| 19.05.2009, 19:36.40 | |
=najcitlivejsi= prijimacahojte, rad by som sa spytal tych ktory maju skusenost s roznymi sat. prijimacmi. Je znamy model ktory ma velmi dobry prijem v zonach na hranici vyzarovacieho diagramu...?( DM7000 vraj nie je z tych naj v tomto aspekte, a pocul som ze Kaon je ok)dik, |
![]() ludo |
| 19.05.2009, 20:18.28 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacDream má citlivej tuner ale má problémy s nízkým SR nač ho potřebuješ? |
![]() alda |
| 19.05.2009, 20:27.29 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacžádný takový srovnávací testy zrovna moc neexistujou. přitom by to mělo být mnohem lehčí porovnat, než třeba LNB. stačí vybrat nějakej slabší signál na hraně, připojit dva přijímače a hotovo. z jednoho poleze sledovatelný obraz, na druhém se bude rozpadat. bude to asi tím, že málokdo jich má doma víc, a když má, tak ho takový věci nezajímají. a prodejci na to nemají čas. jsem zvědavej, objednal jsem konečně dlouho plánovanou pc kartu ss hd 2, tak uvidím, jestli si povede líp v porovnání s homecastem. |
![]() vortimond |
| 19.05.2009, 21:01.24 | |
Taky me to zajima.Ihned bych to odzkousel na satelitu, ktery jsem chytil minuly tyden. Insat 3A/4B (93.5°E), signal je slaby a dost plave, je tam spousta indickych programu. |
![]() Artur |
| 19.05.2009, 21:01.51 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacTaky chci vyměnit ss2 za ss hd 2 ale to musím i celej komp :( |
![]() alda |
| 19.05.2009, 22:07.38 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacneplette si u dvbs citlivost se zpracováním špatného signálu.LNB dodává k příjmači na F 900 až 2200MHz signál o dostatečném napětí,ale kvalita záleží na parabole a citlivosti LNB(plus míra šumu atd)Citlivost jako taková zde nemůže hrát roli(u přijímače dvbs a c)U dvbT je to obojí.Čili jak citlivost,tak zpracování a chybovost při špatném signálu.To,že jeden dvbs se chová jinak nežli ten druhý,to neni citlivostí,ale zpracováním(vypořádání se s chbovostí a hlavně!...odolností.Jeden dvbs mi hraje ok,druhý kostičkuje protože mám u MF kabelu(z LNB do tuneru dvbs) bezdrátový DECT telefon.No a to je vše:-) |
![]() cb21 |
| 19.05.2009, 22:13.11 | |
@aldato já budu muset možná taky :))) on to není žádnej zázrak. intel kór duo e8200 a v tom je starší grafika 8600gt, která by sice měla podporovat hw akceleraci videa v hdtv formátech, ale těžko říct jak to bude v reálu vypadat. není to žádný herní pc :))) |
![]() vortimond |
| 19.05.2009, 22:31.45 | |
@cb21to máš úplně jedno, čím to je (že jsou i mezi STB pozorovatelný rozdíly). lepší-horší. to je na tom zajímavý. neexistujou ani žádný ,,objektivní testy,, lnb, ale přesto je možný podle nich získat takovej nějakej přehled, co se asi tak přibližně vyplatí vyzkoušet a s čím má spousta lidí dobrý zkušenosti. určitě by bylo dobrý, kdyby takový testy např. deseti nejprodávanějších přijímačů někde byly. |
![]() vortimond |
| 19.05.2009, 22:45.36 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacnějaké testy jsou,ale...nejhorší na tom je,že v praxi to může vypadat jinak.At už právě zmíněným prostředím či rádiovým smogem(a třeba zrovna od mikrovlnky),ale ta spíš "zpomaluje"modrýho zuba:-))))i když "zrcadlové kmitočty"dělají taky neplechu..... :-/ |
![]() cb21 |
| 19.05.2009, 23:11.01 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimaco kvalitě signálu rozhoduje šum.číslo LNB,vel.paraboly a počasí,citlivostí přijímače nic nevylepšíš,pokud chceš experimentovat,dej si před přijímač zesilovač a napiš jak se to vylepšilo |
![]() pierrepetr |
| 19.05.2009, 23:22.13 | |
pierrepetrpřesně tak a ten zesík se dává právě proto,když už je to napětí z LNB nízké aneb kabel 50metrů a víc...taky záleží na tom kabelu pokud ok tak i 100m a uroven z LNB postačuje |
![]() cb21 |
| 20.05.2009, 10:46.52 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacNo, já třeba porovnával záměnou Kaon KTSC 660 HD a Vantage 7 100 S na BBC HD. No a Vantage vyhrál. Kabel kvalitní a krátký, LNB Inverto Black Ultra. Anténa Fuba 85 cm. |
![]() HiFiOK |
| 20.05.2009, 11:39.51 | |
