| 18.11.2008, 14:25.22 | |
prijem astra 23 v tieni budovyprosim vas o nazor-radu. na jar sa budem stahovat do novostavby . zial zistil som ze moj byt je postaveny smerom severovychod . kedze som majitelom satelitneho prijimacu s kartou skylink a teda potrebujem prijem astra 23, mam obavy , ci budem vobec moct zachytit signal tejto druzice, kedze mam okna a balkon bytu situovany len na jednu stranu a to tu severovychodnu . byt mam na 4 poschodi zo 6 , uz som sa informoval u spravcu bytu, parabolu na strechu mi nepovoli namontovat. este som to realne neskusal tam naladit , ale mam obavu ze to nepojde. prosim vas , ak si zadate http://www.dishpointer.com/ a zadate ulicu galvaniho bratislava a zvolite na astru 23 , vidite tam panelaky z lavej strany cesty , pricom byt mam smerom do cesty, myslite ze nemam sancu alebo je sposob alebo moznost ako aj za tychto okolnosti mozem prijimat signal ? dakujem za odpoved a radu |
![]() viliamko |
| 18.11.2008, 15:30.19 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovyTam bys neměl mít problémy jestli máš balkon.Já mám okna na východ s bakonem a v pohodě.Jinak ty stránky jsou perfekt.Je tam vidět i moje auto na zahradě.Mapy cz jsou už staré, ty fota. |
![]() Ji.sat |
| 18.11.2008, 16:01.35 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovyno hej bodaj by si mal pravdu , len mne to vychadza tak ze ked sa postavim s parabolou na baklkon ta lnb budem natacat v 45 st uhle smerom do muru domu , preto neviem ci vladtne nieco zachytim....zial este nemam moznost to na ten byt ist odskusat |
![]() viliamko |
| 18.11.2008, 17:15.28 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovyNepozeral som mapu,ale cez stenu to nepojde.Ak mas vyhlad na juh ,alebo smer centrum malo by to ist.Ty pises severovychod,to nesedi.... |
![]() liquere |
| 18.11.2008, 19:32.27 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovyVychadza mi to na rameno dlhe 2m od steny, alebo popros suseda na 6 poschodi, a antenu umiestni tam, dlzka ramena by sa mohla skratit na 0,5m. |
![]() black |
| 18.11.2008, 19:39.34 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovyJednoducho,keď sa postavíš na balkon pred 12 hod.mal by si vidieť slnko,ak ho už nevidíš tak s Astrou 3 budeš mať asi problémy. |
![]() letas |
| 18.11.2008, 19:44.45 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovyto rameno 2 m od steny by sa mi pozdavalo ..bodaj by to stacilo , vies lebo prosit suseda...to by sa mozno dalo casom , ked sa pozname ...ale takto , vies aki su ludia ..ale to rameno , to fakt dam fotrovy take nazvarat , ja ich kaslem , bude to vypadat sice otrasne , ale ked je arogantny spravca a ja nemam poznost si dat parabolu na strechu , tak nech :8) |
![]() viliamko |
| 18.11.2008, 19:47.37 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovya prosim ta tie 2 metre to si si typol ci si to podla niecoho prepcital ? pozeral si to na mape tu moju ulicu a smer ? dik |
![]() viliamko |
| 18.11.2008, 21:34.03 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovyMyslím, že ty dva metry nestačí.Jestli se nemýlím. takdružice je asi 35 stupňů od svisle roviny. To znamená když ve vzdálenosti 2 m od zdi domu vztýčíš na tyči úhel 55 st.(to je od svislé rovina právě 35 st.) vyjde ti , že stěna musí končit přibližně 3,5 m nad tyčí. Jedno poschodí má více jak 2,5 m.Ovšem má-li balkon také 2m tak potom jsou to celkem 4 m a to už bude víc než potřebuješ. To by stačilo na 7m. Takže celkem potřebuješ umístit parabolu něco méně než 4m ode zdi.Počítal jsem to z hlavy je to přibližně.Přesně si to můžeš spočítat sám. Nejjednodušší podle úhloměru. Sestav si pravoúhlý trojúhelník, který bude mět jednu stranu dlouhou tak jak je výška domu nad předpokládanou tyčí( smozřejmě v nějakém měřítku, třeba 1 m je 3cm) Potom vztyč přímku z bodu, který představuje konec stěny v úhlu 35 st. a tam kde ti protne přímku která tvoří se stěnou pravý úhel je vzdálenost do které musíš umístit parabolu.(matematici nechť prominou výrazy, nejsem matematik) |
![]() F123 |
| 18.11.2008, 21:57.56 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovyPocital som to priblizne podla tej mapy, smer juh(=17°E pre BA+6,5° na vychod) a prepocital uhol ktory zviera luc z druzice so stenou. Pochopitelne zalezi, ako daleko mas okno/balkon od juzneho rohu. Cim si dalej od toho rohu tym mas mensiu sancu a opacne.Urob najskor to co radi Letas. Postav sa na SV stranu a pozoruj, kedy ti zatieni dom slnko. Ked to bude cca. az po 11:45 tak mas sancu. Ak to bude vychadzat zle, tak potom jedine ten sused na 6. poschodi, mozno sa bude chciet podelit o signal. Prip. sa na 6. posch. prestahuj TY! ;) |
![]() black |
| 18.11.2008, 22:05.00 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovyno , to je dalsi pruser , ja som uplne stredny vchod toho domu . som z toho dost zufaly...lebo uz som si zvykol na skylink , ze to bola jednorazova investiciia , a nepaci sa mi ze mam byt nuteny zase paltit nejakej kablovke mesacne zato , co je hypoteticky normalne zadarmo ... |
![]() viliamko |
| 18.11.2008, 22:17.53 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovyale inak diky za info , myslim ze ste mi zas trochu dodali optimizmus , ale ak mate co este ku tomu dodat budem rad |
![]() viliamko |
| 18.11.2008, 22:35.09 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovyZober si buzolu alebo kompas, vyklon sa z okna, natoc to na juh+6,5° dolava a budes vidiet ci ti to ukazuje do steny alebo do priestoru. Ak by bol problem tak to vyskusaj na vchodovej strieske ak take daco tam mate. Mozno by sa tanier dal umiestnit tam. Ako uplne sci-fi je dat tanier na najblizsi stlp verejneho osvetlenia. :razz: |
![]() black |
| 18.11.2008, 23:01.17 | |
RE: prijem astra 23 v tieni budovyTam bych se nikdy nenastěhoval(sat na 1.místě,když už nechceš vrážet do kabelu...) R^ R^ |
![]() Kamil_k4 |