| 03.06.2009, 21:23.52 | |
Octagon a FX ferguson V0355 AUPo delší době u mě na stole přistály dva zbrusu nové FX fergusony 7600 2xCR 2xCI, zřejmě to byly poslední výrobní kusy, protože dle info byla u těchto řad zastavena výroba a to je myslím velká škoda. Jako plnohodnotná náhrada by měl být model FK ferguson 7900 USB-PVR-HDMI 1xCR 1xCI.Nedalo mi to a tolik nenáviděný Octagon (nevychytaný setting) jsem nainstaloval a to zbrusu novou verzi V0355 AU a jenom jsem koukal... Po přepnutí na RGB a správném zapojení je obraz v SD skutečně dívatelný, pochopitelně pro rychlé přepínání byla zvolena funkce Picture Hide a programy jedou pěkně za sebou. Oceňuji české EPG u platformy digi TV, tedy pouze u slovenských a zahraničních, tedy i filmových programů. Otestoval jsem kartičky jak Gital, tak Skylink a náramně si rozumějí, žádná prodleva, nabíhají okamžitě. Možnost ověřit si zápisy na card je samozřejmostí. Skylinku ani Gitalu není co vytknout EPG na týden dopředu bez chyb, skvělá česká diakritika. Jinak zůstalo vše při starém funkce vyhledávání "na slepo" je poměrně rychlá, prostě vyjadřuji velkou spokojenost nad tímto strojem jak po hardwerové stránce, ale i nový software (bohužel to není ferguson) není vůbec špatný R^ |
![]() Babui |
| 03.06.2009, 23:04.07 | |
@BabuiMám více jak měsíc 7600 CRCI2 na testy,se strojem jsem spokojen,ale nevím jak dalece se liší starší verze od nové(poslední),s posledním Octagonem SF528+V0355 je zobrazená jen jedna čtečka a nechodí v ní Gitalka,Skylink nemohu nyní vyzkoušet.Jinak jak píšeš,EPG super i u programů na 1W,což jsem byl v údivu.Dokonce se mi až s velkou lehkostí podařilo vyřešit můj nedávný dotaz na 5LNB.Vše chodí jak má,jen s těmi DCW keys trochu plavu.Jde mi od AKTA Tv na 4,8E,kryptují ve Viacess a Conax a stále se nedaří.Jinak díky za tvé zkušenosti a rady.Super. R^ |
![]() tkan |
| 04.06.2009, 01:57.25 | |
re:Ahoj Tkane!!!Před několika lety jsem měl tu možnost jako jeden mezi prvními tento velmi dobrý stroj otestovat...Nevím co vede firmu FERGUSON k vyprodání zásob a tím i zastavení výroby tohoto velmi zdařilého typu FX 6600-7600 (4 druhy). Po nějakém čase německá firma Octagon zjistila, že by bylo dobré naklonovat tyto stroje a vydala asi (nevím 8 druhů těchto řad...(mezi námi head SD 2500) není na tom o moc lépe je to úplně to samé jako FX 6600 2xCR. OCtagon neměl dlouho alfanumerický displey, tak jako řady FX 7600, proto se u použití softweru z octagonu objevilo a tak to také bylo nepříjemné LOAD. Z důvodu , že píšeš, že jsi použil softwer +(plus), tak ti nefunguje čtečka z prostého důvodu...Octagon SF 528+ nemá dvě čtečky karet, proto použij již předělaný soft FX 7600: http://upload.dvhk.pl/content.php?id=129996 a pojedou Ti obě čtečky, tak jako mě k úplné spokojenosti Co se týká DCW: Minule jsem tě nakopl, tak ještě jednou...myslím, že máš Diablo a představ si to, že to vlastně funguje na stejném principu, výhodou u FX je, že ti to napíše správný CAID a další věci, s tím, že ty na příslušném kanále, který chceš otevřít si na něho prostě najedeš, zadáš viacess ne editaci, ale zadat nové keys a zadáš pouze DCW klíče. Zkus si to třeba teď aktuálně na Cartoon Network na 19,2E (tuším na frekvenci jak je volně CNN...) Jinak ať se daří i tvé práci-myslím testování R^ |
![]() Babui |
| 04.06.2009, 09:22.39 | |
RE: Octagon a FX ferguson V0355 AUnemohu se nepřidat :)) Mám 7600 CR2 asi 2 roky a naprostá spokojenost. Vím, že každý chválí, to co má (proč by si to také jinak pořizoval :) ), ale myslím, že je to hodně povedený SD přijímač. Prosba na Babui, pošli mi prosím Tvoji adresu na mooonty@centrum.cz Díky. Hezký den všem. R^ |
![]() Mooonty |
| 04.06.2009, 09:53.59 | |
RE: Octagon a FX ferguson V0355 AUNevím čemu se divíte? Ferguson 7600 je dobrý přijímač, ale vývoj jde hodně dopředu a již tato řada bez USB pokulhává. Myslím, že zastavení tété výroby je na místě. Kupovat ho dnes, je krok zpět. Zvláštní když jsem ho tu chválil v dávné době, chtěla mě tu většina openboxařů utlouct. Vlado Fogo se tu málem pokálel nad touto značkou. Dnes když tato řada to má za sebou se tu pěje chvála. Asi to tu je hodně o tom co mají obchodníci na skladě a dle rabatu. Prázní se sklady, tak se objevují příspěvky s chvalozpěvy. Rv |
![]() juzek |
| 04.06.2009, 10:24.01 | |
RE: Octagon a FX ferguson V0355 AU@MoontyTvému požadavku bylo vyhověno - máš email @juzek no těmi posledními větami jsi mě dostal...jaké chvalozpěvy? Jaký obchodníci? Jsem obyčejný testman, který se testováním zvláště HD strojů prostě baví...Tvá slova vůbec nejsou na místě... K věci: Právě že, promiň, ale posrané USB s možností PVR a s nemožností připojení se k RS232 jde vývoj dolů a ne nahoru. Přes USB-éčko nespravím ani (nevhodné slovo) a rozdělávat stroj v záruce je na pyku. Nastupující model FK7900 ho v žádném případě nenahradí, vycházím z podobnosti stroje FK 6900, který zrovna povedený není a o FK 8500 HDTV raději pomlčím, protože ten má natolik špatný software až hrůza... Pro zlepšení nálady jedním dechem podotýkám, že není nad řady HF 8800-8900 HDTV, která je absolutní špičkou. Viděl jsi novou Arivu DVB-T? Žádná sláva to nebude...a brácha s HDD totálně předražený, sice s možností LAN, ale nejedná se o linuxový stroj, takže opět bída. Toto si chtěl slyšet? Moji dodavatelé mají sklady prázdné... :fuming: |
![]() Babui |
| 04.06.2009, 12:21.36 | |
RE: Octagon a FX ferguson V0355 AUMě se fk6900 za jeho cenu 14ti set až tak nepovedený nezdá. ;) |
![]() Tomik535 |
| 04.06.2009, 15:12.04 | |
RE: Octagon a FX ferguson V0355 AUza dvanáctsepadesát ti jich nasekám deset :8) |
![]() Babui |