Test je test... :-)Kluci, že vám do toho vstupuju, není přece nic jednoduššího, než se domluvit a pobrat na plánovaný sraz přijímače (od každé značky stačí jeden, ikdyž statisticky vzato by jich mělo být myslím 14... ;-)). Nějaký dobrovolník dovalí 60 cm parabolku s LNB. Další nadšenec po cestě koupí Studentskou pečeť, nebo věnuje alobal od chleba s řízkem...V zájmu rychlosti se anténa otočí na Astru 23,5. V alobalu se prstem proškubne díra, která se dá přihýbáním odškublé části zvětšovat a zmenšovat, a celý alobal se tou dírou nasadí na krytku hornu LNB. Podle jednoho přijímače, který má relativně solidní měřák, nebo podle měřáku samotného, se přihýbáním protrženého kusu alobalu na LNB nastaví nějaká úroveň signálu, při které už je příjem na hraně. No a teď se vyzkouší hezky jeden přijímač po druhém. A hle - první iterace. Půlka přijímačů jede a půlka ne. I vezmu zase měřák a přihnu to ještě o půl decibelu a s těma, které jely, zopakuju test. A hle - druhá iterace - už fungují jen tři nejcitlivější z deseti. Atd... Pak na druhou stranu - vezmu ty kousky, co neprošly už první iterací, a odehnu jim půl decibelu. A hle - všechny až na dva nejmíň citlivé jedou... Budiž to zváno další iterací. Po dvouhodinovém hraní máte perfektní tabulku, kde jsou všecky přijímače seřazené podle citlivosti. Přihýbáním alobalu se dá užitečný signál do LNB štelovat docela precizně, takže si lze "vyrobít" signál zcela dle potřeby. Při troše cviku se to dá dělat bezproblémově s krokem 0,2 dB. Rada na závěr: Je dobré si vybrat transpondér, který sám o sobě celkem úrovňově drží, ne nějaký, který lítá o decibel... :-) No jo, já vím, je to selský přístup, a vy nejste sedláci. Ale obávám se, že bez sedláků budeme na výsledky obdobného měření v laboratorních podmínkách čekat roky... :-) |
![]() Louskacek |
| 20.05.2009, 12:32.58 | |
Test stbTen alobal sa mi velmi paci.Niekomu to mozno bude k smichu(ako mokra handra na lnb),ale parada.Ja som raz testoval par lnb-trosku opacny postup: tenky hlinikovy plech na parabolu,a niejaka svarecka(nekolise tak signal ako u slabych transponderov-pri premontovani lnb je iny signal-je po objektivite). |
![]() Kasr |
| 20.05.2009, 19:52.26 | |
@vortimondPokud máš 2 Gb ram, což máš 100%, tak přes dvbdream, nebo progdvb professional ti pojedou bez problému i HD programy, na 19,2 je jich dost, jinak na 23,5 mám momentálně přes 50 programů v dvb-s2, samozřejmě, že v emu :))) |
![]() netace |
| 20.05.2009, 21:35.05 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimac@Louskáček, pěkný, ale chtělo by se mi s tím drbat ;PPro lidi, co chytaj astry monoblokem je to stejně zbytečný. Při silné bouřce ten nejmíň citlivý a třeba násobně levnější vypadne o pár sec. později.. Pro těch pár lovičů by to možná nějaký efekt mělo. Ale co, když je nuda, proč ne.. ;) |
![]() Tomik535 |
| 21.05.2009, 00:18.10 | |
Louskacekzpůsob na vytřídění přijímačů je to hezký,ale to není vytřídění podle citlivosti,ale podle schopnosti se s horší kvalitou poprat,citlivost přijímače,by se dala testovat řazením útlumů do vstupu,tady jsi trochu mimo,ale pokus dobrý R^ R^ R^ |
![]() pierrepetr |
| 21.05.2009, 01:00.23 | |
pierresamo..bez námitekbože díky,že je tu někdo fundovaný a ví,co to je citlivost :))) ;) |
![]() cb21 |
| 21.05.2009, 01:57.25 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacto snad ví každý,kdo tady radí o citlivosti,nebo se pletu?,jo pletu,radí každý, kdo má do p r d e l e díru,ale to je jedno,jako kdyby jsme se bavili v hospodě,i tazatel neví co chce,citlivost nahradí velikost paraboly,naco se tedy dělají velké,stačí ,aby čína začala dělat citlivější přijímače,nebo se pletu,hezký den |
![]() pierrepetr |
| 21.05.2009, 07:27.54 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacNáhodou ten test, co popsal Louskáček je sqělý... mě osobně by srovnání podle "schopnosti poprat se s horší kvalitou signálu" zajímala... Mám několik parabol s haldou šilhajících LNB, proto je pro mě mnohem praktičtější koupit ten receiver, který udrží obraz i při nízké kvalitě signálu. Jo větší parabolu si koupit mohu, ale proč bych to dělal, když výměna přijímače je mnohem méně náročná :))) |
![]() kacenkin |
| 21.05.2009, 11:10.43 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacTato schopnost je u Octagonu dobrá.Poznal jsem to na 7W+ 26E,kdy jiný přijmač si se stejnou parabolou neškrt.Tak že by to chtělo testnout nějaké lepší HD,pro porovnání. :) |
![]() zzaner |
| 21.05.2009, 13:05.05 | |
