| 05.11.2008, 19:02.27 | |
Humax iCordDobrý večer, prosím o radu... koupil jsem si Humax iCord HD a chci jej provozovat s motorem HH a Lnb Twin. Při konfiguraci antény mi po volbě ,,motor,, automaticky naskočí ,,jeden kabel,, Nevím, jak to správně udělat, abych mohl využít druhý tuner. Návod buď nechápu a nebo to neřeší. Děkuji za radu :-) |
![]() dago |
| 05.11.2008, 21:48.25 | |
RE: Humax iCordDruhý tuner můžeš propojit loopem, /budeš ale omezen stejnou polarizací/. Kromě toho motor nastav jako kdyby byl single a druhý výstup propoj na tuner 2. Nevidím v tom problém, pokud to je v rámci toho receivru a nebudeš to chtít nacpat do jiného přístroje a s ním taky ovládat motor. Jak jsi s ním jinak spokojen? |
![]() tukan |
| 05.11.2008, 21:59.55 | |
RE: Humax iCordDěkuji za reakci, domníval jsem se... nenapadlo mě při nákupu, že bude to omezení polarizací. Nechci ovládat motor dvěma přístroji. Asi jsem si měl koupit Topfielda - vím, že tam se přepíná mezi tunery a tím pádem odhaduji, že by šly nastavit úplně nezávisle. Jinak se mi zdá být dobrý. Nenašel jsem zatím způsob, jak naprogramovat časové nahrávání - teda vyjma rezervace v EPG. Koupil jsem jej dnes. Jaké zkušenosti s ním máš ty? |
![]() dago |
| 05.11.2008, 22:50.33 | |
RE: Humax iCordNe, ne, špatně jsi to pochopil, neměl by být problém to propojit, to omezení se týká jenom pro "loop" propojení. Ten přístroj nemám, ani ho konkrétně neznám, ale neměl by být problém druhý výstup z lnb napojit na tuner 2. Možná se pletu, twin se často na motor nedává. Já mám právě na každém tuneru zvlášt jeden motor /Topfield tf 5010/, abych nemusel dlouho čekat. Tuner1 do 13st, tuner2 zbytek na západ. |
![]() tukan |
| 05.11.2008, 23:01.32 | |
RE: Humax iCordKdyž tuner 2 napojím na druhý výstup twinu, chová se stejně, jako při propojení loopem... Původně jsem měl v úmyslu nastavit šedesátku na Astru3 pro jeden tuner a motor pro druhý... ale při konfiguraci antény mě bylo jasný, že to nepůjde, pokud teda dobře chápu, jak to tvůrce myslel...Zdá se, že nasadím 4x twin na hlavní družice... |
![]() dago |
| 05.11.2008, 23:06.24 | |
RE: Humax iCordTakže zase platí pravidlo "myslet znamená ho.. vědět", že to humax dělá u dvb-t receivru jsem věděl, ale tohle mě překvapilo. Docela blbé omezení... |
![]() tukan |
| 05.11.2008, 23:14.43 | |
RE: Humax iCordPtal jsem se prodejce - podle něj neví o tom, že by někdo zkoušel u iC nastavit jednu pevnou a jednu poháněnou anténu, ale řekli, že s twinem to fungovat bude... věřil jsem, že takový nedostatek by se nemohl vloudit.Už jsem zkoušel i měnit lnb, zda není vadný... asi to fakt nejde... |
![]() dago |
| 06.11.2008, 00:03.56 | |
RE: Humax iCordTak další překvápko - správně dekóduje nahrávku jen tehdy, je-li modul zasunut v horním slotu. Ve spodním se seká. |
![]() dago |
| 06.11.2008, 05:48.24 | |
RE: Humax iCord@dagoje to tak, jak píšeš! Modul korektně funguje pouze v horním slotu, ale to se dá přežít, Humax slíbil nápravu. To nastavení paraboly je opravdu uděláno blbě, prostě kombinace motor a Twin nelze, nebo jsem na to také nepřišel!? :( :-/ Jinak je to velmi slušný stroj pro normální diváky, perfektně nahradí HDD recorder. Montuju to s Twin monoblokem a lidi jsou spokojení (zatím nikdo nehásil jakýkoli problém), můžou nahrávat až 4 programy a na pátý se dívat a toho s DVD/HDD rec nedosáhneš. Velmi inteligentně používá kartu při nahrávání, ale o tom si už přečti na cssf-ku. |
![]() Zip |
| 06.11.2008, 06:18.36 | |
RE: Humax iCord:-) děkuji za rady, běžím koupit twiny... |
![]() dago |