| 17.12.2008, 21:11.55 | |
Octagon SF 918 HD a nefunkční USALSZdravím. Potřeboval bych radu. Donedávna jsem používal k motoru SG 2100 přijímač Technisat STR 1. Otáčení paraboly fungovalo přes USALS absolutně bez problémů. Vyměnil jsem přijímač za Octagona , motor vrátil na referenční bod (zeměpisný jih) ,udělal hardwarový reset motoru , v přijímači vybral Astru 23,5 , zadal jsem souřadnice bydliště , parabola se natočila na předpokládanou pozici Astry , povolil jsem uchycení motoru na stožáru a pomocí SAT Finderu jsem doladil signál . S Latitude ani s Elevací jsem nehýbal. V Octagonu síla signálu 70% , kvalita 10%. Dal jsem skenovat satelit - výsledek 22 transpondérů , 0 tv a radio stanic.Zkoušel jsem i ručně projíždět orbit o východu po západ , ale síla signálu povyskočila max na 85 % a kvalita se vůbec nehýbe - stále 10 %. Použitý FW 10184 i 10230 . Poraďte někdo , kde může být chyba. Už fakt nevím. Díky. |
![]() brouzdal |
| 17.12.2008, 23:09.49 | |
RE: Octagon SF 918 HD a nefunkční USALSusals ide ako vino .. pisal som uz ze ho testujem 3 den a povim ti ze sa mi ho nepodarilo este zblbnut do takeho stavu zeby zatuhol. mam ho napojeny cca na 50 metrovy koax a starucku 3 rocnu sg 2100 a toci jedna radost.. az na tu diakritiku v epg a nemoznost vybrat caid ziadna vyhrada.. takto ma vyzerat user friendly prijimac.. jedna usb klucenka + 3 subory a za 2 minutky ma prijimac v povodnom fungujucom stave aj technicky antitalent slangovo nazyvany technicke jelito .. |
![]() Vlado Fogo |
| 18.12.2008, 10:35.38 | |
RE: Octagon SF 918 HD a nefunkční USALSdnes som sa dozvedel zaujimavu vec od jedneho tiež podavača satelitov z Martina, vid citat : " Vies co ja ti Optiboxy 7750 ani Octagony 918 neberiem pretože nemaju MPEG 2 normu ale len MPEG 4 "Hlboka to myslienka a ked som sa ho na to spytal ze kde sa to dozvededel alebo kde to cital tak podpovedal : " No na AB fore to pisali " Nech si urobi kto chce aky usudok, ale ja mam na dnes dost .. Hold dnes uz moze byt hocijake jelito predavacom, je mi luto len tych zakaznikov ktorí su potom odkazani na hladanie informacii trebars aj tu na parabole.. a ja som sa divil co vsetko sa tu vyskituje... a terazky uz vim odkial vietor fuka :))) |
![]() Vlado Fogo |
| 18.12.2008, 13:04.58 | |
RE: Octagon SF 918 HD a nefunkční USALSfunguje bez problémů i s HH100, při přejezdu elegantně odpočítává čas dojezdu na další družici. Zkus ještě přes červené tlačítko jemné ladění a zvýšit napájení LNB - máš to v "dalším nastavení" (pokud je ještě stejné menu octagonu a koscomu) |
![]() RAFI007 |
| 18.12.2008, 14:11.20 | |
@RAFI007jj a naviac funguje aj vyber caid pri sharingu, zial po nahrati settingu sa to musi odklikavat nanovo lebo sa to nezalohuje do ziadneho file ako je tomu trebars u openboxa |
![]() Vlado Fogo |
| 18.12.2008, 15:08.16 | |
RE: Octagon SF 918 HD a nefunkční USALSTam si musel něco blbě nastavit. Už jen to, že si dal výchozí pozici Astru 23 je podivné. |
![]() sateliťák |
| 18.12.2008, 20:35.32 | |
RE: Octagon SF 918 HD a nefunkční USALSNedal jsem výchozí pozici na Astru 23,5 . Nastavil jsem parabolu s motorem na nulu , nasměroval na přesný jih ,udělal hardwar. reset motoru , zadal souřednice bydliště a nechal anténu otočit do pozice Astry 23,5. Potom jsem povolil motor na držáku a pomocí Sat Finderu jsem jen doladil sílu signálu jemným pootočením celé sestavy. Ale jsem MAMLAS - v nastavení LNB (mám Smart Titanium) jsem nezadal spávnou frekvenci.Můj starý Technisat STR 1 tohle bral automaticky. Teď mám nastaveno - typ LNB:Dual/Universal a frekvence High/low : 10600/09750.Astra 23,5 funguje zatím jen přes ruční DISEgC 1.2. Musím znova nastavit motor na držáku - ale až ráno. |
![]() brouzdal |
| 18.12.2008, 20:38.28 | |
RE: Octagon SF 918 HD a nefunkční USALStyp LNB má být Dual/Univerzal - nevím kde se tam ten škleboun vzal :laughing: |
![]() brouzdal |
| 19.12.2008, 17:13.08 | |
RE: Octagon SF 918 HD a nefunkční USALSNatáčení pomocí USALS vyřešeno podle výše popsaného postupu - vše funguje , jak má. Problém byl , jako vždy , mezi křeslem a DO :laughing: |
![]() brouzdal |