| 17.05.2009, 11:27.02 | |
Nastavení antény DVB-T Brno BarvičovaZdravím,chtěl bych se zeptat,když chci nastavit anténu na příjem stanic v Dvb-t z vysílače Brno,Barvičova a oni vysílají vertikálně,znamená to,že musím anténu dát vodorovně a né svisle,mám síto s posilovačem-obdélníkové.Díky moc za radu.Chci to naladit známému v Tišnově. |
![]() dalis |
| 17.05.2009, 11:39.44 | |
RE: Nastavení antény DVB-T Brno BarvičovaV Tišnově doporučuji přijímat signál z Hádů a to v horizontální pozici. Vhodnější je směrová anténa tap 7 nebo 12. Asi bez 16dB zesilovače se neobejdete! |
![]() banan |
| 17.05.2009, 11:59.55 | |
RE: Nastavení antény DVB-T Brno BarvičovaNa site na vertikálnu polarizáciu nepoužívate dipól?Ten sa montuje namiesto tých štyroch direktorov vpredu/správne som to pomenoval?/. |
![]() A014 |
| 17.05.2009, 12:04.03 | |
dalis:Ať si ten známý radši objedná anténáře, tobě by se taky mohlo stát, že bys musel začít říkat "bývalý známý"... |
![]() technikTKR |
| 17.05.2009, 14:56.45 | |
Tv antenaA014-ten dipol je len na polskych smejdoch(nahrazka na vhf)-nepouzivat!Dalis-vertikal,to je sito na lezato: smerovost v (nevhodné slovo)i(sito by som pouzil na vertikal iba v nudzi a iba na chvilu). |
![]() Kasr |
| 17.05.2009, 15:26.22 | |
KasrPoužival sa,alebo stále na 1STV zo 6.kanála Dubník,Slánske vrchy Prešov,alebo uvádzaný ako Košice.Na tom vysielači bol jediný vysielaný V,ostatné H.Aj jeho rozmer bol pre 6.kanál,predávala ho aj jedna renomovaná firma,stačilo vyhodiť tie 4 direktory,namiesto nich mal dipol svoje držiačiky a spojiť kabliky dnu do plošáka.Cena 45-60 SK.Mal som to vyskúšané,výrazne sa zlepšil obraz.Minulý čas,teraz je to sat+karta. |
![]() A014 |
| 17.05.2009, 16:11.53 | |
@A014Ja stv1 na 6.k z Dubnika prijimam na samostatnu antenu,tak isto mam samostatne anteny na 25k a 59k a potom zlucovace.Urcite by som nepouzil vhf dipol priamo pripojeny k zosymetrizovanemu vystupu uhf u sita. |
![]() Kasr |
| 17.05.2009, 17:14.20 | |
re.není problém to vyskoušet a uvidíš zda se zvýší síla signálu horizont a vetikál |
![]() vaclavbrno |
| 17.05.2009, 17:34.33 | |
vaclavbrnoTu nešlo o zvýšenie sily signálu,len že sito je na H polarizáciu,bez dipolu šiel 6.k V veľmi biedne/3-/,no po namontovaní naskočil /1-/.Keď sa dalo záležať na namontovaní a dotiahnutí kontaktov,ostatné frekvencie ,tie ktoré uvádza Kasr,tak nebolo poznať zhoršenie.To je aj tip pre podnikateľov na výrobu :))) ,len parametre dipólu dať na ten kanál :8) |
![]() A014 |
| 17.05.2009, 18:51.38 | |
AntenyA014-ono to casto ide aj na kus drôtu,ale normalne sa nikdy nepripaja vhf dipol priamo k zosymetrizovanemu vystupu 4 uhf dipolov u sita.A take sita som videl v polsku(vpredu pred uhf dipolmi vertikalne umiestneny vhf dipol).Dokonca som tam videl sita s uhf skrutenymi dipolmi na konci a ludia ich kupovali ako blbci.Este hovorili-aka pekna antena.A samozrejme sito ma na 6k velmi maly zisk(presnejsie velku stratu) aj v spravnej polarizacii.Ked uz k tomu pripojit dipol,tak jedine cez symetrizacny clen a nepripajat priamo k uhf vystupu,ale cez zlucovac vhf/uhf.A renomovana firma by nemala predavat taketo spatlaniny,to mozes pripojit k zosilnovacu v site rovno kus drôtu spravnej dlzky kolmo k zemi. |
![]() Kasr |
| 17.05.2009, 19:21.41 | |
KasrTen dipol mal na oboch koncoch asi 10cm drotiky s očkami a tie sa pripajali pod matice priamo do krabičky,na tie,na ktorých je pripojený plošák.Miesto ,keď si dáš čiaru medzi Dubníkom a Kráľovou Hoľou a cca v strede,juhozápadne od Braniska.Mal som to aj ja fachčilo to! :8) |
![]() A014 |
| 17.05.2009, 21:13.50 | |
RE:Nastavení antény...Nazdar já chytám Barvičku v Lelekovicích na síto naležato bez zesáku a v pohodě.V Tišnově to už třeba skus se zesilovačem,bud Hády nebo Barvičku.Oba mají mislím po 10Kw. ;) :lookaround: R^ |
![]() Saták1 |