Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
18.12.2008, 14:53.53

RE: seřízení obrazu TV-zkušenost

Psal jsem o tomto problému před 3 dny. Zde je ten článek.
"""Mám TV Sharp LCD 42X20E FullHD a zdál se mi blbý obraz, tak jsem seřizoval. A tak jsem to seřídil, že je to celé úplně na ho.no. V titulcích běhají takové drobné kostičky, okolo postav je bílý obrys. Existuje nějaký seřizovací obraz, jako býval vysílaný monoskop, nebo něco podobného, podle čeho to dát dohromady?
Vím, že je možné to vrátit do továrního nastavení, ale to toho moc neřeší."""
A zkušenost?
Propojil jsem Vantage s TV S-video kabelem a obraz se výrazně zlepšil. Scart-scart bylo špatné. Na HDMI se nelze dívat na SD, protože je obraz stále na celou obrazovku a TV při tomto propojení neumožňuje zmenšení obrazu.
Ještě drobné seřízení je třeba, ale s tím už se dá něco dělat.
Ty Vantage, jak tady už někdo psal, mají ty výstupy nějaké divné - určitě ten scartový.
uživatel
sateliťák
18.12.2008, 15:08.31

RE: RE: seřízení obrazu TV-zkušenost

já myslím že většinou když to přepínání 4:3/16:9 přes HDMI neumí přijímač, tak televize už vůbec ne. většinou prostě zobrazujou co jim tam kabelem příde. jsem docela rád že homecast tohle doplňování černých pruhů provádí
uživatel
vortimond
18.12.2008, 15:08.35

No neviem,možno máš niečo vadné.Ja mám tiež Vantage a cez scart je obraz super.A ani nehovorím o HDMI...Zobrazovač mám ale plazmu Panasonic a tým je povedané všetko. :)
uživatel
Milan C
18.12.2008, 15:15.31

Ve Výhodě si dej 16:9 a letterbox,pak bude Ostrej formátovat i SD.
uživatel
táhlovej
18.12.2008, 15:21.40

Ve Výhodě - co to je, tomu nerozumím.
uživatel
sateliťák
18.12.2008, 16:26.50

Volně přeloženo-VANTAGE.Jinak kvalita RGB je téměř ve všech HD receiverech proti některým kvalitnějším - rozuměj starším -SD přijímačům podstatně horší(což je ale vcelku pochopitelné-když přišly na trh,taková N9800 stála dvacku nebo PX7100 desítku).
uživatel
táhlovej
18.12.2008, 18:05.03

No je to TV FULL, já TV seřizuji : stáhni barvy na černobílí obraz, dej jas a kontrast na polovinu nebo na 1/3 - nejlépe při zprávách na ČT 1 19.00 hod ze studia a dorovnej, potom přidávej barvy tak, aby obličej měl přiroz.barvy a pozoruj detaily, dorovnej ostrost,..... atd. Každý obraz mod. tak musíš nastavit i na přepínání vstupů. Voni to tovární nastavení mají přehnané jak na RUSKÉM Rubínu. To jak to máš zapojený na sat se nedá na dálku hodnotit. R^
uživatel
CES
18.12.2008, 19:45.34

@sateliťák

na TV si nastav pre svoj používaný vstup WIDE(širokouhlý formát) a na Vantage nastav Video settings-formát 16:9 a letterbox a malo by ti to samo automaticky prepínať formát na obrazovke, mne to tak funguje.. :)
cau
uživatel
digitals
18.12.2008, 19:51.18

Nemá

náhodou ten TV Sharp v menu položku povolit přepínání rozměru přes HDMI?Model XL2E to má a přepínání funguje perfektně.
uživatel
hobo
18.12.2008, 22:08.10

RE: seřízení obrazu TV-zkušenost

To jsem rád, že jste napsali tolik rad. Určitě to vyzkouším, až žena dokouká svoje pořady.
Ještě plánuji vyzkoušet propojení YPbPr, na to se použije klasicky 3 žilový kabel a zvuk jde zvlášť?
Výsledky potom napíšu.
uživatel
sateliťák
18.12.2008, 22:43.57

sateliťák

áno analogový YPbPr-3 tienené cinch káble na video(Y jeden,Pb druhý,Pr tretí),a 2 tienené cinch káble na audio (Audio L,P)

http://en.wikipedia.org/wiki/YPbPr
uživatel
digitals