| 26.03.2009, 21:11.01 | |
Inetbox gemini a DiSEqC 8/1?Zdravím mám takovej problémekU Inetboxu 300S e1 mam nastaveny 4 družice a chtěl bych přidat další ale přesně nevím jak to mám v menu nastavit včera jsem si rozhodil seting Když dám víc než čtyři tak mi vyskočí LNB 0 až xx Ale nevím jak to správně nastavit pro Přepínač DiSEqC 8/1 ? Mám nějak hokej DiSEqC 1.0+1.1 nebo DiSEqC 1.2. |
![]() Digi tv |
| 26.03.2009, 23:25.24 | |
RE: Inetbox gemini a DiSEqC 8/1?P.168 po zapnutí funguje v módu DiSEqC 1.0. Vy jej chcete zřejmě provozovatv módu DiSEqC 1.1. Do tohoto módu se přepínač uvede automaticky po přijetí prvního povelu "uncommitted switch", poté až do vypnutí přijímače reaguje jen na "uncommitted switch". U některých kusů se vyskytuje chyba firmware, kdy přepínač začne pracovat v módu DiSEqC 1.1 jen po přijetí některého z povelů "uncommitted 5", "uncommitted 6", "uncommitted 7" a "uncommitted 8". Poté již pracuje zcela korektně. Pokud po zapnutí přijde povel uncommitted 1 nebo 2 nebo 3 nebo 4, přepínač zůstává v módu DiSEqC 1.0 a tudíž nepřepíná. Prosím ověřte, zda je toto váš případ: po zapnutí přijímače zvolte LNB, které je naprogramované na pozici 5 a vyšší; začne-li od tohoto okamžiku vše fungovat jak má, je závada potvrzena. V takovém případě máte nárok na výměnu. Zde ve firmě toho času žádný Openbox nemáme. Naše výrobky, které podporují DiSEqC 1.1, testujeme s Dreamboxem 500, Koscomem, máme též starší Hyundai (alias Digian). P.168 V1 - pro vnitřní montáž, softwarová verze 1 P.168 V2 - pro vnitřní montáž, softwarová verze 2 P.168-W V1 - pro vnější¨montáž, s pozemním vstupem, softwarová verze 1 P.168-W V2 - pro vnější¨montáž, s pozemním vstupem, softwarová verze 2 Pozn. typy P.168-W jsou schopny zpětné komunikace, to ale v současnosti nemá praktický význam. Softwarová verze 1 je určena pro přijímače, které umějí povely Uncommitted 1,2,3,4 DiSEqCu 1.1. Používá se kombinace Uncommitted a Committed A,B,C,D. Softwarová verze 2 je určena pro přijímače, které umějí povely Uncommitted 1,2,3,4,5,6,7,8 DiSEqCu 1.1 , či pro prvních 8 povelů z Uncommitted 1 až 16. Obě softvarové varianty reagují shodně na povely ,,Go to X,, (otáčení motorem) DiSEqCu 1.2 od různých přijímačů s různou dobou prodlevy přepnutí. Povelů Uncommitted 1 až 16 bude využívat relé s pracovním názvem S16/1..... Přepínač 16/1 je ve fázi závěrečného testování. Zahájení prodeje očekávám do léta, závisí to také na dodání nového plastového krytu. Označení bude pravděpodobně S16/1 plus nějaká písmenka k tomu. Sestava P.168 + další relé např. 4x1 by měla fungovat. Zkoušeli jsme to (už ale nevím, s kterým přijímačem) a máme i pozitivní hlášení od uživatelů. Je nutné mít P.168 v softwarové verzi 2, ta je právě určena pro toto využití. Přijímač musí opakovat DiSEqC přenosy, protože na první "pokus" se přepne jen P.168 a teprve opakovaným příkazem se nastaví předřazený switch 4x1. |
![]() AB DSR-322 |
| 27.03.2009, 07:49.21 | |
RE: Inetbox gemini a DiSEqC 8/1?Tohle bude asi lepší návod ,Já mám geminy nastaveno takhle a chodí to bez problémů nastavit - "vlastní uživatelské nastavení" LNB1 diseq 1,1 AA uncomited switch žad. LNB2 diseq 1,1 AB uncomited switch žad. LNB3 diseq 1,1 BA uncomited switch žad. LNB4 diseq 1,1 BB uncomited switch žad. LNB5 diseq 1,1 AA uncomited switch 1 LNB6 diseq 1,1 AB uncomited switch 1 LNB7 diseq 1,1 BA uncomited switch 1 LNB7 diseq 1,1 BB uncomited switch 1 :))) ;) R^ |
![]() Hugo Boss |