| 21.01.2009, 19:10.20 | |
Zvuk 5.1Může mi nekdo říct,jestli ČT1 vysíla pořadi se zvukem 5.1 na skylinku. |
![]() jirka009 |
| 21.01.2009, 19:18.17 | |
RE: Zvuk 5.1vysílá v Dolby Digital - ale jen některé programy. Zrovna zprávy ano. A většinou večerní filmy |
![]() Rambo |
| 21.01.2009, 19:34.43 | |
RE: Zvuk 5.1V Dolby Digital vysílájí komplet celý prougram,ale v 5.1 vysílájí jen to, co je v tomto formátu ozvučené a to zprávy určitě nejsou.Zprávy snad jedou ve DD 2.0.Každej slušnej AV receiver vám tuto informaci zobrazí. |
![]() Saxon |
| 21.01.2009, 20:19.31 | |
RE: Zvuk 5.1Ptal jsem se v ČT na toto téma ( Dolby Digital 5.1 ). Dostal jsem dvě odpovědi:první: Česká televize zatím nevysílala film, který by byl ve formátu DD. S pozdravem Lenka Lukešová ČESKÁ TELEVIZE Divácké centrum druhá: zaslal jste do ČT dotaz, proč nebyl pořad Královský slib odvysílán ve formátu Dolby Digital 5.1, alespoň tak Váš dotaz chápu. Tedy především, ve formátu Dolby Digital vysíláme trvale program ČT1 pouze na satelitní distribuční cestě. Zatím prakticky výlučně v kanálovém uspořádání 2.0, tedy stereo, časem se začnou objevovat i pořady vícekanálové. V programovém věstníku jste nalezl informaci o tom, že zmíněný pořad bude disponovat formátem Dolby Surround, tedy analogově zakódovaným prostorovým zvukem, který vyžaduje užití dekodéru Pro Logic. V této podobě je pak prostorový zvuk dostupný v sítích analogového a digitálního pozemního vysílání. Protože logo dvojtého D bývá chápáno spíše jako akronym pro Dolby Digital (i Set Top Boxy to takto interpretují), budou nadále programy Dolby Surround na stránkách ČT avizovány logem odlišným. Za podnět srdečně děkuji a moc Vás zdravím Ing.Milan Gazdík Útvar Hlavního inženýra ČT Podle toho v 5.1 zatím nevysílají nic a v programu to dvojité DD bylo upraveno na jakési DS, tedy Dolby Surround, což není Dolby 5.1. Můj slušný receiver mě vždy zobrazí 5.1 na některých německých stanicích, na ČT nikdy, proto jsem taky dotaz učinil. |
![]() Tondach |
| 21.01.2009, 20:54.10 | |
TondachJá nikam nepsal a je mi to také jasný.Díky za tvoji reakci.Ahoj. R^ |
![]() Saxon |
| 21.01.2009, 21:05.26 | |
RE: Zvuk 5.1Útvar Hlavního inženýra ČT? hm, to bude vážně elita ;) |
![]() poky1 |
| 21.01.2009, 22:56.38 | |
zvuk5.1a co Deluxe Music na astre tam teiz zobrazuje DD ako to hrá tam? |
![]() manesman |
| 21.01.2009, 23:16.33 | |
RE: Zvuk 5.1ano,ten vysila 5.1 stopu DD ac3,ale kdo ma alespon trochu hudebni sluch ci zvukovy vkus, musi se mu delat spatne.Pokud se jedna o realny zaznam/live nahravky/, pak ano, ale prznit puvodni stereozvuk nejakym pseudohnusem to nechapu a nepochopim nikdy!! |
![]() Saxon |
| 22.01.2009, 08:40.52 | |
SaxonTo ale není pořád nic proti tomu, jak byly zmršeny původní nahrávky Beatles, když byly z MONO záznamu převedeny do STEREA tehdejšími filtry mixpultů a tehdejší elektronikou! Třeba From Me To You, tam je to děs běs ! |
![]() Tondach |