Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.09.2008, 15:53.28

technisat digicorder hd

Má niekto skúsenosti s týmto prij.? V recenzii neboli niektore údaje-zaujímalo by ma či tento prijímač zvláda normu NTSC a či zvláda aj vysoké symbolové rychlosti-45 Msy/s a taktiež by ma zaujímalo čí vie aj SCPC kanály s rýchlosťou pod 2 Mbit/s.Nepodarilo sa mi nikde dostať k týmto informaciam.Mal niekto možnosť porovnať kvalitu HD a SD obrazu s inými prijimačmi? Je skutočne ten obraz viditelne lepší?
uživatel
andre
04.09.2008, 18:17.56

Technisat digiHD 2

No evropa provozuje sat signál SD v rozlišení PAL takže nepodporuje NTSC, navíc tato norma má i menší rozlišení než PAL a budoucnost je HD!
uživatel
MONY
04.09.2008, 18:37.23

RE: technisat digicorder hd

v ntsc normě vysílá třeba americká MSNBC na telstaru 15w. já mám hd homecast a ten bohužel pouze převádí tohle vysílání do PAL a výsledek je trhaný obraz. celkově se příjmu těchhle
stanic věnuje tak málo lidí že je prakticky nemožný zjistit který přijímače to umí
uživatel
vortimond
04.09.2008, 20:13.39

RE: technisat digicorder hd

V současné době není kvalitnější přijímač než tento - vztaženo ke kvalitě obrazu nejen v HD ale hlavně v SD, ty rychlostní finesy jsou vedle toho poměrně nepodstatné kritérium. Spíše nechápu, proč ani ve své obrazově velmi vydařené vlajkové lodi němčouři zatvrzele nadále odmítají diseqc 1.1 (a pak ta cena?!)
uživatel
KOTAZ
04.09.2008, 21:54.09

technisat digicorder hd

NTSC norma na 15w-dávajú tam občas prenosy NHL,ale nie všetky prijímače dokážu automaticky prepínať na túto normu-práve preto som chcel vedieť či tento prijímač to vie.Topfield 7710 hdpvr tuto normu na NTSC prepína,aj HD aSD obraz má viníkajúci,ale nedokáže naladiť SCPC kanály,ktoré majú rýchlosť okolo 3-4 Mbit/s,ktoré sú hlavne na 42E a tiež na 15w.Zaujímalo by ma hlavne aj to či mal niekto možnosť porovnať kvalitu HD aSD obrazu s inými HD receiv.?
uživatel
andre
04.09.2008, 23:33.20

tech digi hd2

zvláda od 2M/S do 45M/s v pohode.
SD - záleží aj na čom budeš pozerať, rôzne stanice - rôzna kvalita, staré programy - nové programy rôzna kvalita... u SD je to ako na húpačke ale to asi vieš, nie je všetko ani najhoršie ani najlepšie, záleží od typu stanice, programu, možnostiach príjmu atď.
HD - na čom pozeráš, mal by si mať akú takú istotu v štandartoch kvality programov, aj keď dnes to ešte asi neposúdime ako to vlastne bude ale v každom prípade to bude začínať tam, kde sa dnes zamilovane pozeráme na HD programy...
Mám ho, je fajn, príjemný čo sa týka kvality, spracovania, možnostiach poskytnúť dobrú obrazovú aj zvukovú kvalitu, vynikajúce možnosti prepojenia, avšak vyššia cena, otrasné menu aj keď to je možno pre niekoho nepodstatné a to čo vie on vedia aj iné...mám aj iný a tiež vie kadečo i keď vo všeobecnosti platí a mám to vyskúšané aj na iných HD príjmačoch že dnes nie je ani jeden dokonalý a bez chyby...
uživatel
unc1
05.09.2008, 10:37.04

techn. digi.hd

Dakujem všetkým za odpoved.Pre unc1-neskušal si normu NTSC?Ak si mal možnosť porovnať s inými hd-je to upscale u SD skutočne kvalitnejšie,alebo v recenzii si robili iba dobrú reklamu?
uživatel
andre
05.09.2008, 12:34.08

tech digi hd2

úprimne nemám pocit žeby bolo vyrazne lepšie ani nemá byť prečo...
napíš na unc@zoznam.sk ak chceš.
uživatel
unc1