Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.10.2008, 10:45.58

Duchařina

Zdravím a předem díky za odpovědi! Po připojení a zapnutí DVD recordéru k TV ( Panasonic s plochou obrazovkou, 50 Hz )přes SCART(Bandridge)vystupují na pozadí postavy a text ze zapnutého programu TV.Mám poskládanou sestavu od Panasonicu a digisat Technisat,vše jsem rozhodil a postupně zapojil.Před tím to samé dělalo po připojení DVD přehrávače,ale po výměně SCARTU za kvalitnější byl problém vyřešen, teď ne.Dal jsem na radu známého, kdy jsem DVD rec. propojil s TV přes scartovou redukci s přepínačem a Cinch, duchařina zmizla. Neztrácím tímto kvalitu ? Je to jediné řešení ? V čem je problém ?
uživatel
Jencek
29.10.2008, 10:53.09

RE: Duchařina

Levné SCARTy mají přeslechy mezi žílami.
Kvalitní mají žíly samostatně stíněné.
Jednosměrné zapojení je v tomto případě lepší.
uživatel
Martin79
29.10.2008, 13:36.20

Nielen lacné scarty, ale aj nové TV majú ťažkosti. Najmä sonny a samsung, niektoré panasonic a tiež philips. Ide pravdepodobne o vadu tienenia a odrušenia vo vnútri TV. Stretol som sa už s desiatkami prípadov, kedy nepomohol ani špeciálne tienený scart kábel. v 90% pomohlo odpojenie ter. antény, no niekedy sa po tomto úkone primiešal do AV vstupu aj šum. Kamarát pracujúci v samsungu mi tieto problémy potvrdil u ich TV a odporúča pokiaľ je to možné pripájať zariadenia pomocou HDMI.... čo je trochu smiešne, pretože touto vadou trpia najmä lacné TV a k takým si ľudia nekupujú drahšie mašiny s HDMI výstupmi, upscalermi a pod.
uživatel
disdzo
29.10.2008, 15:00.21

Zkus

nejdříve přepnout na TV na pozici,kde není naladěn žádný program,třeba 0 nebo jakýkoliv jiný a potom přepni na AV vstup kde je DVD rec.Když to zmizí vypadá to na ten Scart kabel.Je to jenom pokus.Nemusí to mít požadovaný efekt.
uživatel
hobo
29.10.2008, 16:56.10

Presne ako píše disdzo.
Mne to tiež robilo duchov a aj slabý zuk bolo počuť, prepnutie na nenaladený kanál nepomohli, lebo tam bol šum. Vymenil som lacný SCART za Bandridge a pomohlo, skús ešte nejaký iný kábel, možno natrafíš na dobrý.
uživatel
georgo
29.10.2008, 17:03.01

Ono to nemusí být vada TV ale úmysl aby bylo možno nahrávat z TV tuneru a současně sledovat třeba DVD. Na scartu je tedy současně vstup i výstup. To je ovšem velmi náročné na kvalitu stínění kabelu, jinak vzniknou přeslechy. Ty ovšem mohou vznikat i v připojeném přístroji. Pokud nevyužíváme TV tuner k externím účelům, tak není nic jednoduššího než pin č. 19 ustřihnout a je pokoj.
uživatel
visper
29.10.2008, 17:03.26

Jinak

přes tu redukci,pokud jsou tam Cinche není možné RGB propojení a tudíž kvalita obrazu dost utrpí.
uživatel
hobo
29.10.2008, 20:04.58

Hobo ma recht panasonic mi to tiez robi. Prepnutie tv na prazdny kanal pomaha.
uživatel
gogo1