Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.12.2008, 17:52.40

Jsem nucen koupit novou TV.

Chci se poradit, neboť mně odchází CRT s plochou obrazovkou a potřebuji koupit TV novou. Ledacos jsem si přečetl o parametrech plazmových i LCD TV, nicméně připadám si jako ve slepé uličce. TV mám hlavně na sledování vysílání českých a zahraničních stanic, DVD jen minimálně. Bez problémů přijímám 4 satelity a DVB-T. Po návštěvě několika fór a okukování v elektro shopech mám skutečně obavu nějakou plazmu či LCD koupit, protože vysoké rozlišení, které je už u těchto TV standardem v podstatě degraduje digitální signál (myslím jeho vizualizaci) , který je vysílán v rozlišení daleko menším. Full HD je pro tento účel tedy spíše na škodu, myslím si, možná i 100Hz technologie.
Úhlopříčku bych volil v rozmezí 94-106 cm. V jakém rozlišení jsou distribuována DVD (v půjčovnách či prodeji) ? Líbí se mi Panasonic Viera a Sony Bravia.
Omlouvám se za opovážlivou neznalost, nicméně Vás prosím o nezaujatou radu, pokud možno emočně nepodbarvenou...Vím, že tento problém řeší téměř všichni, kdo si televizor pro tento účel kupují. Ahoj
uživatel
francjin
16.12.2008, 17:56.30

RE: Jsem nucen koupit novou TV.

Libi se ti obrazem a nebo temi funkcemi na papire ?
uživatel
J a
16.12.2008, 17:58.45

Líbí se i obrazem. Jistě jsou i srovnatelné jiné..
uživatel
francjin
16.12.2008, 18:02.13

Kto sa nevie rozhodnúť , nemal by nič kupovať.
potom už len toto http://plazma-tv-nad-161-cm.hledejceny.cz/?prorderby=pop&prorder=ensc
uživatel
oneeeee
16.12.2008, 18:04.16

Za Husáka jsem vystál Teslu. Stála 4 hodiny čekání a přes 3 tisíce (bonů). Hold jiná doba, jiné starosti...
uživatel
jkbob
16.12.2008, 18:07.38

ad jkbob

Jenže tehdy byl obraz při slušném analogovém signálu koukatelný. Já byl do nynějška se svým CRT Samsungem také velmi spokojen. Teď holt je nová doba, jak píšeš..
uživatel
francjin
16.12.2008, 18:15.48

No, to je tezke, ja osobne bych sel do plazmy. Obraz je rozhodne koukatelnejsi u tebou zminovaneho modelu (Panas.) nez na LCD. Blaboly o spotrebe plazmy jsou poplatne dobe cca 6 let nazpet, dneska je to v prumeru pri stejne uhlopricce nastejno.
Pod 107 +- bych nesel, kdyz je dobry signal, rychle se na to zvyka a je to pak male.
Kazivost je u znacek +- stejna, vyjimkou je LG, ktery se sere vyrazne vice a samozrejme takove ty smejdy jako Hyundai, ORAVA, TESLA, GOGEN apod. Vevnitr je Vestel, poruchovost katastrofalni, obraz vetsinou hnus fialovej.

Panasonic-Samsung (taky uz neni co byval)- Sony,Philips ale vyssi rady.
uživatel
J a
16.12.2008, 18:27.45

Skus se mrknout na 42PX80 s kvalitou panelu IPS na tom není špatně
uživatel
netace
16.12.2008, 18:33.28

Lepší

řady SONY Bravia W nebo X jsou koukatelné a plazmám od Panasoniku se více než vyrovnají.Ale jsou i zároven dražší.
uživatel
hobo
16.12.2008, 19:10.48

re:francjin

Mrkni na avmania.cz jsou tam recenze,testy
uživatel
Freddy
16.12.2008, 19:33.28

kup si klasiku 100Hz plazma je nanic hodne zere srovnam monitory k PC na CRT LCD porad nemaji porad je lepsi crt,svagr koupil lcd a je to hnus a full HD nema na 100Hz.
uživatel
marek68
16.12.2008, 19:47.28

