Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.08.2008, 19:36.27

Bytová zásuvka a sat příjem

Dobrý podvečer. Potřebuji zapojit další satelitní přijmač.
Koupil jsem LNB QARD, slučovač sat...tv jedním jsem to sloučil druhým rozbočil. Nyní mám problém, že mě nejde napájecí proud k LNB přes bytovou zásuvku. Je nějaké řešení?
uživatel
foxik
26.08.2008, 20:32.46

RE: Bytová zásuvka a sat příjem

Lze to řešit tímto?http://www.omko.cz/_showpic.php?w=600&h=450&f=aW1nX2thcnR5L0FMTUUyMTRfdi5qcGc=
Má někdo vyzkoušeno?
uživatel
foxik
26.08.2008, 20:54.36

Nejsem ze tvého dotazu dvakrát chytrý....Musíš sdělit více,ale je pravda že by to mohlo být i počasím..........
uživatel
Kamil_k4
26.08.2008, 21:04.11

Před časem jsem to tady řešil. Tak jsem myslel, že se ozve saxon nebo někdo kdo to tam se mnou řešil. Nicméně jedná se o to. Potřebuji po jednom koaxu poslat signál tv+sat.Tak jsem na půdě sloučil sign.a dole u televize opět rozbočil. Pozemní tv funguje bez problému. Ale sat nejede protože mě přes bytovou zásuvku neprojde 13/18 V napájení LNB. Tím pádem nemám žádný sat sygn. Tak potřebuji poradit jak tu zásuvku upravit nebo něčím nahradit.
uživatel
foxik
26.08.2008, 21:19.09

Zásuvka musí být TV/R/Sat. Nebo rozbočení udělat ještě před zásuvkou.
uživatel
Bloud
26.08.2008, 21:39.53

Našel jsem třeba toto http://www.elektrosat.cz/novy/shop.php?category=1&k=110&p=1439
http://www.sat2000.cz/catalog/sattv-slucovacrozbocovac-signalu-p-431.html

a spousty další a u každého je poznámka průchozín napájení(DC).Pokud to tvůj nemá,tak vyzkoušej jiný...Pěkný digitální večer
uživatel
Kamil_k4
27.08.2008, 07:47.59

Proboha, proc si nepozves nekoho, kdo tomu rozumi ???

1 Vystup z LNB zapojis do STA.TV vstupu, pozemní anténu zapojíš do T.TV vstupu a výstup pro zásuvku nebo stejny slučovač/rozbočovač ja na T.TV+SAT.TV. Ten slzčovač je mezi SAT.TV a výstupem průchozí pro napájení.

u TV použiješe TV/R/SAT zásuvku nebo stejný slučovač, zapojený opačně - koax z antén půjde do T.TV+SAT.TV, výstup pro sat.přijímač půjde z výstupu SAT.TV a "anténa" do televize půjde z T.TV

Pokud po tom koaxu honíš ještě napájení pro zesilovač v pozemní anténě, musíš to napájet ještě před T.TV vstupem, protože napájení je jen pro LNB !
uživatel
J a
27.08.2008, 09:56.03

@foxík
Nějak jsem nepochopil, proč jsi to u zásuvky rozbočil a pak ještě cpal do zásuvky...kam jsi dal druhý kabel? Připadá mi, že se neumíš vyjádřit, nebo sis to vymyslel.
Mimochodem, ten slučovač/rozbočovač v odkazu je velmi kvalitní.
Nedávno jsem zapojoval dvě zásuvky kámošovi a koupil si takové ty pěkné, barevné, nějaké dražší. Po zapojení mu signál spadl asi na polovinu pův. hodnoty v obou zásuvkách.
Protože je používá jen na sat, ten plošák jsem trochu "poupravil", že teď vlastně slouží jen jako nejdražší F-konektor na světě..
@Ja
Nedávno tady byl jeden borec, co po koaxiálu posílal i dvě různá ss napětí..:-)
Saxon může potvrdit
uživatel
Tomik535
27.08.2008, 12:57.38

Mám to pořešené.
@Ja bylo to malinko složitější. Mám svod na pozemní signál ke třem televizorům a nyní jsem potřeboval poslat sat.sign. k jedné z nich. Nicméně od rána to šlape jak má.
uživatel
foxik