Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
14.04.2009, 09:50.14

Skylink a HD

Předplatil jsem si HD programy a byl to neuvážený počin, měl jsem počkat, teď se dívám na pěkné obrázky v angličtině!!!
uživatel
jurkaturk
14.04.2009, 09:53.29

Skylink a HD

Mohl by jsi to trochu upřesnit? Možná ten skylinG.
uživatel
zizi
14.04.2009, 09:57.00

RE: Skyling a HD

co a v jakém jazyce vysílá je dané, tak zrovna nevím proč si stěžuješ a to G je drsný
uživatel
poky1
14.04.2009, 10:07.49

Omlouvám se za G, ale to písmeno není podstatné, jde mi o to, že za ty drahé peníze tam přidali jen Filmbox jako jediný v češtině, myslím, že spoustu zájemců k předplacení balíčku HD odradí právě ta čeština, pokud se mě znovu zeptáš na co si stěžuji, tak už ti neumím odpovědět a ani nevím jak položit otázku, aby jsi porozuměl na co se ptám, nebo co mě štve na tom, že jsem vyhodil neuváženě peníze a uznávám, že jsem blb, že jsem to udělal.
uživatel
jurkaturk
14.04.2009, 10:19.33

Nova sport, Eurosport je co?
uživatel
poky1
14.04.2009, 10:26.27

Jasně , zapoměl jsem dodat, že jsem si to předplatil hlavně kvůli programům Discowery a History, sportovní programy jsou pro mne jakoby okrajové, máte nějaké informace, že by mohly jít alespoň titulky v budoucnosti? Já totiž umím jen trochu rusky ještě ze školy angličtina mě minula
uživatel
jurkaturk
14.04.2009, 10:30.55

Re:...

jazykove stopy jsou slibeny v lete tohodle roku
uživatel
alfasex
14.04.2009, 10:34.13

Ach ty jazyky česky je zapomněl... A češtiny se dočkáte...
uživatel
PetrT
14.04.2009, 10:53.15

Skylink a HD

A to si stěžuješ nebo se vytahuješ ??? :O
Co kdyby sis nejdřív přečetl třeba tohle: https://www.parabola.cz/clanky/3472/skylink-rozsiruje-hd-plus-multi-a-upravuje-ceny/ ... Máš tam všechno popsaný včetně toho kdy bude co s CZ podporou :)
uživatel
rogue
14.04.2009, 11:11.54

Určitě se nevytahuji, díky za odkaz a trpělivost se začátečníkem, skoro mě mrzí, že jsem se registroval,myslel jsem , že tu budou příjemní diskuzníci, ale zatím jsem se setkal jen se smečkou kousavých a vzteklých psů, promiňte že jsem si dovolil vstoupit do vašeho teritoria,bez dovolení!!! :( ;) :O
uživatel
jurkaturk
14.04.2009, 11:18.15

nevím kdo se Ti zdál vzteklej? nejsi trošku vztahovačnej? Ono to zamrzí, když jsme konečně vylezli z jeskyně (v oblasti sat. vysílání) a najednou má každej plnou pusu divnejch řečí, to že si nováček nic nemění o to více máš číst.
uživatel
poky1
14.04.2009, 11:21.59

jurkaturk

Klidne muzes psat dal, nekteri lidi proste reaguji tak jak reaguji, nic si z toho nedelej, forum je urceno i pro zacatecniky, ale je fakt vyhodou si prvne neco o tom precist.
uživatel
007
14.04.2009, 11:23.00

RE:jurkaturk

na to si zvyknete:-) nektere threads jsou doporucovany jako lek na zvyseni krevniho tlaku ...
uživatel
alfasex
14.04.2009, 11:26.08

vždyť tam máš ochutnávku za 7 kč na asi týden - tak co brečíš? :-)

spoustu lidí v 90 letech satelit přinutil učit se jazyky a dnes jsou machři, sedět na (nevhodné slovo)i a čučet na bednu a brečet, to je k smíchu a že ti je přes 40? No to je skoro jedno ne?
uživatel
Hollys
14.04.2009, 11:30.13

Já si myslím, že nejsem vztahovačný, ale aby mne někdo od začátku trénoval za to, že jsem omylem místo skylink dal skyling, tak to vypadá jakoby se tady někdo zabýval pravopisem místo toho, aby normálně odpověděl blbovi, který se ještě tady na foru neumí pohybovat, ano má chyba měl jsem číst, ale slušně odpověděli zatím jen někteří, zbytek je zatím smečka vzteklých psů HAF, HAF já taky umím kousat, :))) :))) :)))
uživatel
jurkaturk
14.04.2009, 11:35.15

tak pro pořádek - prvně jsi napsal, že je jen Filmbox v cs jazykové mutaci, když jsem Ti oponoval a to jsem záměrně vynechal Novu (kterou neberu jako HD), napíšeš že máš zájem o Discovery :8) Odpověď si dostal a zbytek je naprosto zbytečný.
uživatel
poky1
14.04.2009, 11:54.17

Typické...

