Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.05.2009, 19:05.25

ComagSL100HD

Mám problém s nahravkou na HDD když to přehraju jednou a chci se na ten záznam podívat podruhé tak už to nerozchodím přehraje to tak 3 vteřiny a vyhodi mě to do menu mám Fujitsu Siemens 560GB.Prosim o radu co s tím mám tam soft E166 a HDD naformátovanej na FAT
uživatel
JANIK111
31.05.2009, 16:40.23

Comag SL100HD PVRready - recenze

Mám tu malou recenzi na tento přijímač, který jsem si nedávno koupil. Šlo výrobek koupený v Německu s firmwarem asi E140_terminal či spíše starším. Přesné číslo verze nevím, protože mi svými vlastnostmi nevyhovoval. Do CI slotu používám CAM Cryptoworks SCM dekódovací modul (http://www.videotech.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=1511&admin=1&MS=1&SC=29125b63046fb611854984403822c3df) se SkyLink kartou. K přijímači jsem dále připojil externí 3,5" HDD WD MyBook Home / 1TB (WDH1CS10000E / 16MB), který je naformátován jako NTFS. FAT jsem nezkoušel, protože bych přišel o data. Po zapojení mi nešli naladit programy na pozici Astry 19,2 a to ani jeden program a upozorňuji, že problém nebyl v nastavení diseqc přepínače. Porucha v nenaladění pozice 19,2 byla ve firmwaru, který i přes nastavení Astry 19,2 nacházel jen programy z pozice 23,5. Chybu jsem vyřešil přehráním novým firmwarem S2_E187_mod_192_235 z 4.5.09 (viz http://np-ulc.net/index.php?PHPSESSID=2976266e41f672bbda761edbf36bd427&direction=0&order=mod&directory=Receiver/Comag/4.-%20SL%20100HD). Navíc při nahrávání nešlo bez problémů sledovat starší nahrávky či sledovat nahrávaný program se spožděním (timeshift). Co 10s docházelo k výpadkům v obrazu a toto se opakovalo i u novějších verzí firmwarů. Zatím jediným firmwarem, kde není problém sledovat při nahrávání již dříve nahrané programy byl S2_E166_Terminal. Problémům s nahráváním docházelo s jakýmkoliv novějším firmwarem. Co však nemůžu pochválit je nahrávání pomocí časovače, kdy občas nastávají potíže. Dochází sice k v požadovaném čase zapnutí přijímače a hdd se zapne a inicalizuje (hláška na displeji o připojení hdd), ale nahrávání nakonec stejně nezačně. Toto nastává v případě kdy byl přijímač v čase nahrávání zapnut, zde častěji, nebo i pokud byl vyplý. Přišel jsem na to, že v mezičase mezi inicializací a nahráváním se hdd v menu neidentifikuje a pak tedy nedojde ani k nahrávání. Je pravda, že tuto vlastnost jsem ještě u novějších verzí frmwaru dostatečně nevyzkoušel. Nemá někdo dostatečné zkušenosti z bezproblémovým nahráváním s 2 až 4 nastavenými událostmi za den? Další věcí, která není vůbec dokonalá je funkce EPG, které se dostatečně rychle nebo dokonce vůbec k programům nenahraje. Dále tu mam další postřehy: Vše nahrávám v nezakódovaném stavu a v tomto případě nejde sledovat již žádný kanál a to ani ze stejného transpordéru. Nahrávané pořady mají koncovku .dvr a velikost dělených souborů nelze předem odhadnout (zatím max. 2,5GB).
uživatel
petrs1
31.05.2009, 16:46.08

ad JANIK111

ad JANIK111: Tyto problémy nemám. Nahrávku můžu přehrávat kolikrát chci a dokonce je i dále zpracovávat v pc.

Mám dále dotaz zda lze nějakým způsobem odkódovat nahrané pořady, které jsou nahrány zakódovaně? V tomto případě lze totiž aspoň sledovat i další programy z daného transpordéru.
Očekávám zde další zkušenosti z provozu a případné vaše dotazy.
uživatel
petrs1
09.07.2009, 10:25.14

Comag SL100HD PVRready - recenze (pokračování)

Tak po měsíčním provozu mohu jen potvrdit více méně vše předcházející. Stále mám náhrán firmware S2_E166_Terminal a vše dostatečně funguje i to nahrávání. K přijímači jsem připojil jiný, ale stejný externí 3,5" HDD WD MyBook Home / 1TB se kterým však nenenastala potíž, že by se nastavený pořad nenahrál. Tento hdd fungoval vždy korektně, předcházející měl problémy již, když jsem ho připojoval k pc, tlačítkem na boku se nechtěl sám vypnout. Jen těch 8 pozic v časovači je málo. EPG je stále takové ochrnuté, některé transpordéry jsou ok, ale u jiných trvá neuvěřitelně dlouho než se epg nahraje.
uživatel
petrs1