Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.12.2008, 20:04.52

Převod TP do MKV - nahrávka z Vantage

Pořídil jsem si pevný disk Maxtor o velikosti 500 giga k satelitu Vantage 7100 TS a pomocí Paragon Partition Manageru jsem ho převedl z NTFS na FAT32. Spolupráce přijímače a disku probíhá bez problémů. Mám však následující problém - Když připojím pevný disk k PC, nahrávka je s koncovkou TRP. Již jsem zjistil, že stačí přejmenovat na TP a v podstatě se nic neděje. Problém je, že když dám video na PC přehrát, tak zvuk jde normálně, ale obraz běží spomaleně. Problém by mohl být, že by comp nezvládal Full HD rozlišení, ale to si nemyslím. Já HD přehrával normálně. No, tak mě napadlo, že bych si to mohl nějak konvertovat třeba na Matrošku, tzn. TP do MKV. Nemůžu ale najít žádný vhodný program. Můžete tedy poradit, co s tím? Předem díky.
uživatel
kosmodisk
04.12.2008, 20:20.21

RE: Převod TP do MKV - nahrávka z Vantage

bylo to tu nedavno ,tak se podivej a najdes tam urcite neco
uživatel
kos
04.12.2008, 20:53.09

@kos

Zkoušel jsem něco hledat, leč marně. Našel jsem jen topic o převodu do MKV, ale nikoli TP. Je to docela problém. Na jednom fóru jsem viděl, že se musí vzít do GDSMuxu soubor s koncovkou TS, ten ale u nahrávky z Vantage vůbec není. :(
uživatel
kosmodisk
04.12.2008, 21:09.20

Převod MPEG do Matrošky je nesmysl, do Matrošky se převádí *.avi grabované TV kartou aby se neposouval zvuk chybně převzorkovaný zvukovou kartou.
uživatel
TDB
04.12.2008, 21:15.01

TDB: tak ty si mimon
uživatel
bublajs
04.12.2008, 21:15.43

@TDB

Ok, dík za radu. Co tedy doporučuješ? Našel jsem program AutoMKV. Asi to ale nebude to pravé ořechové...
uživatel
kosmodisk
04.12.2008, 21:20.50

dnesni link z fora : http://jech.webz.cz/navody.php
uživatel
bublajs
04.12.2008, 21:51.45

kosmodisk:
Video musí jít přehrát na PC tak jak je, bez úprav pakliže nahrávka obsahuje jeden video kanál z multiplexu.
Doporučuji decodery od Cyberlinku a přehrávač KMPlayer a na tom přehrávači vše nastavit aby to jelo OK.
uživatel
TDB
05.12.2008, 13:50.33

zkus MediaCoder 0.6.1.4045. je k němu i čeština. Funguje naprosto spolehlivě i při převodu na jiné formáty. a da se regulovat i zvuková stopa, pokud je zvuk tišší. Je k němu dokonce i čeština
uživatel
Rambo
05.12.2008, 15:08.11

Volny program H264TSCutter.exe ti prevedie *.trp file do ts na jeden click cca. 2sec. na 1GB. Pripadne spoji s ostatnymi subormi *.trp s toho isteho zaznamu. TS files prehra hocico.
uživatel
gogo1