| 16.12.2008, 17:52.40 | |
Jsem nucen koupit novou TV.Chci se poradit, neboť mně odchází CRT s plochou obrazovkou a potřebuji koupit TV novou. Ledacos jsem si přečetl o parametrech plazmových i LCD TV, nicméně připadám si jako ve slepé uličce. TV mám hlavně na sledování vysílání českých a zahraničních stanic, DVD jen minimálně. Bez problémů přijímám 4 satelity a DVB-T. Po návštěvě několika fór a okukování v elektro shopech mám skutečně obavu nějakou plazmu či LCD koupit, protože vysoké rozlišení, které je už u těchto TV standardem v podstatě degraduje digitální signál (myslím jeho vizualizaci) , který je vysílán v rozlišení daleko menším. Full HD je pro tento účel tedy spíše na škodu, myslím si, možná i 100Hz technologie.Úhlopříčku bych volil v rozmezí 94-106 cm. V jakém rozlišení jsou distribuována DVD (v půjčovnách či prodeji) ? Líbí se mi Panasonic Viera a Sony Bravia. Omlouvám se za opovážlivou neznalost, nicméně Vás prosím o nezaujatou radu, pokud možno emočně nepodbarvenou...Vím, že tento problém řeší téměř všichni, kdo si televizor pro tento účel kupují. Ahoj |
![]() francjin |
| 16.12.2008, 17:56.30 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.Libi se ti obrazem a nebo temi funkcemi na papire ? |
![]() J a |
| 16.12.2008, 17:58.45 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.Líbí se i obrazem. Jistě jsou i srovnatelné jiné.. |
![]() francjin |
| 16.12.2008, 18:02.13 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.Kto sa nevie rozhodnúť , nemal by nič kupovať.potom už len toto http://plazma-tv-nad-161-cm.hledejceny.cz/?prorderby=pop&prorder=ensc |
![]() oneeeee |
| 16.12.2008, 18:04.16 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.Za Husáka jsem vystál Teslu. Stála 4 hodiny čekání a přes 3 tisíce (bonů). Hold jiná doba, jiné starosti... |
![]() jkbob |
| 16.12.2008, 18:07.38 | |
ad jkbobJenže tehdy byl obraz při slušném analogovém signálu koukatelný. Já byl do nynějška se svým CRT Samsungem také velmi spokojen. Teď holt je nová doba, jak píšeš.. |
![]() francjin |
| 16.12.2008, 18:15.48 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.No, to je tezke, ja osobne bych sel do plazmy. Obraz je rozhodne koukatelnejsi u tebou zminovaneho modelu (Panas.) nez na LCD. Blaboly o spotrebe plazmy jsou poplatne dobe cca 6 let nazpet, dneska je to v prumeru pri stejne uhlopricce nastejno.Pod 107 +- bych nesel, kdyz je dobry signal, rychle se na to zvyka a je to pak male. Kazivost je u znacek +- stejna, vyjimkou je LG, ktery se sere vyrazne vice a samozrejme takove ty smejdy jako Hyundai, ORAVA, TESLA, GOGEN apod. Vevnitr je Vestel, poruchovost katastrofalni, obraz vetsinou hnus fialovej. Panasonic-Samsung (taky uz neni co byval)- Sony,Philips ale vyssi rady. |
![]() J a |
| 16.12.2008, 18:27.45 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.Skus se mrknout na 42PX80 s kvalitou panelu IPS na tom není špatně |
![]() netace |
| 16.12.2008, 18:33.28 | |
Lepšířady SONY Bravia W nebo X jsou koukatelné a plazmám od Panasoniku se více než vyrovnají.Ale jsou i zároven dražší. |
![]() hobo |
| 16.12.2008, 19:10.48 | |
re:francjinMrkni na avmania.cz jsou tam recenze,testy |
![]() Freddy |
| 16.12.2008, 19:33.28 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.kup si klasiku 100Hz plazma je nanic hodne zere srovnam monitory k PC na CRT LCD porad nemaji porad je lepsi crt,svagr koupil lcd a je to hnus a full HD nema na 100Hz. |
![]() marek68 |
