| 07.12.2008, 13:46.08 | |
Satlook Mikro plus -upgrate G2 -poznatky z provozuS kolegou mirasatem jsou otestovali při montážích nový upgrate na G2G2/verze 339/ - problémové přepínání pomocí povelů Diseqc 1.0 chybná diagnostika NIT tabulky G2/verze 337/ - problémové přepínání pomocí povelů Diseqc 1.0 diagnostika NIT je OK Po strátě trpělivosti jsem nainstalovat starší firmware /verze 283 z 9.července 2008/ a přepínání Diseqc 1.0 na relátkách DSC a EMP P164 funguje výborně,ale s modelem GI 4/1/žlutý kryt/,je opět problem. Diagnostika NIT je OK a rychlá,bargrafy jsou přesnější a klidnější než u továrního firmware. Verze 283 je udávěna jěště jako Satlok Mikro Plus. Docela mě zajímá, proč to páni Emitoři dávaji k dispozici,když to dělá takovej bordel... I rychlá reakce s 339 na 337 značí, že nebylo všechno OK. A neni to ani teď. A to ani nemluvim o propagované spektrální anylýze, která je na ofic. webu v několika pdf-kách propagována. Na jedné německé webovce jsem oběvil jakýsi editor plánů do Satlooka,vypadal docela šikovně a logicky spracován,bohužel jsem nikde neobjevil žádný zip soubor. Skusim najít tu adresu. Zdar Snad se objeví 340... |
![]() Saxon |
| 07.12.2008, 13:55.12 | |
RE: Satlook Mikro plus -upgrate G2 -poznatky z...Mirasat to ještě určitě doplní,až uschne a vychladne :8) R^ |
![]() Saxon |
| 07.12.2008, 16:00.12 | |
re :No já raději s novým SW neexperimentuji,neboť jsem rád,že ta hračka alespoň trochu funguje.Možná,kdyby se skutečně ojevil spektrální analizér,tak bych o tom možná uvažoval,ten mě nejvíce chybí.Za tu cenu nemúžeme chtít nějakou profi mašinku.Na devadesát procent montáží je dobrý,na těch ostatních deseti procentech člověka spíše trestá |
![]() lubbik |
| 07.12.2008, 16:55.46 | |
lubbikTa spektrální analýza už od polhledu v pdf vypadá jako dětské hračka,však to také není to,proč jsem s tím nnovým firmware laboroval.Hlavní důvod byl především v nestabilních ukazatelích BER a SNR.Spektrální analýzu mám teď na Prodigovi5 a tam to funguje nádherně. Satlook zůstane jako druhý, záložní vyhledávač. Koukni prosim do Setupu na název a datum tvého firmware? |
![]() Saxon |
| 07.12.2008, 17:15.34 | |
re :2005-10-24sm01_35 Unaohm,nebo Hirschman to není,na ten vzpomínám,když jsem ještě dělal pod firmou.Myslím,že nějaký lepší měřák mě jistě nemine,je to jediné,co jsem po osamostatnění ještě neobměnil,jinak už mám vše profi,teď si pochvaluji vrtačku Makita s profi vrtáky,to je bomba,když si vezmu,jak jsem se dříve nadřel u každé montáže do panelu... Tak v další vlně. Jak se ti líbí český digitál z Kletě? |
![]() lubbik |
| 07.12.2008, 17:25.38 | |
RE: Satlook Mikro plus -upgrate G2 -poznatky z...Já bych řekl že to je v pohodě,už aby to tam jelo všechno.Je to voprus,furt řešit dipol na druhej kanál a slabou Primu na K33. V srpnu 2009 maji spustit Mux2 na 50k a Mux3 na 22k.To už bude pohoda.Akorát mam obavy, jak dopadle 21 kanál z Jauerlingu,ten tu musim pravidelně zesilovat. Nářadí jsem letos také pořizoval.Flexnu Metabo a příklepovku Hitachi/co všechno tahle značka nedělá/ :))) A dobře! |