pierrepetrJo, "citlivost" je fakt blbost, to máš recht. K vlastní smůle jsem se chytil názvosloví ve vlákně. Ve skutečnosti je to schopnost práce při nejnižším poměru C/N (takže vlastně slovo "citlivost" to vystihuje celkem obrazně, byť blbě). Tím se ovšem na věci z hlediska obsahu vlákna (diskuse o tom, který přijímač je nejvhodnější pro příjem mimo vyzařovací diagram) nic nemění.Na druhou stranu, ona u těch digitálních přijímačů vlastně žádná citlivost neexistuje. Takže taky jsi trochu mimo. Jo, možná vycházíš z toho, že nějaký výrobce u digitální mašiny píše "minimální signál -98 dBm". Jenže tohle není žádná citlivost v pravém slova smyslu. Tohle je zas o tom, že například: Přijímač v dané šířce pásma při svém šumovém čísle šumí na -102 dBm, a aby se "dostatečně četně" (z hlediska robustnosti následujícího FEC) chytil demodulátor je na jeho vstupu potřeba odstup C/N aspoň 4 dB... To už není jako za dob CBčka, kdy mělo slovo "citlivost" trochu význam, a nebo za dob dvoulampovky, kdy na citivosti stálo všechno. U digitálních přijímačů je všechno o poměru signálu nosné k úrovni šumu v dané šířce pásma, tedy o C/N... |
![]() Louskacek |
| 21.05.2009, 21:41.57 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacale to jsi vedle,citlivost přijímačů existuje,ale protože je to nicneříkající a nepodstatný parametr,není udávána |
![]() pierrepetr |
| 21.05.2009, 21:42.40 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacale to jsi vedle,citlivost přijímačů existuje,ale protože je to nicneříkající a nepodstatný parametr,není udávána |
![]() pierrepetr |
| 21.05.2009, 22:08.30 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacJak je teda definovaná, nebo se to anglicky nazývá nějak jinak? Nebo máš nějaký odkaz na článek, kde je o tom pojednáno, prosím? Svého času jsem kolem těchhle věcí celkem dost podrobně šmejdil (konkrétně kolem energetických bilancí družicových spojů), ale v těch matroších, co mi zůstaly se slovo slovo "sensitivity" ve smyslu samostatného parametru bohužel nevyskytuje. Docela rád bych o tom věděl, ať si netrhnu ostudu až se zas někdy stavím za klukama na bývalém pracovisku... |
![]() Louskacek |
| 21.05.2009, 23:35.45 | |
LouskacekSat. příjem je realizován pomocí venkovní a vnitřní jednotky,vnitřní jednotka dostává z LNB tak veliké napětí,že není nutno se honit za vyšší citlivostí,pokud je napětí na vstupu malé(při nekvalitním ,nebo hooodně dlouhém koaxu ),je třeba tyto ztráty nahradit zesilovačem,přiznám se,že jsem toto řešení nikdy nemusel použít.Citlivost celé soustavy,je dána napětím na vstupu LNB(velikost paraboly,výkon družice,počasí),vztaženo k šumovému číslu 1.stupně,tedy F-LNB.Z tohoto jasně vychází,že honit se za citlivostí vnitřní jednotky je kravina.Jen tak velmi stručně,možná mě někdo doplní,nebo bude oponovat,nejsem nejchytřejší. |
![]() pierrepetr |
| 21.05.2009, 23:48.11 | |
LouskacekPředstav si mikrofon a v něm předzesilovač na baterie,leze z něj 0.7V,připojíš ho do vstupu s citlivostí 0.7v,budeš se snažit o citlivější vstup mix pultu?,proč,co se může zlepšit?NIC,max. zhoršit,že ho přebudíš,proto má sat přijímač AVC,aby tu citlivost mohl v určitých mezích zhoršit.Jen tak velmi povrchně,je to složitější,naštěstí nás to dnes nemusí trápit,doba,kdy jsme sat přijímače dělali doma je pryč. |
![]() pierrepetr |
| 22.05.2009, 09:27.49 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimacJo tak, už to chápu. No tak to je opravdu v tomhle případě záležitost, která se neřeší a do kvalitu spoje určujících vlastností se nijak nepromítá...Zabývat se tím (z hlediska kvality spoje) by bylo něco jako kdyby člověk u auta kromě kol vyvažoval ještě volant... :-) :))) Tož díky za diskuzi a přeju hezký den! |
![]() Louskacek |
| 22.05.2009, 09:33.25 | |
RE: =najcitlivejsi= prijimac...takže závěr zní: Namísto "citlivosti" budem třídit ty přijímače podle "schopnosti práce při daném poměru nosné k šumu". Ostatně, tohle měl tazatel prapůvodně na mysli... :-p |
![]() Louskacek |
| 22.05.2009, 13:45.17 | |
LouskacekBudu se těšit na Vaše reference,jen doufám,že to budou samé HD,vždyť v současnosti už nic jiného nemá smysl. R^ |
![]() zzaner |
| 22.05.2009, 21:31.38 | |
Louskacekasi to měl na mysli,jen název příspěvku to hodil jinam,ale jsme v obraze |
![]() pierrepetr |