| 01.05.2009, 00:28.42 | |
Openbox - problém s V polarizacíDobré ránko. :-) Po asi 100 Openboxech, které mi prošly rukama jsem dnes (konečně) narazil na zřejmě vadný kousek. Za studena je OK, ale jak se zahřeje, tak půl hodinky po zapnutí, začne zlobit vertikální polarizace. Všechny programy na všech transpondérech v této polarizaci začnou být totálně rozsypané na kostky, zvuk drhne, bargrafy skáčou jak pominuté o spoustu dB a kvalita běhá od 100% do 0%. Prostě konečná. Horizontální polarizace funguje pořád normálně. Táži se tedy, zda se někdo z vás již s touto závadou setkal. Prošel jsem nějaká fóra, ale přesně takovéto příznaky nikde nikdo nepopisuje. Zítra s tím ještě polaboruju, aby se zjistilo co nejvíc podrobností, ale vzhledem k tomu, že druhý přijímač na tom samém anténním svodu jede OK, tak asi to bude první reklamačka v životě, no... :lookaround: |
![]() Louskacek |
| 01.05.2009, 00:29.55 | |
RE: Openbox - problém s V polarizacíJo, a je to X820, to jsem zapomněl napsat... :) |
![]() Louskacek |
| 01.05.2009, 06:49.25 | |
RE: Openbox - problém s V polarizacíZ akej série to je?Stretol som sa z dvoma,Made in Korea ,to začiatkom minulého roka,inak idú bez poruchy,no a asi pred dvoma týždňami Vyrobené /v angl./for Slovakia. :8) |
![]() A014 |
| 01.05.2009, 06:56.58 | |
RE: Openbox - problém s V polarizacíA co nato říká U na lnb in po té půlhodině, změřit nezkoušels? |
![]() Tomik535 |
| 01.05.2009, 10:20.32 | |
RE: Openbox - problém s V polarizacízmeraj vstupne napetie do konvertora ma byt 13/18v |
![]() jopo166 |
| 01.05.2009, 10:22.03 | |
RE: Openbox - problém s V polarizacíak to napetie nebude sediet skontroluj 26v vetvu od zdroja |
![]() jopo166 |
| 01.05.2009, 11:01.26 | |
RE: Openbox - problém s V polarizacíDíky chlapi za reakce. Zrovna zkouším to napětí na konektoru pro LNB. Při V polarizaci je tam sice 14,1 V, což je trošku dost, no ale LNB to asi neva, když zkraje to jede. S teplotou to neroste ani o chlup, tož asi to bude něco jiného...Jo, tohle je taky Made in Korea, a s nálepkou "Sapro original receiver..." :-) |
![]() Louskacek |
| 01.05.2009, 11:23.19 | |
louskáček.Také jsem dnes ráno řešil něco podobného Vantage 212.Přes kaskádu EMP 168 a 162 nešel na A23,5 komplet vertikal, ostatní přijímače zde běhají bez problému/X820 i HD 7100/. Pak jsem v garáži nastavovat 100cm anténu na 1W a 23,5E/se kterou pujde Vantage 212 do světa/ a zde ona 212 šla i ve vertikálu v pohodě.Udělal jsem setting a dál to neřešim. To samé jsem řešil nedávno s Vantage HD 1100. Problém bude tutově v impedanci dlouhého vedení a více přepínacích kontaktů/ztráty napájecího resp. ovládacího napětí/. |
![]() Saxon |
| 01.05.2009, 11:31.21 | |
RE: Openbox - problém s V polarizacímozes takties premerat napetia na vystupe s tunera vo vnutry prijimaca ak ten prijimac neni novy ma tak 2 roky mozu byt vyschnute kopndenzatory u zdroja. |
![]() jopo166 |
| 01.05.2009, 12:50.08 | |
RE: Openbox - problém s V polarizacíJeště jednou díky za reakce, chlapi.Je to nový přijímač, včera vybalený. Je připojený přímo do jednoho z výstupů na twin LNB (žádný switch, jen 25 metrů koaxu...) Po nainstalování se začal za půl hodinky objevovat výše popsaný problém. Vypnul jsem ho na hodinu ze zásuvky a zkusil znovu. Situace se zas asi po půlhodině opakovala. Tak jsem ho na noc vypnul ze zásuvky a šel chrápat. Ráno jsem anténní F-ko zatížil 100 ohmovým odporem, na přijímač hodil deku a čekal. Napětí ve vertikálu od samého začátku po celou hodinu testu 14,1 V. I namontoval jsem (ještě za tepla) přijímač zpět k televizi, přikryl ho sešitem a už dvě hodiny jede bez problémů. Tož já nevím, co to mělo znamenat... Tak ještě jednou díky za reakce a přeju ničím nerušený první máj! ( nejlíp asi ve smyslu lásky čas... ;) ) |
![]() Louskacek |
| 01.05.2009, 14:58.24 | |
RE: Openbox - problém s V polarizacíTož dobre no :))) |
![]() Tomik535 |
| 01.05.2009, 15:33.40 | |
RE: Openbox - problém s V polarizacíMyslím, že to není závada přijímače, ale LNB jednoho výstupu. Prohoď u LNB výstupy, až to začne blbnout.Chyba by se měla přenést na druhej přijímač. Pokud je výstupní napětí v pořádku, tak přijímač to být nemůže. Zatím VŽDY byla závada na LNB, ale většinou zlobí horizontál. |
![]() kuba |
| 01.05.2009, 21:24.03 | |
RE: Openbox - problém s V polarizacíTak to je tedy velmi zajímavé. Včera jsem zrovna řešil stejný problém. Rozvod s multipřepínačem 13-26, reciver Kaon 270CX a dva zákazníci hlásí, že nejdou některé programy. Nešel vertikál na 23,5. Na měřáku mi to běhalo, tak jsem pro jistou předělal zásuvky a Fka a začalo to chodit i na těch reciverech. Oba přístroje byly na kabelu cca 50m a do včerejška to chodilo bez problémů. Dneska nikdo nevolal, tak doufám že to bude OK. |
![]() petr71 |