![]() Saxon |
| 07.12.2008, 17:48.23 | |
re :No ta blízkost kanálů mě děsí,jde o to,zda pojedou přímo z Kletě,nebo Kluku,či Rudolfova.Cpát 100kily Óčko a Z1 do polí,to asi nebude cílem těchto privátů.Tady v Jihlavě 49K nejde,přestože v analogu chodil místy celkem kvalitně.Možná se to ruší 49K ze Žďáru nad Sázavou.Jinak to nářadí je fakt základ.Někdy mám pocit,že bych potřeboval pojízdnou dílnu.Zrovna ve středu přijedu na montáž a standartně prodávané stožárové sat držáky byly malé.Takže jsem udělal komplet kabeláž a vše ostatní a hurá ráno do jedné místní továrny,kde mě ho šikovní a hodní lidé téměř okamžitě zhotovili. Měj se! |
![]() lubbik |
| 07.12.2008, 17:51.44 | |
RE: Satlook Mikro plus -upgrate G2 -poznatky z...Vše pujde z Kleťe 100kW ERP. |
![]() Saxon |
| 08.12.2008, 10:29.24 | |
Saxon...Na jedné německé webovce jsem objevil jakýsi editor plánů do Satlooka...Co myslíš tím "editor plánů do Satlooka", Saxone? |
![]() jokr |
| 08.12.2008, 11:28.08 | |
RE: Satlook Mikro plus -upgrate G2 -poznatky z...Editor,kterým si můžeš uložit parametry oblíbených transporderů.Toto se nachází v Satlookovy v sekci: Digital/Memory/Load Snad dnes najdu chvilku a hodim Ti adresu webu. |
![]() Saxon |
| 08.12.2008, 12:19.19 | |
SaxonZkus ten v mailu... (mozna ze je to ten co myslis). |
![]() jokr |
| 08.12.2008, 12:48.56 | |
RE: Satlook Mikro plus -upgrate G2 -poznatky z...Pošlu ti ji večer,nyní jsem v práci a noťas mam doma.Zdar S tou 337 jsi spokojenej?? Co přepínání relátek,zkoušel si více modelů. Já osobně zůstanu u 283,je určitě nejlepší. |
![]() Saxon |
| 08.12.2008, 21:51.56 | |
RE: Satlook Mikro plus -upgrate G2 -poznatky z...Zkoušel jsem přepínání monobloku u verze 337 a zjistil jsem, že nefunguje přepínání LNB 1 a LNB 2, které jsem používal u předchozí verze fw, přepínání pomocí TB A a TB B funguje. |
![]() sirda |
| 14.12.2008, 11:56.59 | |
RE: Satlook Mikro plus -upgrate G2 -poznatky z...Notice that the control-signals are only available at LNB-A (all tones are blocked at LNB-B).The instrument support the DiSEqC level 1.0 (and Toneburst), 1.1 and 1.2 standard (only LNB-A input). Activate the function by entering the DiSEqC position in the menu Mam pravdu, ze - Satlook Micro G2 na displeji neukazuje naladeny kanal? - Prodig 5 stoji 55000 Kc + DPH - v cem je lepsi Satlook Micro G2 jak Openbox SF-20? Chci instalovat (rychle, presne) hlavne motory a MF... |
![]() gorro |
| 14.12.2008, 12:11.38 | |
RE: Satlook Mikro plus -upgrate G2 -poznatky z...Co máš na mysli "neukazuje naladěný kanál"?Jestli máš na mysli náhledové okno MPEG2,tak to opravdu neumí. Podle mě to neni vůbec důležité,pokud má měřák podporu NIT. Prodig5 stojí necelých 70 tisíc s DPH. V čem je lepší Satlook oproti Opensatu nevim,znám dokonale pouze Satlooka. |
![]() Saxon |