Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.01.2009, 13:33.59

SkyStar HD2

Existuje prosím nejaký plugin alebo niečo do programu DVB Viewer Pro 4.0 (PC TechniSat SkyStar HD2), čo dokáže ripovať nahrávaný zvuk okrem formátov WAV a MP2 (Audio Recorder Plugin 3.1) aj priamo do MP3 alebo OGG formátov? Používam vyššie uvedený plugin Audio Recorder 3.1 v ktorom je síce možnosť zvoliť si všetky tieto štyri zvukové formáty WAV,MP2,MP3,OGG ale akceptuje len prvé dva. Vyskúšal som aj veľa codekov a stále nič. Momentálne používam K-Lite Mega Codec Pack 4.4.2 (ffdshow) v spojení s CyberLink Power DVD (CyberLink 264/AVC Decoder). Pozn.: Všetko ostatné v tejto spojitosti codekov šľape ako hodinky! Samozrejme som už pochodil kopec fór na nete, google a stále nič...
uživatel
DDR
03.01.2009, 17:31.37

RE: SkyStar HD2

Není lepší si nahrát celou *.TS, pak z toho vyextrahovat zvukovou stopu a s tou si dělat co potřebuješ? Je to delší, uznávám, ale zase máš surová data tak jak byla vysílána, a pak si je převeď do čeho potřebuješ.. Jenom nápad..
uživatel
popopepe
03.01.2009, 17:55.14

Takže po dlhšom čase skúšania a nastavovania som už na to prišiel a definitívne vyriešil tento môj opisovaný problém v tomto príspevku. Rozbalil som samotný plugin Audio Recorder 3.1 v ktorom sa nachádzajú súbory: AudioRec.dll (prekopírovať do C:Program Files/ DVBViewer/Plugins) a ďalej súbory ogg.dll, vorbis.dll, vorbisenc.dll, vorbisfile.dll (tie prekopírovať len do C:Program Files/ DVBViewer). Môj problém bol ešte stále vyriešený len na 75%. Popri formátoch WAV a MP2 mi už šlo ripovať zvuk aj v OGG formáte. Teda pôvodná chyba bola u mňa, pretože som si dobre neprečítal popis vo Word-e (ENG-ReadMe), kde to samozrejme bolo všetko uvedené a všetko som skopíroval len do priečinku Plugins. Ale prečo mi ešte stále ignoruje MP3 formát? Po pozornom prečítaní ENG-ReadMe som už vedeľ, že samotné súbory ktoré obsahuje zozipovaný plugin Audio Recorder 3.1 stiahnutý originál z DVB Viewer Forum--Customer Area k tomu nestačia. MP3 je licencovaný codec a musí sa dodatočne niekde inde stiahnúť... Opäť som použil Google vyhľadávač a pustil sa do vyhľadávania všetkého možného čo by mohlo s tým súvisieť. Tento krát úspešne sa mi podarilo nájsť čo ešte treba k tomu aby som zaktivoval MP3 ripovanie. Stačilo mi už len stiahnuť dva dll súbory: lame_enc.dll a mpglib.dll. Tie taktiež nakopírovať do C:Program Files/ DVBViewer a Audio Recorder 3.1 plugin je zrazu plnohodnotný a schopný spracovať všetky pôvodne ponúkané formáty v jeho voľbe Record as. Sakra také jednoduché :-)
uživatel
DDR
03.01.2009, 18:15.16

Diky za radu! Áno tak som to pôvodne aj robil. No z videa ešte ako tak, ale z rádia mi to nedávalo vôbec žiadnu logiku zripovať to najskôr do TS, potom si vybrať a zripovať z toho súboru pôvodnú zvukovú stopu. Ešte stále tam bola aj možnosť voľby WAV formátu. To síce stačilo už len prekonvertovať do hocijakého zvukového formátu v bežne ponúkaných free programoch, ktorých je na nete veľa. Nebolo to stále to orechové. Tak teraz je to už podľa mojich predstáv. PC kartu TechniSat SkyStar HD2 mám len necelé dva mesiace. Tak postupne pomaly prichádzam na niektoré veci, ktoré sa možno niektorým zdajú smiešne a samozrejme. Bohužiaľ aj Angličtina je u mňa len taká chabá. Stretol som sa v priebehu hľadania a riešenia môjho problému po rôznych fórach a stránkach, že veľa ľudí rieši ohľadom pluginu Audio Recorder 3.1 to isté ako ja. Tak ak to teraz pomôže ešte niekomu budem len veľmi rád, že som sa tu mohol s tým podeliť aj z ostatnými!
uživatel
DDR