Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.09.2008, 08:53.31

HD prijimac s EMU?

Zdravim vsetkych fandov DVB-S prijmu, chcel by som Vas poprosit o radu pri kupe HD prijimaca, chcel by som, aby mal podporu EMU, HDMI vystup, digitalny vystup (najlepsie optiku), vstavane dekodery(myslim dekryptery, neukamenujte ma ak pouzivam nespravne vyrazy) Mal som doteraz vyhliadnuty Vantage HD-6000S, ale naklko sa blizi datum kupy, chcem sa este uistit ci v danej cenovej relacii neexistuje nic lepsie, spolahlivejsie atd.. Viem ze kazdy pristroj ma vela kladov i zaporov, neexistuje dokonaly, ale rad by som, keby ste sa vy podelili o prakticke skusenosti s nejakymi HD prijimacmi u vas doma. DAkujem
uživatel
street
09.09.2008, 09:00.23

RE: HD prijimac s EMU?

1/Vantage HD 8000S - Twin Tuner HD PVR přijímač
uživatel
Saxon
09.09.2008, 09:00.47

asi Ferguson 8900HD nebo AZBOX HD (zatim ale neni na trhu:)
neco najdes i na www.satzona.cz nebo zagoogli
uživatel
orbitfan
09.09.2008, 09:01.37

No ten je siece vybavenejsi ako mnou vybrany model, ale ta cena :( Nie vybavenim by stacil aj ten model 6000, ide o to ci neexistuje aj nieco lepsie v danje cenovej relacii?
uživatel
street
09.09.2008, 10:06.04

tohle je hrozne slozity....resil jsem tenhle problem nedavno....prijimac s hd...
ale zalezi na tobe,co od toho pozadujes - kazdy bude mit jiny nazor a chvalit to svoje....
zalezi na na tom,jestli mas motor....jestli pouzivas nejakou kartu nebo modul...jakou rec nebo stanici preferujes pri sledovani...jakou softwarovou podporu ten prijimac ma...a jak se v tom vyznas...a hlavne take cena...
u me po vsech porovnanich vyhral Octagon HF 918 HD - cena do 6000,- Kc, dobra podpora a umi to,co pozaduju - emu...sharing...atd...
ale je to na tobe...
uživatel
Kimm
09.09.2008, 10:17.43

Netlačte na ceny

Je holý nesmysl neustále tlačit na ceny, výsledkem je jen klesající kvalita. Před pár lety se prodával za 12 tisíc Humax CRCI 5500 a byl to nejprodávanější model v ČR. Dnes je za podobnou cenu špičkový Vantage a podobné, které umí nesrovnatelně více. Myslím,že tato cena za kvalitní přijímač není velká - když už k němu stejně kupujeme plazmy nebo LCD. Honit se za nízkými cenami je hloupost a shánět lowend přijímače pro HD je vyhazování peněz. (Vantage 6000 není lowend, ale mám na mysli různé na trhu se objevující plečky). Nebo jsme tak bohatí, abychom pořád kupovali levné věci a stále je vyhazovali?...
uživatel
Zorbas
09.09.2008, 11:53.48

Blbé je, že ty drahé věci nejsou v případě přijímačů o moc kvalitnější, než ty plečky. Pokud vůbec.
uživatel
Antonín
09.09.2008, 12:44.20

Antonin - souhlas.... :)
uživatel
Kimm
09.09.2008, 13:03.22

Zkus AB IP BOX 9000 HD

Podívej se na abcom.sk
Je dobře vybaven a má i slušnou podporu. Cenově se pohybuje mírně nad 13000,-Kč bez hdd a druhého tuneru.
Je na linuxu, umí emu, dvě karty ve čtečkách, má dva CI sloty na moduly, umí sdílet i updatovat klíče z Netu, dají se s tím dělat divy...
uživatel
bob.r
09.09.2008, 13:31.45

@Antonín

To bych si dovolil oponovat. Přestože je dneska díky obecnému tlaku na cenu používáno levných, a tedy nekvalitních konstrukčních prvků, nelze hardwarově srovnat značky Vantage,Topfield nebo AB IP BOX s (ne)značkami Yumatu,Smart,Globo,Optikum nebo Lemon. Na to ti jako technikovi musí stačit první letmý pohled na konstrukci přijímače.
uživatel
Zorbas
09.09.2008, 14:27.20

do týdne obdržím níže uvedený přijímač jehož expanze se chystá na český trh, níže je popsáno o jaký stroj se jedná:
(osobně s tím nemám nic společného, ale výsledky testů zveřejním, u slušných prodejců by tento stroj neměl stát více jak 4000,- Kč)
High-rozlišení HDTV televizí s novými Ferguson RC-8500 HD. Ponořte se do televize zítřka. Vychutnejte si obraz a ohromující křišťálově jasné, digitální kino-zvuk . Ferguson FK HD 8500 je HDTV televize, která bude v budoucnu realitou.

Díky nejnovější technologii MPEG-4 a lepší DVB-S2 přijímač technologie je Ferguson FK8500HD poslech pro normy, na budoucí a také v pozici klasické digitální TV (MPEG2) přijímat. Divák vidí Ferguson RC-8500 na břitva ostré-HD televize od zítřka bez jeho oblíbené programy by se měly vyhnout.