Ty, 007, a tobě to opravdu připadá normální? Do velkého fóra se přiřítí nováček. Potud ok. Místo toho, aby trpělivě pohledal informace, tak výkřik. Reakce vesměs OK, něco ovšem také zbytečné výkřiky. Nezlob se 007, ale tvuj prispevek mi prijde vlazny a nesnazi se usmernit ani jednu chybujici stranu. Jurkaturk rady a odpovědi dostal (rogue, poky1), přesto mluví o smečce vzteklých psů. Jurkaturku, je tu spousta lidi co Ti ochotne a radi pomohou, staci se jen slusne a srozumitelne zeptat. A te smecce psu se nediv, predstav si, ze nekolikrat denne se na foru objevi nekdo s takovymto placnutim do vody, maji toho plne zuby....
uživatel
Jantars
14.04.2009, 12:33.10

Jo,Jo přečti si článek na (nevhodné slovo)e ono s tím mým plácnutím do vody to nebude tak horké, protože tam se píše něco ve smyslu, že rozjíždět HD bez češtiny taky není to pravé ořechové,při průkopnictví HD u nás, ale možná jsem to špatně četl a oni to vlastně chválí.... A co se týče 007 opravdu slušný diskutér, žádný vzteklý pes, díky ;)
uživatel
jurkaturk
14.04.2009, 12:36.02

Jantars

To vis ja si to nechci s nikym rozhazet :)))

Ale ted vazne, kazdy jednou zacinal, i ted ti nejlepsi borci byli uplne blby, ale co delali: ucit se ucit se ucit se. Nic jineho jim nezbyvalo, ja zacinal v roce 88, zadny net atd a to nebylo zrovna jednoduche, cena zarizeni silena a vsechno metodou zkusmo, firem bylo par a informaci malo ...

... a to zabralo casu a usili a dnes si rada lidi mysli, ze prijdou k hotovemu a to se me moc nelibi, vsak ja nic studovat nechci, nic cist, niz zkouset, at to za me udelaji ostani a ja pak prijdu k hotovemu ... typicky je to videt u linuxovych prijimacu ...
uživatel
007
14.04.2009, 12:46.34

RE: Skylink a HD

Hele já taky nejsem v sat úplně nováček, začínal jsem na analogu a a zkoušel ty motory na natáčení paraboly udělaný z motorku ze stěračů, pamatuješ ??? To byla čurina jak to vrzalo ,hřmotilo a třepal se celý barák a hlavně to včas vypnout, aby parabola neurazila kus zdi to bylo umění. Bez technika jsem si sám nainstaloval první digitál, takže nejsem zase takový začátečník v sat. technice, ale holt mám trošku problém s internetem, je mi přes 40 abych uklidnil HOLLYS, třeba můžem soutěžit v něčem jiném co říkáš, taky určitě nejsi kovaný ve všem, nebo jsi stejný jako všichni ti mladí co ví vše a pak když přijde problém tak taťko poraď, jako bych viděl svýho dvacetiletýho syna, všechno ví a zná a pak je ze života na větvi a neví co má dělat :)) :)) :))
uživatel
jurkaturk
14.04.2009, 12:56.24

Ještě jedna prosba, abych zase někoho nenadzvedl, je tady někde diskuze na téma sledování sat na dvou televizích nezávisle na sobě na jednu kartu, já nevím jak se tomu odborně říká , SDÍLENÍ ????
uživatel
jurkaturk
14.04.2009, 13:17.22

Vidíš to sám.Přečti si znovu co jsi napsal.
Jaké máš rec.Umí sdílení? atd.Pak Ti určitě někdo odpoví.
V první řadě přítel Google Ti neříká nic? :lookaround:
uživatel
zizi
14.04.2009, 13:19.47

vzpomínáš Bedříšku na 90léta, kdy běžela OK3? Jejda, lidi slintali blahem, žavatlalo se tam německy, francouzsky, občas česky a lidi jako diví kupovali antény s přívlastkem OK3. Tož nedrškuj a uč se jazyky. Oproti kurzům je to x-krát levnější a ještě s obrázkama. A kupodivu do života užitečná věc, hlavně na dovolené v cizině, kde časem vymizí i obrázek remcajícího czčecháčka žmoulajícího ruce řízek nebo chleba s paštikou.Doufám, že stávající stav vydrží co nejdéle, a co češtiny se týče, doufám v maximálně cz subtitules. Jakmile HD omezí jenom na dubbing a jdu od HD.med
uživatel
meduzka
14.04.2009, 13:24.12

