| 17.12.2008, 15:39.50 | |
Diseqc-poradí konečně někdoZdravím.psal jsem už včera, ale nedočkal jsem se řádné odpovědi.takže nedávno jsem se tady ptal na přepínač GI411, v kterém mi jelo jenom lnb GI a 3 lnb značky inverto nejely. Bylo mi doporučeno koupit přepínač EMP-centauri 4/1 - P.164-IW. Já jsem ale ještě zašel k sousedovi a půjčil si přepínač Globo 4/1. Asi půl dne vše jelo a navečer už jela jen jen družice 23,5° která je na lnb značky GI. Takže to opravdu vyřešit tím přepínačem EMP-centauri?? tam už pojedou všechny lnb? A jak je možné, že to dělá?? že jede jen nové lnb GI a inverta ani tuk. přijímač mám openbox X-800. díky za rady, chtěl bych to do vánoc vyřešit:-) |
![]() arner |
| 17.12.2008, 15:43.46 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoporadím, zavolej odborníkacopak víme jestli Ti někde nedělá vlhko bordel? |
![]() poky1 |
| 17.12.2008, 15:45.45 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdotu si poradis jedine vylucovacou metodou, cize postupne budes zapajat jednotlive komponenty, pokial nezistis ktory ti to sposobuje. |
![]() jakiko |
| 17.12.2008, 15:50.22 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoTak lnb by měly být dobré, protože když zapojím kabel od přijímače jen do lnb, funguje každá družice, ale jakmile to napojím do přepínače, jede jen astra 23,5° a víc nic. Tak to musí být jedině v přepínači ne?? kabely jsou určitě dobré |
![]() arner |
| 17.12.2008, 15:55.21 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoanebo v STB :8) |
![]() poky1 |
| 17.12.2008, 15:58.52 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoV stb snad ne, vzdyt když zapojím lnb samostatně, tak to jede. |
![]() arner |
| 17.12.2008, 15:59.56 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoZměř si napětí na LNB, před přepínačem a před kabelem - v kompletně připojeném stavu samozřejmě. Možná se dozvíš, proč to tak je. |
![]() Antonín |
| 17.12.2008, 16:14.33 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoSkus pohladat aj inde chybu,mam tiez GI 4/1 prepinac a v pohode hadam 3 znacky LNB,odkedy ho mam. |
![]() liquere |
| 17.12.2008, 16:17.53 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoZa tu dodu co tu somrujes a utracis za pripojeni, si to EMP uz mohl mit koupene.Stejne se dozvis kulovy!Chce to trochu vlastni praxe atd. |
![]() Saxon |
| 17.12.2008, 16:21.57 | |
Saxondíky za tvoji předchozí radu, už jsem vyzkoušel možné i nemožné, ale vyřešit to tímto přepínačem, to jsem ještě neslyšel a nikdo mi to neradil, tak jsem chtěl zjistit, zda se někomu už stalo něco podobného a poradí stejně jako ty ;) |
![]() arner |
| 17.12.2008, 16:26.04 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdono jo,ale ja to tak vyresil a nekolikrat. |
![]() Saxon |
| 17.12.2008, 16:46.40 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoSaxon má jen a jen pravdu klasická a nejlepší metoda je ta vylučovací !!Staré funkční a vyzkoušené. Až po všech pokusech bych se možná zeptal.. Ale tlouct zoufale a vyděšeně do klávesnice a vyptávat se na foru zda to bude chodit když každej má doma uplně vše rozdílné a jinak zapojené a nakonfigurované je nic než TRAGEDIE.. |
![]() pat |
| 17.12.2008, 16:51.40 | |
patjá už vyzkoušel 3 různé přepínače, prohazoval jsem lnb, měnil kabely, upravoval koncovky a nic nepomohlo. tak co mám více zkusit, když nejsem montážní technik a nemám nic doma?? ted se můžu leda zeptat, nic jiného nezbude |
![]() arner |
| 17.12.2008, 16:51.56 | |
Zkus relé DSC 304 DNajdeš na stránce olmi.czP 164iW mě neposlouchá se starým Dreamboxem 500 S a dělá to to samé, co popisuješ. Openbox 800 neznám, nedělám. Může to u něj být s úrovní DiseqC povelů podobné jako u staré DM500. Tohleto DSC 304 D je navíc i tropikalizované. Chodí snad se vším. S Openboxem bys to mohl vyzkoušet Ty. |
