Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
31.10.2008, 19:00.16

Dvb-t Brno a okolí

Zdar,jak vám jede kolem Brna dvb-t po upravení kanálů?Mě vše celkem ok,akorát kanál 25,kde jsou programy ČT,má strašně slabý signál a obraz se kostičkuje.Otočení anteny nepomáhá.Dříve na 40.kanále vše běželo OK.Nevíte někdo,co s tím?Díky
uživatel
dalis
31.10.2008, 19:19.10

Re:

Otázka zda chytáš příjem Brno Barvičova nebo Hády. Brno město změnilo polarizaci antény na vertikální, tudíž je třeba antenu otočit o 90 stupňů.
uživatel
sat1
31.10.2008, 19:24.15

RE: Dvb-t Brno a okolí

Jak kde, u nas je to celkem na 3,14cu, protoze na K59 i na K25 je Jihlava Javorice a signal ma uroven na meraku kolem 60-75dBuV, takze ty sustitka DVB-T jsou nyni totalne v (nevhodné slovo)i. Zajimave je, ze treba ten K59 sel jaktaks udelat, ale ta 25 je vyrazne horsi.
uživatel
J a
31.10.2008, 19:50.32

V Brne to mela CT na K25 pustit smerem na vychod vetsim vykonem, aby odrovnala analogovou Javorici, stejne na ni vychodne od Brna nikdo nekouka, jsou tam jine silnejsi analog. vysilace CT (Devin...).
uživatel
blik
31.10.2008, 20:24.32

Tady 50km od Brna není žádná změna (protě ani prd) ;P
Dokud nezprovoní Kojál,tak to nebude stát ani za řeč :-/ Rv Jenom nevím co mám od toho DVB-T ještě vlastně čekat,když jsem už vsadil na satelit :O :8)
uživatel
martin5
31.10.2008, 20:36.50

RE:Dvb-t Brno a okolí

Přijímám Dvb-t v Lelekovicích asi 12km severně od Brna.K příjmu používám pokojovku Technisat směr Barvička a set-box Genius.Všechny muxi-kvalita 100%,ůroven kolem 98%. :) R^
uživatel
Saták1
31.10.2008, 20:53.37

Nic proti,ale anténu máš Technisat,nick Saták1 a provozuješ DVB-T s nějakou ůrovní na všechny muxi :laughing: :laughing: :laughing:
Jinak u mne neny cestin taky velka konycky ;P :laughing: :O
uživatel
martin5
31.10.2008, 21:22.48

Jsem v Hrušovanech nad Jev., mám na střeše klasickou síťovku na Hády, kanál 25 (čt) katastrofa, dřív bez problémů a kanál 40 (nova, prima) cca 80 procent, kanál 59 (očko, Z1) bez signálu, dřív lepší. Zkusím s tím zítra ještě pootočit.
V Dolních Dunajovicích jsem naladil Barvičova po pootočení antény na vertikál - nova, prima, očko, Z1 vše jede na 80 procent, na druhé anténě jeli dřív ČT, teď tma.
Asi mají na Hádech pro 25. kanál slabší signál.
uživatel
lopro
31.10.2008, 21:23.44

RE:martin5

Neboj také koukám na Satelit jen jsem chtěl prostě přispět se svími skušenostmi o Dvb-t příjmu.Pěkný televizní večer všem. ;) :lookaround:
uživatel
Saták1
31.10.2008, 21:33.45

Jede Vám po novém naladění EPG?
uživatel
B747
31.10.2008, 21:36.18

ČT zatím nejede EPG, zobrazí se jen 4x program a to je vše. Ostatní OK
uživatel
lopro
01.11.2008, 07:35.34

50km západně od Brna. 40k jede v pohodě (nova. prima, barandov, test, prima2) ... 25k naladim (ct1.ct2,ct24,ct4 + radia) ale po prepnuti na jakykoli z techto na kanale 25 neni siginal,...což znamená, že je to rušený,...sem zvědav, za jak dlouho tu rušičku odstraní :) Antena Xcolor - ještě s ní zkusím trochu pohnout, ale myslím, že je to zatím bez šance. Ví někdo jaký ten vysílač má výkon?
uživatel
Pavel_K
01.11.2008, 08:42.03

No já naštěstí nejsem odkázán jen na DVB-T. Mám i sat s motorem. Tu první srandu jen testuji a někdy použivám na nahrávání, protože mám box i s hardiskem.
To co teď na Hádech předvedli je otřesné. Možná ne pro všechny, ale hodně lidem ČTčka odřízli a bohužel budou čekat vesele další dlouhé měsíce. Já teď nemluvím k lidem do 10km. Ty to snad chytnou. Mluvím o 25kanále ala ČT a dálkovém příjmu.
56km letecky směrem ke Znojmu dosud 40 a 59 km bez problému. Tak tomu je i dál. Ale 25kanál absolutně mrtvo.
Mějte se jdu si přepnout na CSlink. :O
uživatel
S_T_A_R_T
01.11.2008, 12:03.52

ja bydlim cca 65km od brna zapadně 10km od Třebiče a všechno jede ok oba multy mova čt,očko z1....ale to bude tim bydlim na kopečku a signal mam aji na vidle z okna soused bydly asy 300m odemě a signal neměl a ani nema...
uživatel
cochtanek
01.11.2008, 12:18.02

