Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.09.2008, 08:53.21

Problém s Novou na CSlinku

Můžete mi prosím poradit? Přestala mi jít Nova a Nova cinema z CSlinku. Všechny ostatní programy jdou a signál je například u ČT1 65%. Když přepnu na Novu, tak tam chvílema naskakuje ČT1. Zkoušel jsem vše smazat a znovu naladit, ale je to stále stejné.
uživatel
Fred
24.09.2008, 08:57.12

Problém s Novou na CSlinku

prsi slaby signal lepe natocit parabolu pripadne skew lnb :8)
uživatel
uai1
24.09.2008, 09:32.31

Stejný problém

Měl jsem stejný problém.Chyba byla po větrnném večeru v parabole,malinko se pootočila konzole a NOVA a CINEMA byly na nulové úrovni,ostatní programy šly v pořádku.
Pohraj si s parabolou. ;)
uživatel
vaseta
24.09.2008, 11:30.55

RE: Problém s Novou na CSlinku

Když se mu místo Novy objeví ČT1,tak asi nastavení paraboly nepomůže.Pokud ovšem Fred píše pravdu.
uživatel
Sekyra
24.09.2008, 12:00.57

Rád bych ti poradil, ale to co popisuješ se mi nestalo a něvěřím tomu, že je to vůbec možné.

Frekvence programů ČT a frekvence programu Novy jsou různé. Takže se při přepnutí na novu nemůže objevit program ČT1.

Nevrtal ses v nastavení satelitního přijímače?

Jaký signál máš na frekvenci transpondéru, ze kterého jde signál Novy?

Kdy ta závada nastala a cos dělal se satelitem před tím, než závada nastala?

Kontroloval jsi jestli nemáš chybu (vadný spoj) na koaxiálu a nebo na konvertoru?
uživatel
colombo
24.09.2008, 12:34.40

Když dám Novu, tak mi nenaskočí ČT1, ale je tmavá obrazovka a občas tam naskočí obraz z ČT1, ale takovým způsobem, jako když je velmi slabý signál - hromada kostek a sekaný zvuk. Ze satelitem jsem nic nedělal. Vše fungovalo a když jsem ho zapnul asi po týdnu, tak tohle. Může být špatné LNB? Protože třeba dnes mám na ostatních programech cca 70% signálu. Jo a ještě když dám tu novu, tak signál je 65%.
uživatel
Fred
24.09.2008, 13:31.17

Může být špatné LNB. Nějak poškozený kryt okuláru znamená, že se dovnitř dostane voda nebo vlhkost a LNB nefunguje. To ale většinou nefunguje vůbec.
Každopádně to LNB zkontroluj.

Taky je teď horší počasí, což má trošku vliv na hodnoty signálu.
uživatel
colombo
24.09.2008, 18:44.35

ovšem při síle signálu co uvádíš ti nova musí hrát normálně :)
uživatel
pit178
27.09.2008, 10:15.23

Tak problém je vyřešen. Sračilo mírně pohnout parabolou a už to naskočilo. Z 65% to skočilo na 80. Je divné, že při 65% to nejelo.
uživatel
Fred