![]() bob.r |
| 17.12.2008, 17:07.30 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdo"já už vyzkoušel 3 různé přepínače, prohazoval jsem lnb, měnil kabely, upravoval koncovky a nic nepomohlo. tak co mám více zkusit, když nejsem montážní technik a nemám nic doma?? ted se můžu leda zeptat, nic jiného nezbude"Tak skus este iny STB,napr.od suseda,ak prepina tak si dospel k niecomu... |
![]() liquere |
| 17.12.2008, 17:16.35 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdozkoušel jsem to i tak, s globem 7000 CI, a tam to jede v pohodě tento přepínač, on to má na něj připojené, jenže me se to nechytlo ani na globo přepínač, když jsem to zapojil, jely i inverta |
![]() arner |
| 17.12.2008, 17:55.48 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoDSC dela prave s poslednima Openama dost rotyku.Napeti pod zatezi jsem meril,v tom problem nebyl. |
![]() Saxon |
| 17.12.2008, 20:21.55 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoTěch důvodů může být u každého moc.V první řadě musí sedět napětí pod zátěží...teprve pak má smysl zkoumat, co dělá 22kHz. Povely DiseqC mají určité tolerance (jako všechno) a pak se nemusí dvě a dvě věci snášet, když třeba úrovně nebo časování příkazu je na opačné straně. Pokud sedí napětí ve všech třech bodech - viz výše - pak je jasné, že problém jsou diseqC povely, a pak opravdu v domácích podmínkách měření není možné a sbývá metoda pokus omyl, nebo - a to je lepší - se spolehnout na praktiky a jejich zkušenost. |
![]() Antonín |
| 17.12.2008, 21:30.15 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoMa rada zni - pokud jsi vyskoušel vše co je v tvych znalostech možne .Tak vem ten kram GI přepinač šlehni snim do koša a kup pořadnej EMP a seš v klidu. Gi jsou šroty.Muj tatik mi vždyxcky donese Gi že je levne a pak se divi že nejede. Ja použivam EMPečka a dosud bez zavad. R^ |
![]() Hetfild |
| 17.12.2008, 23:21.22 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoObdobné potíže jsem už měl,vyměn to LNB které chodí bezproblémově(u Tebe GI na 23,5°E).Případně zkus používat jen ty tři ostatní Inverto a ten GI jen odpoj. |
![]() viliam |
| 18.12.2008, 09:44.55 | |
RE: Diseqc-poradí konečně někdoVoltmetr snad máte?Toto není úplná duchařina a přepojování, které když z ničeho nic začne fungovat, tak ze všeho nejvíce si msylím, že akorát náhodou některé z(nevhodné slovo)né F-ko došlo k chvikové funkci. Používám velmi levné DiseqC od Chess a nemám s tím sebemenší problém, ani u sebe, ani u těch okolo, co jsou natolik moji kamarádi, že jsem ochoten si zašpinit ruce... Jak si to vysvětlujete? Že bych byl narozený na šťastné planetě? Já si to vysvětluju tak, že každá technická věc má svoje příčiny a lze ji změřit. Změřit napětí a proud snad dneska - v době docela slušných přístojů za dvě stovky - může úplně každý. A kdo nemůže nebo nechce, tak ať nedělá (spíše nemastí) satelitní instalace. Bezhlavě vyměňovat jak blondýnka...brrr. (Je možné, že některé LNB má větší odběr, je možné, že přijímač takovou zátěž nesnese a napětí poklesne, je možné, že to třeba s kratčím drátem bude fungovat, možné toho je hodně. Stejnosměrné poměry ale můžete snadno precizně diagnostikovat. Teprve pak nadejde chvíle pro duchy. Je totiž možné, že se některé LNB do určité zátěže rozkmitá a prudce zvýší svůj odběr...to už doma fakt změřit jde velmi těžko...ono to bude třeba s ampérmetrem fungovat, a bez něj ne. Už jsem to viděl, ale je to tak jeden případ s tisíce. V ostatních to bývá: vadný kabel, vadné F-ka, vadný zdroj v přijímači, vadný LNB s velkým odběrem. když ne toto, pak je chvíle na výměnu kusu - ani to nemusí být jiný výrobce. Al i tak nedříve zkuste velice krátký kabel k přijímači.) |
![]() Antonín |