007

ba, ba. koncem roku 88, kdy jsem začínal s prvním satelitním kompletem, takřka žádné informace dostupné nebyly, dneska se nečte ani to, co je na stříbrném podnose na tomhle a jiných webech.
uživatel
meduzka
14.04.2009, 13:35.13

ZIZI Mám topfielda 7700 HSCI, ale zaspal jsem dobu a nevím jak na to, alespoň si myslím, že nevím. Nechci dávat dual konverktor, ale chci rozbočit koaxiál ve vnitř v domě, abych nemusel dělat další díru ve zdi na druhý koax, mám novou fasádu, potom ten rozbočený koax vyvedu do patra na druhou tv a budu muset koupit druhý přijímač i s kartou, je to tak správně, nebo už existuje jiný způsob, mimo vifi ten jsem měl na DIGI a pořád bylo rušení ve vzduchu.
uživatel
jurkaturk
14.04.2009, 13:45.50

Souhlasím jurkaturkem

Poky, nebuď nervní hned po velikonocích. Připadáš mi chvílema jak fanda Baníku, co si sem jde vybít emoce .... poky _ v dobrém ;)
Já jsem věděl do čeho jdu a zaplatil jsem si HD také, a také jsem rozpačitý nad těmi anglickými tituly. Zaplatil jsem to spíše jako gesto mé podpory HD vysílání, a počkám, až se to postupně rozmluví česky.
Eurosport a Nova sport mě také nezajímají, zaplať pánbůh, tam bych se asi rozčiloval nad obrazem nic moc. A Eurosport, tam bylo hezké krasobruslení, jinak kdykoliv to pustím, tak tam košťatamy zametaj led před těma bochníkama ... a to mi neříká vůbec nic.
Poky, ale zeprám se tě, ten Discovery, co vysílaj, to je stejnej jako mají Němci na Premiere ? Tam jsem se díval, když to šlo, i ten jejich filmovej byl bombáckej. Ale na logu Diskovery se jim tam otáčela ta zeměkoule ????
uživatel
Nervoš
14.04.2009, 14:33.23

No já taky čekám na to, až bude HD v češtině. Do tý doby si to nepředplatím. Přijde mi to taky uhozený dát do nabýdky nedodělek.
uživatel
lukas79
14.04.2009, 15:06.43

@lukas79

.....do nabýdky? Móc pěkný, ty by si hlavně potřeboval nějaký kurz ČJ.
uživatel
flukes
14.04.2009, 15:19.55

To: jurkaturk

Poradím Ti:pohoda, klídek a tabáček.
Čítaj, čítaj a čítaj. Čím viac budeš čítať, tým viac zistíš, čo nevieš (vlastná skúsenosť). Časom natrafíš i na iné fóra, jedno z nich sa venuje veľmi prijímačom typu Openbox a Showbox a tam sa dozvieš mnohé odpovede na Tvoje otázky. A takto objavíš i ďalšie a začneš po nich kolovať. Dnes je situácia trocha iná, ako to bolo v pionierskych časoch analógu. Nenechaj sa odradiť niektorými odpoveďami. Hodne zdaru.
uživatel
emo53
14.04.2009, 15:26.23

Emo 53 Jo zapálím si startku a hodím se do klidu, protože tady je strašná spousta bývalých nebo současných kantorů, protože tady pořád někoho peskují za pravopis, já nevím ale , i když někdo nesprávně napíše třeba Y nebo I tak příspěvek neztratí smysl, a teď je mi jedno , že jsem tady první den ať mě třeba vyhodí za sprostá slova, tady se jeden kluk před druhým vytahuje, kdo má většího (nevhodné slovo)a než ten druhý, to je forum k posrání, Kdo má většího (nevhodné slovo)a, ten je velitel!!!!
uživatel
jurkaturk
14.04.2009, 15:32.27

mas pravdu jsou tu aj takovy lide ze proste hruza radeji se tady ani neptat.
uživatel
anton
14.04.2009, 15:47.31

