Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
31.10.2008, 07:27.34

Je snad těžké uvést něco jako SS1, ale s MPEG4?

Už si docela nějakou dobu kladu tuto otázku a jak procházím všemožné diskuze na internetu, tak nejsem naštěstí sám. Prostě takovou kartu si trh vyloženě žádá a nevěřím, že to výrobci něvědí, tak nač čekají? že by snad nebyla vhodná chvíle a nebo snad spoléhají na to, že HW dekódování v době dnešních procesorů je přežitek? Jen takový prostor pro úvahu...
uživatel
mifr
31.10.2008, 08:06.55

RE: Je snad těžké uvést něco jako SS1, ale s M...

Tezke to neni, ale kartu by to citelne prodrazilo = spatne by se to prodavalo - tak se holt spolehneme na dost vykonu dnesnich CPU a GPU. :lookaround:

SS1 vznikl v dobe kdy jeste mohly mit PC problemy s dostatkem vykonu pro SW zpracovani, dnes to problem myslim neni... :-/
uživatel
Lucifer
31.10.2008, 08:30.45

Měl jsem na dnešní dobu "mírně plesnivou" GK GeForce 6600, která už uměla akceleraci h264. Takže mi na dekódování fullHD stačil bohatě sempron. A strejdovi to s nějakou ATInou jelo i na Athlonu 1600+. Takže proč mít v počítači 2 takovéhle karty, které se v podstatě dublují?
uživatel
kubisek
31.10.2008, 08:48.54

Tak HW akceleraci h264 mám na mém HD Radeonu 3*** a přes MPC (Media Player Classic) jsem ji též rozjel, ale mám takové tušení, že akcelerace pro přehrávání není to samé, jako HW dekodér, který ušetří procesoru práci...v mém případě Dothanu 1,7, který mám v destktopu a nějak jinak nemám potřebu pro nákup bůhví jak moc dual / quatro jádrového cpu...stačí mi.
uživatel
mifr
31.10.2008, 09:20.14

No ve výsledku to samé je, protože o podstatnou část dekódování se stará procesor grafické karty.
uživatel
kubisek
31.10.2008, 09:51.26

Mám v PC SS1 i SS2, každá něco umí a něco ne. SS1 má TV-Out, HW dekódování a možnost připojit CAM, ale neumí full TS a tím pádem příjem více kanálů najednou. Taky čekám na něco lepšího s DVBS2, ale nepostrádám to HW dekódování, spíše TV-Out. A kdyby to umělo sdílet CAM modul pro více programů, byl by to ideál...
uživatel
J_N
31.10.2008, 10:01.11

@J_N

Rozumím, ale nemyslím, že by už v dnešní době LCD a plazem byl Tv-Out taková nutnost. Však dual DV-I na grafice je hned o něčem jiném :) Já když už tak, pomýšlím o kartě od Technotrendu, která s CI pracuje...
uživatel
mifr