Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.09.2008, 23:09.22

Satelitní signál do PC sítě?

Zdar na foru.
Ještě jsem se s tím nesetkal, ale dnes se mě ptal jeden známej, zda jde připojit signál od LNB do PC sítě. To podle mě nejde. Nebo alespoň výstup z rec. Jde mu o to, že má udělanou kompletní rekonstrukci bytu s PC rozvody a neudělal koax rozvody... Chce přijímat v bytě na 1 - 2 místech Astru 3. Osobně myslím, že to nejde. Nemáte s tím někdo zkušenost?
uživatel
Ládys
04.09.2008, 23:26.46

RE: Satelitní signál do PC sítě?

To nejde... ale jde pomocí LAN sítě šířit obraz pomocí satelitního receiveru, který LAN stream např. Dreambox
uživatel
kacenkin
04.09.2008, 23:32.23

Díky kacenkine,

myslel jsem si to. Zbývá tedy přenášet AV signál "vzduchem", ale to je NIC MOC kvalita. Ještě jednou díky.
uživatel
Ládys
04.09.2008, 23:39.41

Pozor, to co jde z LNB do sat. přijímače rozhodně není AV signál !!!
uživatel
kacenkin
04.09.2008, 23:40.43

Ide to, ale je to drahy spas.
uživatel
gogo1
05.09.2008, 09:07.59

RE: gogo1

"Ide to, ale je to drahy spas"

tak to by mě zajímalo jak? můžeš to popsat?
uživatel
Jarda_1
05.09.2008, 09:12.29

TV signál, tedy 45-850 MHz, zkonvertovat a rozvést v UTP síti jde. Ta dražší SAT varianta by byla použít komerčně dostupné DVB-to-IP gatewaye, kde každý vstup zvláda dva trandpondéry. Na konci pak musí být buď PC nebo IP set-top box. Zkušenější PC kutil si pak může postavit domácí server s několika SAT kartama a streamovat obsah po síti. Na konci však opět musí být buď PC nebo nějaký tenký klient připojitelný k TV. Ve Winech je to třeba MediaPortal, v linuxu MythTV...
uživatel
Dusan
05.09.2008, 09:52.23

re: Dusan

takových možností je samozřejmě víc, ale původní otázka byla: výstup z LNB přenést po datovém kabelu (zřejmě UTP5e)
a to asi nepůjde.
uživatel
Jarda_1
05.09.2008, 10:03.23

Ne, to nejde.
uživatel
Dusan
05.09.2008, 13:21.52

Ledacos jde.
Ale pro normální použití běžným člověkem musí od každého přijímače vést samostatný koax až k parabole. Jakékoliv jiné pokusy jsou mnohonásobně dražší a mnohonásobně méně funkční, než natáhnout jeden koax.
uživatel
Antonín
05.09.2008, 13:48.19

re: Antonín

ano, opravdu jde ledacos, ale když se vyjadřuješ k přenosu signálu z LNB po datové síťi napiš jak (bez ohledu na finanční otázku) Můj názor, stejně jako Dusana, je že to nejde, ale rád se nechám poučit.
uživatel
Jarda_1
05.09.2008, 15:03.41

Jde udělat datové vysílání - broadcasting, jde udělat převod signálu z LNB do dat (koneckonců nic jiného, než data to nejsou, ne?) a pak zase namodulovat zpátky, jde udělat skutečně hodně věcí, které jsou ale tak nebo onak nesmyslem. Navíc drahým. Po pravdě řečeno si myslím, že není vyloučený ani ten přenos twistem, pravděpodobně by to mohlo jít na kratší vzdálenosti i jen obyčejně (ale ne přes nějaké switche, samo), a asi by šel udělat, nebo možná dokonce existuje nějaký čtyřdrátový zesilovací systém. Samo o sobě není vyloučeno přenášení pásma 1-2GHz po twistovaných párech. Koneckonců pro přenosové rychlosti 100 Mb/s a více je to totéž pásmo.

Jediné, co by dávalo jakýs takýs smysl, je ten broadcasting. Že by klientem bylo nějaké MediaPC, a to by si ovládalo samotný přijímač jinde v síti (nějaký PC Skystar XX nebo Dreambox atp., který to umí, včetně přepínání programů. To jde jakž takž rozumně.

Ale pro normální použití je furt nejlepší dát přijímač ke každému zobrazovači, připojit ho HDMI, a je potřeba natáhnout koaxiální kabel od přijímače k parabole.
uživatel
Antonín
05.09.2008, 15:05.24

Jo ... ještě .... to bez ohledu na finanční otázku bude mít pět, nebo šest cifer.
uživatel
Antonín
05.09.2008, 16:36.29

Ked chces viac ako 16 TP, tak potom urcite 7 ciferna.
uživatel
gogo1
05.09.2008, 16:42.07

Antoníne, co píšeš, je divočina. V analogu, při hodně bujné fantazii, by to možná šlo. Ale přenášet DVB signál přímo do UTP je holý nesmysl. Veškeré úvahy stejně končí na nějaké formě de-multiplexu a streamování... Multicast, unicast, ale určitě ne broadcast... Jinak souhlas, že pokud to jde, natahnout kabel a připojit box.
uživatel
Dusan
05.09.2008, 17:28.19

od LNB k prijimacu je to viac-menej nerealne (mam vyskusane) - vysoke frekvencie, jedinou realnou moznostou je streamovanie, co funguje po LAN (tiez mam vyskusane), co sa tyka analogu (napr. CATV) to ide uplne pohodlne (pomocou uz davno spominanych balunov, ktore "menia" koax na TP kable), co sa tyka streamovania - staci mat jeden comp s DVB-S kartou (prip. receiver), na ktorom pobezi napr. VLC ako server a ten streamuje video na iny comp, prip. iny receiver, stremovat sa da aj multicast, to znamena, ze sa na klientovi da navolit kanal (je to vsak obmedzene nejakym poctom, tusim 16 kanalov, ak sa nemylim)
uživatel
sgi320
06.09.2008, 06:43.55

Díky všem za INFO.

Děkuji všem až dnes, včera jsem byl až do noci "v akci" a večer jsem se svalil do postele.
Jinak zvítězil zdravý rozum. Kámoš si nechá odtrhat lepené rohové lišty u plovoucí podlahy, do škvíry dá koax a "má to skoro ZADARMO"! Přeji všem - hezký den.
uživatel
Ládys