To je zase nazor. Ale jo, fakt si nic nekupuj, a nebo jeste jinak, mam tu CBTV, spotreba 60W, jede fakt super.
uživatel
J a
16.12.2008, 19:59.20

Vůbec se neboj a kup plazmu Panasa, jen si nenapsal značku sata i v MPEG 2 z kvalit. satu je obraz OK - v CS-linku.
uživatel
CES
16.12.2008, 20:55.30

RE:výběr TV

Řešil jsem úplně stejný poblém.Mnoho prodejců,mnoho příjmačů ale minimum parametrů pro výběr.Chci tím sdělit,že jsem chtěl vyzkoušet mé domácí podmínky to znamená mám sta rec kartu sky + gital, tak mi ukažte obraz !!!!!! Všude jen samá chvála přehrávání smyčky v Bluray a nic!!!! Nakonec malý obchůdek zapojení Panosonic Viiera 42 palců plazma full hd a sta sky+gital a prostě bomba.Takže doporučuji co vidím na vlastní oči :)
uživatel
jan65
16.12.2008, 20:58.27

moja vlastna skusenost, moje doporucenie, ziaden z tych co som im poradil sa nestazovali

plazmy sa neboj:
plazma kvalitne pripojena s DVBS(HDMI,alebo komponentny YPbPr), vyssia vybava, nie full HD (podla toho co budes prijimat) a kedze plazma nie je ako plazma, tak ak mam byt konkretny:
Panasonic TH42-PZ80 (nemusi byt model 800, ale nie model 8) alebo mensi, cize 37 palcov
uživatel
losparabo
16.12.2008, 21:34.37

Tento problém řeší asi každý kdo teď kupuje TV.Podstata je kvalita signálu,pak už je skoro jedno jestli jdeš do plazmy,nebo LCD.
uživatel
lutynok
16.12.2008, 21:51.34

Ano

tato rada resp.připomínka je nejduležitější co tady zazněla.Do obou technologií je tak nějak kvalita DVD asi tím nejspodnějším až na vyjímky SD vysílání např.ZDF,ARD,RTL..a i ten skylink i když jenom něco zdaleka ne všechny SD nabízené programy.
uživatel
hobo
16.12.2008, 23:11.01

Taky jsem to řešil a je dnes jedno jestli plazma nebo LCD, ale nejvíce záleží na zdroji signálu- špatný zdroj a nezachrání Tě ani LOEVE za 220 000 Kč. Kup radši levnější TV a peníze investuj do kvalitního přijmu. (to je rada z praxe). A s těmi kecama o CRT se nenechej rozladit, ale sám poznáš, že je lepší koukat na obrazovku velkou jako stěna s menšími vadami na kráse obrazu, než na 55cm velkou "fotku" ;-)
uživatel
ameriko
17.12.2008, 08:39.08

Děkuji všem za názor, půjdu asi do Panasonic Viera 106 cm a zapojím to přes HDMI. Existuje ale více typů, nebylo by nakonec lepší koupit ten s nižším rozlišením než fullHD? O peníze tady nejde, investuju na pár let dopředu. Hezký den
uživatel
francjin
17.12.2008, 09:16.56

Po dlhom uvažovaní a surfovaní po internete som pred mesiacom kúpil TV Philips 32 PFL 7403D 100 Hz. Som s ním maximálne spokojný. Používam Kartu Skylink a UPC direct, pozerám zo vzdialenosti cca 2 až 2,5 m. Trochu som sa pohral s nastavením obrazu, ale stojí to za to, obraz je perfekný na obe karty.
uživatel
jotur
17.12.2008, 10:01.29

@francjin
S vyšším rozlišením než FullHD se ještě seriově nic nevyrábí, v UHD to byl jen nějaký prototyp LCD.
uživatel
TDB
17.12.2008, 22:15.49

PANA... TH-42PX80EA za 22 390.00 vrátane DPH. Kúpil som, videl som zvíťazil... nie je čo riešiť.

Možno chýba PIP a Full HD, ale za túto cenu....?????
uživatel
paul7777