| 29.04.2009, 18:43.52 | |
jak naladit UPC?sice návody na internetu jak naladit A23.5+19.2E jsem vcelku pochopil (mám monoblok) ale na 23.5 (která je vlastně uprostřed a 19.2E je při pohledu od paraboly vlevo volně)sice naladím na kartu skylink nebo CSlink to jo ale koupil jsem kartu UPC direct a teď sice to vyhledá ale černo a i když signál hlásí že je ale nic nezobrazuje ani německé volné tedy kde je problém a nebo je nutné předělat LBN? nebo natočit jinam parabolu od skylinku? fakt točil jsem už druhý den a našel dva satelity ale ani jeden nebyl pro UPC a už nevím jak dál navíc návod pro UPC jak natočit anténu a naladit jsem nikde nenašel -podle astry je to nmonoblock pro Zlín na 23.5 - 172stupňů 33stupňů uhel nahoru a 2.3stupně do + natočení monobloku už si nevím rady ví někdo kam natočit parabolu na UPC? budu moc vděčný! |
![]() jarod72pm |
| 29.04.2009, 19:12.24 | |
RE: jak naladit UPC?ahoj, tady tento odkaz by ti mohl pomoci, jako super amatér jsem s tímhle nastavil parabolu od UPC (60cm) s monoblockem na 1W+5E, takže chytnout Astry bude hračka ;)http://satlex.net/cz/azel_calc-params.html?satlo=19.2&user_satlo=&user_satlo_dir=E&location=49.23%2C17.67&la=49.23&lo=17.67&country_code=cz&diam_w=75&diam_h=80 |
![]() pakusi |
| 29.04.2009, 20:45.28 | |
RE: jak naladit UPC?Škoda že si nenapísal typ konvertora a príjímača, pokial chytaš 23,5 tak maš parabolu nastavenu dobre v prvom rade skontroluj v prijímači nastavenie konfigurácie pre LNB DiSEqC prepínača ,bez toho ti nebude prepinat monoblock, ked máš konvertor namontovaný na správnej strane a nefunguje tak skus pootočit parabolou na 19,2 priamo ak ti to pôjde tak prehod na 2 LNB tým odskúšaš funkčnost monoblocku. Ešte je tu jedna možnost že si naletel prdajcovi a ten ti predal monoblock na 19,2 a 13,0. potom budeš mat ale večnú tmu.:))) |
![]() korok |
| 30.04.2009, 15:34.38 | |
RE: jak naladit UPC?takže stále se nedaří naladit kromě pár družic jen UPC ne a nekupoval jsem to jako komplet s kartou skylink(CSlink) Technisat DIGIT MF4-S CC a monoblok byl k tomu Inverto WHITE TECH universal LNB 23mm HDTV DVB-S2 compilant naladilk jsem hotbird bez problémů,astru kde je czechlink taky dokonce karta fungovala bez problémů i celý balíček na 2 měsíce zdarma ale jakmile jsem koupil předplacenou kartu UPC a ladil anténu tak nic všude možně jsem chytal akorát čt24 tvnoe a podobné volné programy ale naše kodované ani ránu takže mi poraďte někoho kdo by mi to za rozumnou cenu natočil tu parabolu na určené místo monoblok jsem měnil(uchycení levé za pravé hrdlo)i natáčení vše normální ale opět UPC ani ránu už fakt nevím kde ho hledat. :crying: |
![]() jarod72pm |
| 01.05.2009, 00:24.32 | |
RE: Jak naladit UPCPokud jsi to ještě nenaladil podle výše uvedených rad tak skus jestli máš normální konvertor a dobře přístupnou parabolu najít Astru na 19,2 jen tak bez karty. Mimo jiné záleží také na tom jak máš velkou parabolu, na 60ku se ladí monoblok dost obtížně, mně se to na první pokus také nepovedlo, musel jsem ze skylinku malinko ujet aby to šlo. |
![]() mirek236 |
| 01.05.2009, 06:28.23 | |
RE: jak naladit UPC?tak co už to máš? |
![]() alha79 |
| 01.05.2009, 07:05.30 | |
RE: jak naladit UPC?@jarod72pmNení lepší to někomu svěřit? V monobloku je ještě jedna věc. Jmenuje se to diseqC přepínač. @pakusi Chytnout na 60ku rozsah 6ti stupňů je opravdu hračka. Neznamená to ale, že mu na ni musí jet astry. @korok Kdy už někdo pochopí, že rozsah monobloku není pevný, ale určuje ho použitá parabola? |
![]() Tomik535 |
| 01.05.2009, 14:04.53 | |
RE: jak naladit UPC?ano s tím přepínačem jsem to zkoušel při jednom satelitu(vyp) nebo při dvou satelitech (zap)co jse mě podařilo udajně na 19.2E naladit bylo óčko samotná stanice ale jinak nic v tom setu je 80cm parabola takže by to mělo jít .(sólo konvertor nemám) zavolal jsem si na to firmu jsem v koncích v pondělí dojedou tak uvidíme :-/ |
![]() jarod72pm |
| 02.05.2009, 11:35.05 | |
RE: jak naladit UPC?Podla toho čo píšeš tak bohužial Očko je na Astra 1E23,5 10862/H 22000 5/6 tak že smola hladáš celkom inde,pri 80 parabole je to malina nastavit a hlavne ked ti ide 23,5. |
![]() korok |