Zvláštní zdůraznění z RC-8500 HD je high-definition OSD se záblesky přijímač vysoké-rozlišení TV bude nakonec hrát v odpovídající kvalitě a HDTV uživatelé musí také EPG a menu již hrubé pixelové grafiky spokojen .
? Přípravky pro PAY-TV poskytovatelů (1 CI-slot)
? Vhodný pro digitální příjem, TV programy zdarma
? Vhodné pro digitální vysílání, volný rádio a hudební kanály
? USB 2,0 port pro další aplikace
Technické údaje:

? DVB MPEG2 a MPEG4 / H.264 / AVC kompatibilní
? 4000 předvoleb
? Společný Interface
? USB rozhraní 2,0
? HDMI výstup s HDCP (až 1080i)
? Komponentní YUV Out
? Digitální audio výstup optický a elektrický
? 2 RCA audio výstup (analog)
? RCA video výstup CVBS
? RS-232 rozhraní
? DiSEqC 1,2 / USALS
? Multi-funkční displej 8 číslic alfanumerické
? 10 Timer
? 8 oblíbených seznamů
? OSD a VBI Teletext s bočním skladování
? Software Update nebo PC přes USB
? Stříbrný kov .
? Power switch
uživatel
Babui
09.09.2008, 14:53.17

ach jo dalsi polsky garazovy shit, akoby nestacila 8800 a 8900.
u tohto typu predpokladam ze bude kryt z krepoveho papiera nie ?? u tych predoslych 2 tomu tak skoro bolo
uživatel
Vlado Fogo
09.09.2008, 14:54.04

Po precitani vsetkych vasich prispevkov (mimochodom dakujem za vas cas) mi nezostava zatial nic ine len zostat u povodneho vyberu "Vantage HD-6000" :) Neviete ci sa robi aj v ciernej farbe, vsade kde som ho nasiel je iba v striebornom prevedeni?
uživatel
street
09.09.2008, 15:01.05

@Vlado Fogo

s kryty 8800-8900 se to fakt nepovedlo+přehřívání, ale neznámé verze FX6600-7600, které vylítly před rokem a půl jsou nyní hitem
FK8500HDTV mají velmi slušnou odezvu v německu tak uvidíme
uživatel
Babui
09.09.2008, 15:33.18

já ma IPBox 9000 a jsem spokojen takže mohu doporučit
uživatel
1801
09.09.2008, 16:18.21

2Zorbas

Většina dnešních elektronických zařízení používá nevhodné kapacitory (včetně zmíněného Humaxe 5500), nebo kašlou záhy na softwarovou podporu - a to skoro nezávisle na ceně...třeba tohle jsem myslel. Tím ovšem není dotčeno, že něco může být větší šmejd a něco menší.
Netýká se to jen příjímačů, ale i kamer, nebo motherboardů.

Nenadělám s tím nic, stejně jako třeba s faktem, že není rozhlasová stanice, kterou by šlo poslouchat. Leda to zkusit udělat sám, a to už mám moc let - než by se to rozběhlo, mohl bych být pod drnem. Což by byla otrava.
uživatel
Antonín
09.09.2008, 16:40.15

street

HD6000 Ti môžem bez problémov doporučiť, vyrába sa aj v čiernej farbe ( takú mám aj ja ), je stabilný, nemrzne, perfekt obraz SD a HD, dobrá EMU a SW podpora. určite neurobíš chybu.
uživatel
jarino1978
09.09.2008, 17:23.38

To rádio bych rád slyšel...

Sestavte nám stručný playlist jedné TOP hodiny. ;)
uživatel
Saxon
09.09.2008, 21:26.27

Skus pozriet HD...

Clarke-Tech 5000 HD-C,tento prijimac ma vsetko co moze byt v HD.Daj si vyhladavanie,tu na fore sa toho popisalo.Da sa kupit pod 10 tis.sk
uživatel
Ytem
09.09.2008, 21:35.03

To rádio bych rád slyšel...

Myslím si,že Music CHoice,PW radia a DIGITURK radia musí obsahem uspokojit každého(kvalitou už nikoli-kvalita a obsah DMX už nikdy na orbitu bohužel nebude - naštěstí mám něco na VHS nahraného na Panasonic 650-tehdy žádný HDD neexistoval ).
uživatel
táhlovej
09.09.2008, 22:20.19

Saxon

přesně...to prostě nelze.Každý máme jiný vkus a "kvalitní klasická"hudba i když je kvalitní se prostě více jak tři hodiny nedá.Natož měsíc,rok dva...prostě to nejde a nikdy nepujde. :-/
uživatel
cb21
10.09.2008, 09:25.18

no nevim, ty Clarke tech na mne pusobi trochu prostince at se tyka OSD, cestiny, podpory atd. Je levnejsi nez Vantage, ale USB vpredu = neustale otevrena dvirka pro HDD a podobne veci by mne casem asi trochu vadily. Jinak tam funguje vsechno tak jak ma, to je fakt.
uživatel
Hatori