Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.08.2008, 13:53.31

Držák EASY MOUNT DIY 1

Potřebuji pověsit parabolu a v Německu jsem zahlédl držák na okno Easy Mount DIY 1 asi za 40 euro.Nechci nic vrtat a tak by mě vyhovoval .Má někdo prosím s tímto držákem zkušenost?Nechtěl bych,aby to někomu bouchlo z patra na hlavu.Díky za odpovědi.
uživatel
jm57
27.08.2008, 14:16.11

RE: Držák EASY MOUNT DIY 1

Držák easy mount neznám.
Píšeš že nechceš vrtat. Pak by mne zajímalo, jaká sila tu parabolu a držák za oknem udrží ???

Pojistit si parabolu můžeš ještě přivázáním na lanko. Ale i pro to lanku musíš zavrtat nějaký hák, který to bude držet.

Já si zatím montáž bez šroubů neumím představit.
uživatel
colombo
27.08.2008, 14:38.15

Uživatel, který si na stěnu domu nemůže dát satelitní parabolu, protože má zakázané =zásahy do konstrukce budovy=, si tuto anténu může bez problémů instalovat, pokud použije systém připevnění =Easy-Mount=.

Držák anténního systému se obejde bez =zásahů do konstrukce budovy=. Vyhovuje právním předpokladům a veškerým, přísným německým stavebním předpisům. Montáž je navíc jednoduchá. Teleskopická tyč je na obou koncích opatřena závitem s opěrnou plochou. Když držák vodorovně nebo svisle sevřeme na okenní parapet, dále už nemusíme nic dělat. Otáčením teleskopické tyče vyšroubujeme opěrnou plochu a na parapetu pevně podepřeme. Šířka =upnutí= je mezi 78 až 125 cm.

Na tuto teleskopickou tyč navíc můžeme umístit volně posuvný výložník ve tvaru pravoúhlé trubky. Před něj se dá upevnit satelitní parabola v jakékoliv pozici. Parabola může tak být namontována pod nebo vedle okenního parapetu bez negativního vlivu na volný výhled z okna. Mimo to se ukazuje, že konstrukce je poměrně robustní.

Držák =Easy-Mount=, model DIY 1, je vhodný pro parabolické antény s průměrem do 70 cm, DIY 2 HD i do průměru 80 cm. Systém upevnění =Easy-Mount= lze v německých specializovaných obchodech zakoupit za cenu 39 EUR.
uživatel
pierrepetr
27.08.2008, 14:41.09

http://www.preisroboter.de/ergebnis4079705.html
uživatel
pierrepetr
27.08.2008, 15:07.18

Colombo, mozno keby si trochu zagooglil tak nemusis riesit, ci je tvoja predstavivost mala:

http://www.aboutprojectors.com/news/wp-content/uploads/2008/08/diypm_a2.jpg
uživatel
losparabo
27.08.2008, 15:50.19

Popsal jsi to pěkně, ale moc bych tomu nevěřil. Když se to uvolní, tak je z toho v nejlepším případě rozbité okno.
uživatel
grupen
27.08.2008, 17:00.58

Je to zajímavý řešení ale neuplatní se v případech, ve kterých je potřeba nevrtat nejčastější - v dodatečně prováděný tepelný izolaci zdí nebo někdy výměna oken. Izolace nebo dozdívky ostění jsou z měkejch materiálů a z paraboly může bejt pěkný ufo.
uživatel
knawi
04.04.2010, 21:04.26

vyuziti

ac je tema uz hodne stare,zajimalo by me neco jineho...znamy se odstehoval do bytovky,kde si majitel nepreje zadne paraboly na zdi,prej je dostupna CATV v dome a slus...nicmene prijde mi to boj na stejne fronte jako s instalaci Wifi...neni nejaky zakon,ktery toto osetruje ? prece me nikdo nemuze nutit do nejake predrazene poblble catv ;P nechapu v tomto ohledu mysleni majitelu domu,proc v pripade zajmu neudelaji v dome SAT rozvody po dohode na 2-3 druzice a je klid...
uživatel
pcwifi