Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
06.02.2009, 08:49.15

UPC digital - scart kabel

Dobrý den,
rodiče si pořídili novou plazmu Panasonic TH-37PX80EA a k tomu mají nyní digitální kabelovku od UPC. Chci se zeptat, zda má cenu koupit lepší SCART kabel, protože ten co dodává UPC se mi moc nezdá, i když se v tom tolik nevyznám. Technik od UPC samozřejmě říkal, že je dobrý, ale nevím - je takový šiřší a plochý (vypadá to, že ty dráty uvnitř jsou těsně vedle sebe a asi ne moc odstíněné). Prostě bych rád věděl, jestli se v tomhle případě vyplatí investovat do lepšího (a asi jakého) SCART kabelu. Díky
uživatel
jirka67
06.02.2009, 08:52.55

RE: UPC digital - scart kabel

Aby to bylo správně, musí to být spojeno aspoň RGB. Kolíky 7,11,15 na scartu, na panasonicu nejlépe cinche (možná to ale je i přes scart, nevím, nemám). Pokud použijí obyčejný video signál, redukují podstatně kvalitu na úroveň analogového PALu. Obraz se jakoby rozostří, svislé detaily a hrany zmizí.
uživatel
Antonín
06.02.2009, 08:59.40

aha, díky. Ještě se o víkendu podívám, jak to zapojili. Jinak od UPC je to ten základní (malý stříbrný) přijímač, který půjčují zadarmo. Ale myslím, že by RGB snad přes scart mohlo jít. Já mám Panasonic CRT a tam můžu na dvou ze tří scartů mít RGB.
uživatel
jirka67
06.02.2009, 12:54.41

V menu STB od UPC zkontroluj nastavení výstupu-volba RGB.A TV ti musí tento signál RGB detekovat.Pokud se ti kvalita nebude líbit,pak ti nezbyde nic jiného,než si půjčit kvalitní kabel na zkoušku.Co je ten od UPC zač(kvalita),to nevím.
uživatel
jito
07.02.2009, 11:13.32

Nic ti nepomůže ani lepší scart.Kabelovka stojí za h o v n o ten stříbrnej malej STB se furt seká a je pomalej pěknej SHIT jako celý UPiČi.
uživatel
vojtalojza