Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.09.2008, 10:21.31

Bezdrôtový prenášač AV, IR

Zdravím, máte skúsenosti s týmto zariadením ? Zaujímalo by ma či sa to nebude rušiť s wifi routerom ktorý mám v byte. Čítal som že s kuchynskou mikrovlkou sa to neznáša. Plánujem kúpiť VID-TRANS12 a napojiť tak satelit na TV v druhej izbe.
uživatel
Freedox
03.09.2008, 10:25.29

RE: Bezdrôtový prenášač AV, IR

ja som si kupil philips so 4 vstupmi a bol som kvalitou velmi sklamany. Je to ako nekvalitna kablovka.
uživatel
Director
03.09.2008, 10:52.00

Kúp si besdrôtový prenášať signálu taký, aby sa na ňom dávali prepínať kanály. Ja mám obyčajný z TESCA za 1 100 Sk značky TECHNIKA (asi made in China) a som spokojný. KeĎ som ho zapojil, nešiel mi wifi internet a obraz na TV bol divný. Potom som začal skúšať prepínať kanály na prenášači signálu a všetko funguje super. Ale keď niekto zapne mikrovlnku v kuchyni, tak trošku skáče obraz, ale inač som s ním spokojný.
uživatel
Crescenzio
03.09.2008, 12:54.06

prvně jsem přečetl bezsáčkový vysavač :laughing: wifi je hezká věc, jenže někde na sídlišti skoro nepoužitelná, net, zvonky, kamery a jsi v háji, nejlepší by bylo vyzkoušet a pak koupit, třeba dát zálohu a domluvit se s prodejcem
uživatel
poky1
03.09.2008, 13:34.59

na samotě u lesa a bez velkého pohybu lidí po domě - ano, je to alternatíva, ale na 100% spokojený nebudeš. Funguje na menší vzdálenosti dobře, 10m a víc je už risk.
Natáhni si AV kabliky, a kup jenom přenášeč DO. To funguje dobře. Ale jak píše poky1 nejdřív skus a až potom kup.
uživatel
pepiino
03.09.2008, 14:32.18

No 10 m by som netvrdil. Ten môj šunt z TESCA som skúšal vo voľnom priestranstve, aby vysielač a prijímč na seba videli bez prekážky, tak to bolo 110 m (v dokumentácii sa píše 80 m) a v rodinnom dome signál prešiel cez dve steny. Prešiel aj cez tretiu, ale už vypadával obraz a zvuk.
uživatel
Crescenzio
03.09.2008, 16:51.11

záleží od množství armatúry v betóně, a když jsem přehnal ale víc jak 20metrú nefungujou korektně, když na sebe viděj tak 100 metrú není problém, na samotě u lesa.
uživatel
pepiino
03.09.2008, 17:31.02

vďaka všetkým za rady.

Tak už to mám vyskúšané. Bol som v NAY, povedali mi že ho môžem do 48 hodín vrátiť ak nebudem spokojný a vrátia mi peniaze. Kúpil som značky Strong. No a je to hrôza hrôzostrašná. Má to 4 kanály na prepínanie, no na všetkých sa to ruší s mojím wifi routrom. Keď som ho vypol tak bol obraz ok kým som sa neotočil na otáčacej stoličke. A keď som vstal a chodil po izbe tak práskal zvuk, šumel obraz a skákal ako divoký kôň. A to tie smerovače na seba skoro videli, žiaden múr. Riaden shit, zajtra im to vraciam. No som sklamaný, čakal som od toho viac. :crying:
uživatel
Freedox
03.09.2008, 21:07.03

Ten Strong je fakt riadný shit. Keď máš možnosť vyskúšaj Technisat, s tým mám najlepšie skúsenosti. Taktiež ujde ešte Emtec. Ale keď máš možnosť tak kábel je istota.
uživatel
Scudo
03.09.2008, 23:05.02

mám taky Technisat a spokojenost...s wifi se neruší a dosah dobrej (tam kde potřebuji) i na zahradu přes jednu zeď a na 30m O.K., obraz se mi zdá stejný jako u resiveru, ale koukám na 55 v ložnici a do ted jsem tam měl jen zrnící novu a CT1, takže proti tomu všechno zlatý :-)
uživatel
jirkaaa
03.09.2008, 23:22.59

@Scudo

Tento technisat? - http://www.ipbox.sk/index.php?main_page=product_info&products_id=304 No vyskúšať ho možnosť nemám. V obchodoch ho u nás nemajú. Som z BB. Ani prechádzanie po miestnosti nemá vplyv na obraz ? Chcel by som taký pri ktorom by som sa mohol aj pohnúť :lookaround:
uživatel
Freedox
04.09.2008, 01:24.04

Freedox

Áno, presne taký. Pokiaľ pri prechádzaní v miestnosti budeš pretínať spojnicu medzi vysielačom a prijímačom tak niejaké rušenie bude asi vždy. Ale bežný pohyb v miestnosti nemá vplyv.
uživatel
Scudo
04.09.2008, 23:29.29

přsně tento Technisat mam a jak pise Scudo, jak někdo projde mezi vysílačem a přijímačem, tak to zaruší, ale hodně málo.....jak jsem psal, mám to v ložnici a když koukám v ložnici, tak už pak moc pohybu po pokoji není, a na posteli nějaký ten pohyb nevadí :-D R^
uživatel
jirkaaa