Antena velke sito, Xcolor i TVA2024, 52km od Brna smer sever. Diky Jihlave je 25k nepouzitelny, vadne pakety, vysoka chybovost, proste des. Dnes jsem predelal antenu u jednoho zakaznika po strechu a schoval za stary sirokoy komin. Jen tak jsem trosku potlacil tu jihlavu, zatimco doposud jel na antenu bez zesilovace, nyni jsem musel zes. pouzit. Do(nevhodné slovo)e to je saskarna. Jeste ze na 1 pozemni nesmysl se dela cca 50 satu, je ale otazkou, kdo o tuhle sragoru bude po vsech tech zmenach (k horsimu), prutazich a problemech stat. Jiz dneska u nas vychazi sat k jedne TV temer nastejno jako dVB-T (ona totiz cena toho prijimace neni vse, a anteny, stozary, zesilovace a hlavne vyrazne vice prace to pekne prodrazi)
uživatel
J a
01.11.2008, 12:52.42

CT by udelala lip, kdyby i na Hadech vysilala ten rok s vertikalni polarizaci, tak by se mohla odrusit Jihlava i na venkove.
Intenzita rusiciho signalu z Javorice by otocenim anteny na vertikal klesla na minimum. To techniky nenapadlo. Skoda.
Ted tipuji ze min. 50 procent lidi, kteri pred preladenim chytali mux A ted mux1 (CT) vubec nechytnou. Zbytecne plati za provoz vysilace Hady.
uživatel
blik
01.11.2008, 13:23.30

V Měříně, okr. ZR, 60km od Brna až nečekaně 25CH funguje na 86%síly a 90% kvality. Anténa Colorka + zesilovač natočená na Hády.
PetrM.
uživatel
PetrM
01.11.2008, 14:41.07

Ku.va co to je zase za jednotky, ty procenta ?????? Informacni hodnota je nulova, nebot procento je pomer neceho k necemu a ty neuvadis ceho k cemu.
--- Aspon napsat prijimac !!!

Prosly me rukama prijimace, ktere kosteckovaly pri 85-90procentech kvality a stabilne hraly az pri 97 :)
uživatel
J a
01.11.2008, 14:41.47

A napis aspon jestli chytas i K40 a K59
uživatel
J a
01.11.2008, 19:34.27

No tady směrem ke Znojmu to je jednoduchý.
Pokud se to chytne bez zesilovačů třeba s colokou nebo i sítem, ale je to bez zesilovače, prostě jen se simetrizačím členem, tak je to OK. I kanál 25 a programy ČT.
Ale jak tam narveš zesík (a to někdy musíš), tak přebiješ tento kanál 24 ORF (to chytneš i na vidle) a 26 kanálem ČT1 Mikulov Děvín analogem (ten je tady sakra silnej), tak musíš prostě čekat na další vysílače-nejdřív na Brno Kojál 29 kanál, nebo taky možnost do toho rvát prachy, jak uvedl přispěvatel "Ja" a to znamená nasadit kanálové odlaďovače. To stejně nepomůže, protože je to mo blízko sebe a stejně se to bude mlátit.
Tak takto to dopadlo tam, kde to do této doby bez problému na 40 a 59 všecho fungovalo. :bomb:
uživatel
S_T_A_R_T
01.11.2008, 20:26.32

50km západně od Brna. 40k jede v pohodě (nova. prima, barandov, test, prima2) ... 25k naladim (ct1.ct2,ct24,ct4 + radia) ale po prepnuti na jakykoli z techto na kanale 25 neni siginal,...což znamená, že je to rušený,...sem zvědav, za jak dlouho tu rušičku odstraní :) Antena Xcolor - ještě s ní zkusím trochu pohnout, ale myslím, že je to zatím bez šance. Ví někdo jaký ten vysílač má výkon?
uživatel
Pavel_K
02.11.2008, 18:39.24

25k,40k i 59k z vysílače Brno-Hády 100% kvalita.Přijímáno na tv plazmu Panasonic Viera,na malé síto umístěné za skříní v pokoji.Nejedna se však o dálkový příjem.Lokalita příjmu Brno-Bystrc.Po Brne to prostě šlape bez problémů.Radiokomunikace měly zřejmě použít jiný KANAL aby nedocházelo k rušení z Jihlavy atd. při dálkovém příjmu kolem Brna.
uživatel
Paja kt