Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.12.2008, 20:13.16

koupe LCD

nechci poradit spatne kolegovy v praci a proto bych rad aby jste posoudili tyto LCD a dali radu kterou mu rad predam v koupi ,diky vsem co budou na dotaz reagovat a poradi rozhoduje se mezi koupi .... MASCOM MC32W35 IDTV nebo Panasonic TX-32LXD80F ja bych zatim me pozouzeni neuvadel a proto vyckam na vase reakce ,diky
uživatel
nella
04.12.2008, 21:17.32

koupe LCD

Jestli má sd přijímač, tak ať bere raději plasmu. Jsou i 82, ale tak malou hlavní tv jaksi nechápu. 107cm paňas za cca 17litrů? Není co řešit, za ty prachy jsem lepší SD obraz neviděl.
uživatel
Tomik535
04.12.2008, 21:21.01

Tomik535

tvrdi ze ma pouze misto na tu 82 .je panelakovej
uživatel
nella
04.12.2008, 21:30.38

RE: koupe LCD

82cm je malo, nevim proc nejit min. 107cm
LCd bych nebral, plazma bude nejspis subjektivne hrat lepe, zvlaste na signalech, co jsou bezne k mani (analog, DVB-T, sat vetsinou SD)
Mascom ma vevnitr sasi Vestel, takze sracka jak obrazove tak spolehlivostne. Sice jsme meli Panasoniky s vadnym sustain boardem mesic po zaruce, u rady 7 odchazely panely (na zaruku po par hodinach provozu) ale porad je to a nekolik radu lepsi.
Levny Samsung (plazma) nebude vzhledem k cene taky propadak, ale poruchovost je vyssi a LG se vraci na zaruku nekolikrat. Ale na tyhle dotaz nebyl, to jen pro uplnost.
uživatel
J a
04.12.2008, 21:39.51

já jsem taky panelákovej-obývák 15m2 a taky mám 106, ale plazmu Panáka a naprostá spokojenost
uživatel
kratas
04.12.2008, 21:55.23

chlapi

dik za nazory ,ale fakt je limitovanej ,snad mistem ...obyvaci stena nevim ,ale rika 82 maximum ,tak ted nevim z odpovedi ,,JA,, bych soudil asi toho panasonika
uživatel
nella
04.12.2008, 22:08.58

...Ja

takze LCD NE, VYRIDIM VZKAZ ale chtel bych se teda zeptat na tuto plazmu ,fakt ze do vetsi uhlopricky nehodla jit z duvodu prostoru ,net nema a tak mi pozadal abych omrknul kolik stoji ten panasonik na netu , tady v obchode ho trosku lamou ze je to posledni kousek apd. a ze jiz nebudou tak jsem si rekl ze se tu pozeptam a vida budu ho tlacit do plazmy samo ze prijem ma SD sat reciwer .http://golasowski.cz/index.php?idvyrb=8525&akc=detai jeste jednou diky R^
uživatel
nella
04.12.2008, 22:43.40

Jestli ten SAT přehrávač nemá perfektní UPscaling tak bych se být kupujícím šel raději podívat na obraz v tom SD, obrazy bývají katastrofální (i u plazem).
uživatel
TDB
04.12.2008, 23:14.47

Ahoj kdyz pozadas Antonina reklbych ze o tom ma nejveci prehled.Ja dal na nej chtel jsem taky 82 mam malou mistnost.doporucil urcite neco veciho koupil jsem 106 plasmu a apsolutni spokojenost.I sd digi je koukatelne docela dobre a co setice znacky zalezi na kusu..myslim poruchovost.Ale nejlepsi je at si to necha nekde v obchode pustit-kazdej mame jine oko :8) Lukas
uživatel
lak
04.12.2008, 23:17.28

Jak

muže být koukatelné DIGI na 106 mi nějak uniká.To nemuže být koukatelné ani na CRT okolo 90cm.
uživatel
hobo
04.12.2008, 23:26.07

Divil by sise docela jsem byl prekvapenej :lookaround: Rekl bych ze dokonce lepsi nez upc.Samozdrejme zadna kvalita to neni ale da se to.
uživatel
lak
05.12.2008, 09:25.14

Mohu potvrdit, mán CSlink i digi v emu a na 106ce Panasonic se to digi dá zkousnout.
uživatel
kuba
05.12.2008, 09:26.11

