| 08.02.2009, 22:04.20 | |
HDMI negativaNo konecne som upgradol, k mojej TH-42PV600 som zakupil Vantage 1100s a DVP5980 a pripojil oba cez hdmi kable. Aj upscaling velice pekny, kvalitny obraz uz skoro ako v obchode. Akosi som vsak nepredpokladal negativa. V prvom rade som skoncil s teletextom, co je sice z hladiska typu pripojenia pochopitelne, ale najma mi vadi potreba manualnej volby vstupu. Ak som zapol zdroj signalu pripojeneho cez SCART, hned mi navolilo prislusny vstup, po HDMI vsak TV sam ani nestekne, hoci som v TV skusal zapnut i vypnut "HDMI ovladanie" parameter a ine suvisiace som nic nenasiel. Takze popri HDMI som ostal aj pri scartoch, aby "menej technicki" clenovia domacnosti nevnimali novu techniku ako nieco menej, nez bolo doteraz, ale vadi mi to dost, kedze na TV rucna volba vstupu je naozaj krokom spat. Je to tak normalne alebo nieco robim zle? |
![]() harmi |
| 08.02.2009, 22:13.39 | |
RE: HDMI negativaTo je normální, HDMI nemá totiž spínací napětí jako SCART a je to opravdu třeba na TV zvolit ručně. Při navrhování HDMI asi na to inženýři zapomněli... těžko říct |
![]() Serano |
| 08.02.2009, 22:17.31 | |
musis mat verziu 1.3pre HDMI,aby ti prepinalo ako u scart vstup na TV. |
![]() mercedes77 |
| 08.02.2009, 22:20.53 | |
RE: HDMI negativaTeletext mi nechybí, navíc se dá vyřešit tím dodatečným scartem..To přepínání mě bolí o trochu víc, ne proto, že musíš sám, ale proto, jak je to u některých tv uděláno blbě..klikáš klikáš jedním směrem, než se proklikáš ke správnému vstupu. Navíc si ho některá tv po zapnutí ani nepamatují.. ;P |
![]() Tomik535 |
| 08.02.2009, 22:25.41 | |
RE: HDMI negativaA nejen to, HDMI nerozlišuje ani formát obrazu 4:3/16:9 |
![]() Martin79 |
| 08.02.2009, 22:47.01 | |
re.nerozlišuje máš to blbě nastavené |
![]() vaclav |
| 09.02.2009, 07:51.22 | |
RE: HDMI negativaZdravím, takže pokud to shrnu tak když propojím přes HDMI HD sat s HD TV tak se mně automaticky nebude přepínat formát 4:3/16:9 pokud to bude Tv umět?Dále pak nepojede ani teletext?Lze tedy mít připojeno obojí bez nějakého vzájemného ovlivňování?Sorry s tím opravdu nemám ještě žádné zkušenosti. :((Díky za vysvětlení. :-/ |
![]() Ajap |
| 09.02.2009, 08:37.25 | |
RE: HDMI negativaProblém je v tom, že HDMI bylo primárně navržené pro přenos HD obrazu a mnohakanálového zvuku, proto jeho kompatibilita dolu, je mizerná.Ono je někdy opravdu lepší, propojit to přes YPbPr. Tudy projde HD i SD, teletext rovněž, a přepínání formátu obrazu obstará signál WSS, tedy pokud na něj TV umí reagovat. |
![]() Martin79 |
| 09.02.2009, 08:44.47 | |
RE: HDMI negativaDíky, ale pak jde zase kvalita dolů, ne? :(( |
![]() Ajap |
| 09.02.2009, 08:53.22 | |
RE: HDMI negativaTo není otázka HDMI, ale televize, která má žádný firmware. není důvod, proč by neměla umět detekovat data na HDMI. Pokud se týká formátu u HDMI se nepředpokládá šachování na výstupní, ale na vstupní straně. Na HDMI už odchází řádný obraz. Že některé stanice vysílají paskvily s černými pruhy, to je jiná věc. Ale za to taky nemůže HDMI.Není vůbec nic proti ničemu mít propojené oběma způsoby najednou. Kromě uvedených to má ještě jeden důvod. U HDMI se upscale dělá v přijímači u RGB/YUV/YPbPr v televizoru. Tam bývá mnohdy lepší - ale to už závisí na tom, co to za přístroje je. P.S. V HD se vysílá 16:9...vždycky. Sice někdy s pruhama, ale to je furt 16:9. |
![]() Antonín |
| 09.02.2009, 09:16.15 | |
@AntonínProsím Tě, asi máš v tomto přehled, nevíš jak se s tímto problémem vypořádává Sharp 37D65E?Stále ještě nemám.Díky moc !!! R^ |
![]() Ajap |
| 09.02.2009, 09:25.03 | |
RE: HDMI negativaNe, nemám v tom přehled. Já znám jenom to, co užívám, nebo co užívá někdo mně blízký. Já neprodávám, neobchoduju, neopravuju. 37" televizi nemá nikdo. Tohle by ti snad v prodejně měl i snadno ukázat...ale jestli hrdinsky objednáváš internetem, tak budeš mít možnost to vrátit, ne? Leda bys objednával suprhrdinsky internetem ze zahraničí...to pak nebudeš mít možnost.Po pravdě řečeno, ani kdyby měl, tak je to jedno, protože stejně je potřeba univerzální ovladač, aby to všechno pozapínal i řídil, a jestli do toho zapínacího makra strčíš ještě přepnutí vstupu, nebo ne, je docela jedno. Takže se mi to nezdá být pro moje zájmy moc podstatná vlastnost. (U televizí, co jsem viděl a neměly detekci, bylo možné nastavit, který vstup se po zapnutí aktivuje. Taky řešení, ne?) |
![]() Antonín |
| 09.02.2009, 09:27.52 | |
RE: HDMI negativaOK-díky!!! |
![]() Ajap |
| 09.02.2009, 12:35.45 | |
pokudumí televize pořádně zpracovávat signál od poskytovatele, funguje to jak má. Pouze naskočí v rohu obrazovky upozornění na formát, v kterém to je posíláno - televize pak různě formáty nedeformuje. Jmenuje se to Přirozený režim. A při tomto systému je samozřejmě nejlepší obraz, o kterém se většině TV jen může zdát. |
![]() Janik |
| 10.02.2009, 19:08.46 | |
Negatíva...Zdravím,tiež som bol nemilo prekvapený,keď som prepájal komponenty s LCD cez HDMI.Pravdupovediac, ešte stále to nemám úplne vyriešené.No podľa toho,čo som tu čítalmám šťastiev tom,že mi cez toto prepojenie teletext ide v pohode.Nie som žiaden odborník ale myslím si,že teletext musí podporovať samotný prijimač. |
![]() gugel |