| 17.03.2009, 10:33.24 | |
DreamboxyZdravim fandy satelitniho prijmu, nekolik tydnu premyslim o dalsim satelitnim prijimaci a chtel bych se zeptat zkusenejsich. Mam doma asi pet let Humax CRCI5500 (v pohode pristroj az na EPG a obcasne zamrzavani), ktery slouzi k prijmu Skylinku a volnych stanic z Amosu, Siriusu a HotBirdu. Mame v planu se stehovat z bytu do baraku, proto minimalne jeden dalsi pristroj bude nutnosti. Chtel bych se zeptat, co by ste mi poradili. Nejsem zadny odbornik, ale zakladni prehled (i diky Parabole mam). Na druhou stranu treba o EMU nic netusim. Dulezite pro me je, abych si porady mohl nahravat a pak je nejak snadno vypalovat na DVD (asi uchylka, ale vse si vzdy vypaluji, disky nemam rad:-), pocitam jeste nekolik let s SD prijmem, takze zadne zazraky necekam. Ted jsem si precetl recenzi na linuxovy Dreambox. Jde asi o spicku, ale odrazuje mne menu. Da se tam nejak nahrat pekne prostredi? Vim, ze asi spravny satelitak to za podstatne nepovazuje, ale pro mne jde o zaklad.Diky za vase nazory a rady Igor |
![]() Igis |
| 17.03.2009, 11:26.26 | |
Zkus Dreambox 7020-SVykazuje standardně dobré výsledky a je i slušně vybaven.Cena není teď také nijak vysoká. Nech si hned instalovat hdd, i když "jej nemáš rád" = Tvůj předsudek aneb slovy klasika při jiné přžíležitosti: "Kdo to jednou zkusí, ten ho tam mít musí". Z hdd si potom stáhneš filmy do PC na další zpracování a třeba pálení. DM7020 používá Enigmu 1, ovládání je určitě příjemnější, než Enigma 2 a za chvíli se to rychle naučíš. První instalaci firmwaru si ale jistě nech udělat odborně. Asi by to bylo pro Tebe velké dobrodružství, kdybys si to měl instalovat sám. ALE I TO JE MOŽNÉ. Jen mít odvahu a trochu číst a něco málo znát. |
![]() bob.r |
| 17.03.2009, 13:20.26 | |
RE: DreamboxyPokud jde o vzheld menu, tak je k dispozi dost skinů a určitě si nějaký vybereš :-) |
![]() ws79 |
| 17.03.2009, 13:39.58 | |
RE: Dreamboxyprelistuj všetky obrázky , budeš múdrejší. Snáď je tam všetko čo by si potreboval. Od pripojenia , emu, až po skin.http://oneeeee1.webovastranka.sk/image/index |
![]() oneeeee |
| 17.03.2009, 14:06.36 | |
RE: DreamboxyJá nevím ale Dreambox má podle mě smysl je když s ním chceš na "sít"....jinač to nemá efekt.A spojení dreambox/emu už ztrácí význam uplně.. Ale je fakt že taková SD 7020 je skoro zadarmo tak proč do toho nejít.. |
![]() pat |
| 17.03.2009, 16:49.27 | |
RE: Dreamboxynebo ještě levněji DM 600 nemá sice na sobě display ale jinak je to to samé co 7020 jen menším (a hdd se do měj dává 2,5¨) |
![]() markriz |
| 17.03.2009, 18:39.21 | |
RE: DreamboxyCo zkusit třeba Qbox od Doulabs . Mám verzi pro SD a jsem sní spokojen . Můžu chytat jak programy kodované Conaxem tak i ostatní . A rozumí si to i s flash disky. Jediná věc tu chybí a to je svhs výstup . |
![]() pohosat |
| 18.03.2009, 11:00.39 | |
RE: DreamboxyPratele, vsem dekuji za cenne rady a pripominky, snad pri sve volbe budu mit stastnou ruku...:-)Preji hezky den |
![]() Igis |