..:-) Saxon může potvrdit |
![]() Tomik535 |
| 27.08.2008, 12:57.38 | |
RE: Bytová zásuvka a sat příjemMám to pořešené.@Ja bylo to malinko složitější. Mám svod na pozemní signál ke třem televizorům a nyní jsem potřeboval poslat sat.sign. k jedné z nich. Nicméně od rána to šlape jak má. |
![]() foxik |