| 16.12.2008, 19:47.28 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.To je zase nazor. Ale jo, fakt si nic nekupuj, a nebo jeste jinak, mam tu CBTV, spotreba 60W, jede fakt super. |
![]() J a |
| 16.12.2008, 19:59.20 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.Vůbec se neboj a kup plazmu Panasa, jen si nenapsal značku sata i v MPEG 2 z kvalit. satu je obraz OK - v CS-linku. |
![]() CES |
| 16.12.2008, 20:55.30 | |
RE:výběr TVŘešil jsem úplně stejný poblém.Mnoho prodejců,mnoho příjmačů ale minimum parametrů pro výběr.Chci tím sdělit,že jsem chtěl vyzkoušet mé domácí podmínky to znamená mám sta rec kartu sky + gital, tak mi ukažte obraz !!!!!! Všude jen samá chvála přehrávání smyčky v Bluray a nic!!!! Nakonec malý obchůdek zapojení Panosonic Viiera 42 palců plazma full hd a sta sky+gital a prostě bomba.Takže doporučuji co vidím na vlastní oči :) |
![]() jan65 |
| 16.12.2008, 20:58.27 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.moja vlastna skusenost, moje doporucenie, ziaden z tych co som im poradil sa nestazovaliplazmy sa neboj: plazma kvalitne pripojena s DVBS(HDMI,alebo komponentny YPbPr), vyssia vybava, nie full HD (podla toho co budes prijimat) a kedze plazma nie je ako plazma, tak ak mam byt konkretny: Panasonic TH42-PZ80 (nemusi byt model 800, ale nie model 8) alebo mensi, cize 37 palcov |
![]() losparabo |
| 16.12.2008, 21:34.37 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.Tento problém řeší asi každý kdo teď kupuje TV.Podstata je kvalita signálu,pak už je skoro jedno jestli jdeš do plazmy,nebo LCD. |
![]() lutynok |
| 16.12.2008, 21:51.34 | |
Anotato rada resp.připomínka je nejduležitější co tady zazněla.Do obou technologií je tak nějak kvalita DVD asi tím nejspodnějším až na vyjímky SD vysílání např.ZDF,ARD,RTL..a i ten skylink i když jenom něco zdaleka ne všechny SD nabízené programy. |
![]() hobo |
| 16.12.2008, 23:11.01 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.Taky jsem to řešil a je dnes jedno jestli plazma nebo LCD, ale nejvíce záleží na zdroji signálu- špatný zdroj a nezachrání Tě ani LOEVE za 220 000 Kč. Kup radši levnější TV a peníze investuj do kvalitního přijmu. (to je rada z praxe). A s těmi kecama o CRT se nenechej rozladit, ale sám poznáš, že je lepší koukat na obrazovku velkou jako stěna s menšími vadami na kráse obrazu, než na 55cm velkou "fotku" ;-) |
![]() ameriko |
| 17.12.2008, 08:39.08 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.Děkuji všem za názor, půjdu asi do Panasonic Viera 106 cm a zapojím to přes HDMI. Existuje ale více typů, nebylo by nakonec lepší koupit ten s nižším rozlišením než fullHD? O peníze tady nejde, investuju na pár let dopředu. Hezký den |
![]() francjin |
| 17.12.2008, 09:16.56 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.Po dlhom uvažovaní a surfovaní po internete som pred mesiacom kúpil TV Philips 32 PFL 7403D 100 Hz. Som s ním maximálne spokojný. Používam Kartu Skylink a UPC direct, pozerám zo vzdialenosti cca 2 až 2,5 m. Trochu som sa pohral s nastavením obrazu, ale stojí to za to, obraz je perfekný na obe karty. |
![]() jotur |
| 17.12.2008, 10:01.29 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.@francjinS vyšším rozlišením než FullHD se ještě seriově nic nevyrábí, v UHD to byl jen nějaký prototyp LCD. |
![]() TDB |
| 17.12.2008, 22:15.49 | |
RE: Jsem nucen koupit novou TV.PANA... TH-42PX80EA za 22 390.00 vrátane DPH. Kúpil som, videl som zvíťazil... nie je čo riešiť.Možno chýba PIP a Full HD, ale za túto cenu....????? |
![]() paul7777 |