Laku - mám přehled jen o málo věcech, o těch které používám - a panelák ani malá televize to nejsou. Takže poradit nedovedu.
Já kdybych bydlel nějakou shodou životních osudů v paneláku, tak nebudu kupovat televizi vůbec. Veškerý svůj čas bych trávil prací (a jen spaním) a snažil bych se rychle z obecní pastoušky dostat pryč. V pastouškách snad bydlí jenom lidé nemohoucí. Ale třeba bych nebyl zdravý, nemohl pracovat, apod...pak bych asi uvažoval takto:

Obecně se dá říct asi toto:
1. plazmy jsou u větších (přes 40") levnější o kousek než LCD při stejné kvalitativní třídě.
2. pro zobrazení TV obrazu (zejména v SD) je pro oko zvyklé na CRT příznivější plazma. (má to svoje důvody, povětšinou lidsky subjektivní)
3. pro hry a tomu podobné aplikace je výhodnější LCD.

Z vlastní úvahy: neznám za peníze lepší televizi pro sledování TV než panasonické plazmy. Jsou lepší televize, ale za větší prachy. Má to slušné zobrazení, slušný soft, docela citlivý tuner DVB-T...do paneláku bych asi doporučil k úvaze 42" plazmu Panasonic, do králíkárny bude stačit i levná PX.
Je to lepší televize než o malinko levnější Samsung (myslím si že má lepší firmware a šikovnější ovládání, ale to je subjektivní), ale kdo si koupí Samsunga, taky neudělá závažný prohřešek, ono je to jako se hádat, jestli je lepší Peugeot nebo Citroen.
Dneska už není ten výběr ve střední třídě tak citlivá věc - přístroje jsou docela podobné a brzo se budou kupovat spíše podle designu, než podle technických vlastností (ty budou totožné).
Nejdůležitější rada: Kupte si televizi, kde budete dobře uplatňovat záruku, případně pozáruční opravy. Tohle jsou docela velké krávy, které tramvají nepřevezete. A pokud nemáte moc peněz, tak si problémy s reklamací asi rádi ušetříte - těžko koupíte další televizi jen na dobu opravy, ne?
uživatel
Antonín
05.12.2008, 13:28.52

co takový

PANASONIC TH 37PX8 plazma 94 cm - Euronics nabízí za 15 990,-
uživatel
zwitter
05.12.2008, 13:41.59

Copak ony na tyhle placky uz nefunguji znackove servisy, jakoze k vam prijede servisak domu? :-D
uživatel
gorro
05.12.2008, 16:24.21

Ty jsou dobry vtipalek !! Servisak domu ???? Asi jsi v zivote nic neservisoval, jinak by jsi vedel ze servisovat doma se daly jeste tak max. Color 416 a odvozene.
uživatel
J a
05.12.2008, 16:39.22

Samsung má servis i doma za příplatek ...
uživatel
TDB
05.12.2008, 16:39.48

dekuji za diskuzi vsem ,zdelil jsem poznatky kolegovy v praci a zalezi jen na nem ,vsem diky R^
uživatel
nella
05.12.2008, 16:57.29

Sharp má záruřní servis doma po tři roky!
uživatel
ameriko
05.12.2008, 17:20.42

Antonin

Nebud zkromnej.Ctu tvoje prizpevky nejen tady rad vis o cem mluvis a jsou k veci. R^ Lukas
uživatel
lak
05.12.2008, 18:12.09

Ono neco jineho je menit desku a neco jineho ji opravovat. Menit dokaze cvicena opice, v nouzi i u zakaznika. Navic pro spravne nastaveni, otestovani a pod. je nejlepsi stejne dilna. Ale jinak souhlas, Sharp ma servis pry u zakaznika. Samsung se nekdy uvolil u zakaznika prehrat FW, ale ze by servisoval, to nevim.
uživatel
J a
06.12.2008, 10:11.09

Sharp má záruřní servis doma po tři roky!

Taky je MADE IN JAPAN, vylepeno na krabicich v nekolika jazycich, zatim.

A udajne kdyz to do urcite doby neopravi, dava vam novy kousek!

Je to pravda?
uživatel
gorro
06.12.2008, 10:12.34

A jeste jedna vec, kdyz mate vadnou pracku, taky vam servisak prijede domu, nebo ne?

A je na nem, zda to opravi na miste anebo si ji odveze, kazdopadne to musi do 30 dnu vyridit, v jinem pripade ...

Tedy me pomerne prekvapuje, ze na nove televize nefunguje domaci servis?!
uživatel
gorro