| 24.09.2008, 08:53.21 | |
Problém s Novou na CSlinkuMůžete mi prosím poradit? Přestala mi jít Nova a Nova cinema z CSlinku. Všechny ostatní programy jdou a signál je například u ČT1 65%. Když přepnu na Novu, tak tam chvílema naskakuje ČT1. Zkoušel jsem vše smazat a znovu naladit, ale je to stále stejné. |
![]() Fred |
| 24.09.2008, 08:57.12 | |
Problém s Novou na CSlinkuprsi slaby signal lepe natocit parabolu pripadne skew lnb :8) |
![]() uai1 |
| 24.09.2008, 09:32.31 | |
Stejný problémMěl jsem stejný problém.Chyba byla po větrnném večeru v parabole,malinko se pootočila konzole a NOVA a CINEMA byly na nulové úrovni,ostatní programy šly v pořádku.Pohraj si s parabolou. ;) |
![]() vaseta |
| 24.09.2008, 11:30.55 | |
RE: Problém s Novou na CSlinkuKdyž se mu místo Novy objeví ČT1,tak asi nastavení paraboly nepomůže.Pokud ovšem Fred píše pravdu. |
![]() Sekyra |
| 24.09.2008, 12:00.57 | |
RE: Problém s Novou na CSlinkuRád bych ti poradil, ale to co popisuješ se mi nestalo a něvěřím tomu, že je to vůbec možné.Frekvence programů ČT a frekvence programu Novy jsou různé. Takže se při přepnutí na novu nemůže objevit program ČT1. Nevrtal ses v nastavení satelitního přijímače? Jaký signál máš na frekvenci transpondéru, ze kterého jde signál Novy? Kdy ta závada nastala a cos dělal se satelitem před tím, než závada nastala? Kontroloval jsi jestli nemáš chybu (vadný spoj) na koaxiálu a nebo na konvertoru? |
![]() colombo |
| 24.09.2008, 12:34.40 | |
RE: Problém s Novou na CSlinkuKdyž dám Novu, tak mi nenaskočí ČT1, ale je tmavá obrazovka a občas tam naskočí obraz z ČT1, ale takovým způsobem, jako když je velmi slabý signál - hromada kostek a sekaný zvuk. Ze satelitem jsem nic nedělal. Vše fungovalo a když jsem ho zapnul asi po týdnu, tak tohle. Může být špatné LNB? Protože třeba dnes mám na ostatních programech cca 70% signálu. Jo a ještě když dám tu novu, tak signál je 65%. |
![]() Fred |
| 24.09.2008, 13:31.17 | |
RE: Problém s Novou na CSlinkuMůže být špatné LNB. Nějak poškozený kryt okuláru znamená, že se dovnitř dostane voda nebo vlhkost a LNB nefunguje. To ale většinou nefunguje vůbec.Každopádně to LNB zkontroluj. Taky je teď horší počasí, což má trošku vliv na hodnoty signálu. |
![]() colombo |
| 24.09.2008, 18:44.35 | |
RE: Problém s Novou na CSlinkuovšem při síle signálu co uvádíš ti nova musí hrát normálně :) |
![]() pit178 |
| 27.09.2008, 10:15.23 | |
RE: Problém s Novou na CSlinkuTak problém je vyřešen. Sračilo mírně pohnout parabolou a už to naskočilo. Z 65% to skočilo na 80. Je divné, že při 65% to nejelo. |
![]() Fred |