Ale on se neptal, on se jen rozčiloval, objednat si něco, co mi nevyhovuje může jen D E B I L. Kdyby uměl česky a nebyl líný, tak si to na stránkách provozovatele přečetl a nemusel by tu zasírat fórum svou blbostí.
uživatel
Jackal
14.04.2009, 16:01.26

pár vlastních postřehů: ty doku programy (history+discovery) jsou sice anglicky, ale OBSAHOVĚ natolik kvalitní (hlavně history!), že ty česky mluvené dokumentární stanice na všech ostatních platformách dohromady jsou proti tomu jenom slabý odvar.
- aktivace SMSkou na 10 dní funguje i na víc jak rok starých (tedy prošlých) kartách ,,Sezóna,, na kterých nejdou čt, prima, nova... bez nutnosti platit 1000 kč za neomezenou funkčnost. osobně mi přišel zápis HD plus na tři a půl měsíce (což je dost divný).
- měl jsem problémy s easy.tv modulem na dvě karty od mascoma (občasný rozpadávání obrazu, vždycky na vteřinku a nejmíň desetkrát během filmu). byl jsem rozhodnutej koupit místo něj Cryptoworks od SMIT ale prodavač mi varoval (prý je ještě horší) a vnutil mi místo toho mascom singl. zatím testuju. vypadá to lepší, zdá se, že těch mikrovýpadků je míň, ale jednou za čas stejně něco takovýho vidím a pozoruju (přijímač HS5101CI) ale předtím to bylo často. tak uvidím
uživatel
vortimond
14.04.2009, 16:04.59

jurkaturk

Twin LNB dát musíš, jinak to nejde. Karta se dá sdílet na dva, tři nebo i třeba osm přijímačů :8)
uživatel
drobeček
14.04.2009, 16:28.47

@votimond

A Ty si odkedy späť ?
uživatel
jarino1978
14.04.2009, 16:33.07

jarino1978@vortimond

zdar, a ty ho nevidíš? Parabola to je závislost (velmi správně R^ )
vortimond
zkoušel jsi měnit soft?
Mě osobně to na mascomu 2100HDCI pomohlo :8)
uživatel
Babui
14.04.2009, 16:38.28

@Babui

soft v přijímači jsem měnit zkoušel jako divej. nemá na to (zdá se) vůbec vliv. zatím s tím singl modulem od mascoma to vypadá slušně. tak si ho možná nechám, uvidím. ty HD programy holt asi prostě otestujou tu spolupráci přijímač-modul ,,to the limit,,
uživatel
vortimond
14.04.2009, 17:21.18

@vortimond

jj, rozumím, a vím, že hovoříme o hardwerově stejných typech strojích Mascom-Homecats-Ferguson.
Mascom Irdeto vlastním také a úplná spokokenost (poslední aktualizace přes družici 3.19V/1.19)
uživatel
Babui
14.04.2009, 17:28.04

tu aktualizaci ještě zkusím. zatím je tam stará verze 1.12 je úplně novej. dávám to teprve celý dohromady. koupil jsem teprve před pár dny diseqc přepínač na tu velkou parabolu a přidávám postupně další satelity. už docela slušná nabídka HD programů! a bez emu. je to fajn.
uživatel
vortimond
14.04.2009, 17:29.36

ale ta aktualizace je zásadní, nějak mě nenapadlo v tvém případě na to klást důraz :8)
uživatel
Babui
14.04.2009, 17:35.35

(mě taky nenapadlo na to klást důraz. protože ten problém už pozoruju od začátku vysílání Nova HD někdy na podzim a ten easy modul pořád chodil stejně, jak jsem tam postupně nahrával novejší verze alphacrypt)
uživatel
vortimond
14.04.2009, 17:38.44

dobře, testuj R^
uživatel
Babui
14.04.2009, 17:54.31

na různejch e-shopech věčně píšou (nejspíš to opisuje jeden od druhýho) ,,modul TECHNISAT MULTICRYPT doporučujeme zejména pro HD přijímače jako Homecast, Topfield, Ferguson...,, ?? tak nevím. ten prodavač mi tvrdil, že prý to testovali, ty moduly jsou různý a bývá v nich skutečně příčina těch problémů a mascom singl by doporučil nejvíc.
uživatel
vortimond
14.04.2009, 19:04.30

@vortimond

Vitaj priateľu späť.
uživatel
Milan C
14.04.2009, 21:28.45

@Babui

K tvému výčtu strojů bych ještě přidal posledně testovaný Maximum 9100...

Jako by jim z oka vypad ;)
uživatel
Tomik535
14.04.2009, 21:41.46

@babui

no tak komplet zostava je opäť pokope ;)
tak aspoň budem mať čerstvé správy, čo bude na ITV HD :)
tak teda, všetkým pekný obraz.

@ vortík : tak čo, dal si si HD balíček od Skylinku ? Neopováž sa napísať, že nie ;) ;) ;) Budem Ťa chodiť strašiť....
uživatel
jarino1978
14.04.2009, 21:53.04

@jarino1978

no tak já bych si to neplatil, ale když mi posílaj zase zadarmo zápisy jako předtím na multi, tak proč ne :laughing: je to dobrá karta. málo používaná a tím pádem asi trochu zblbnutá
uživatel
vortimond
15.04.2009, 07:18.48

@vortík

beťár jeden... :)))
uživatel
jarino1978