Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.06.2009, 11:35.12

Nastavenie paraboly

Zdravím a prosím o radu.
Mám motor Stab HH 100 a parabolu EmmeEse 100cm Al.
Moja poloha je-

Zemepisná šírka:
49.1° S
Zemepisná dĺžka:
18.3° V

Uhol azimutu:
178.81° (True North)
Elevačný uhol:
33.72°
LNB šikmé naklonenie:
-0.78°
LNB šikmé naklonenie:
6.22° (Astra 1F/G/H/KR/L
Offsetový uhol:
20.36°

Uhol sklonu:
-7.17°
Polarmount hour - uhol:
179.00°
Uhol nastavenia na motore:
1° Východ
Satelit:
Astra 1F/G/H/KR/L (19.2° V = 340.8° Z)
Ktorý uhol platí pre záves paraboly?
uživatel
dodi
20.06.2009, 12:02.44

RE: Nastavenie paraboly

Nelám si hlavu s uhlami!Nastav si na motori na ľavej strane 49-tam je šípka,nápis LATITUDE ,motor v základnej polohe na 0 nastav presne na juh,nahoď antenu kolmo na motor,zadaj si v mašine Astru 19.2 daj Usals.Pretože si 18.3E a Astra je 19.2,tak sa ti motor otočí o jeden stupeň na východ.Teraz len zvislým pohybom paraboly/nie motora!/nastav najsilnejší signál na Bibel-frekvenciu si nepamatám,tam je silný signál.Takto budeš mať nastavené možno na 95 percent.Na Lnb na skew sa vybodni,ten ti robí motor,aj keď pri jemnom doladení budeš skúšať pootočiť LNB. :8)
uživatel
A014
20.06.2009, 16:46.28

Pro A014-Toto je návod někomu, kdo o tom něco ví.Mám dojem,že jsi mu pěkně zamotal hlavu.
uživatel
hobza
20.06.2009, 17:21.38

hobza

Toto je v skratke najednuchší návod.Proti možu byť len borci ktorí zarabajú na nastavení motora. :laughing:
uživatel
A014
20.06.2009, 17:54.13

Na motore si nastav uhol latitude 49° a dotianhi ho,uz s nim nebudes hybat!Na parabole si nastav uhol elevation 23°,ale len trochu,lebo ho budes este dostelovavat.Parabolu nahod na nohu motora tak,ze ked sa pozries na zostavu zhora musi byt v jednej linii-v osi.Celu zostavu nahod na drziak a dotiahni skrutky len tolko aby sa dalo s celou zostavou pohybovat na vychod aj na zapad.Drziak musi byt v super kolmom stave teda vo vodovahe aj spredu aj z boku.Drziak je vhodne upevnit tak aby bol smerovany na juh a aby ti nieco neclonilo v prijme-stromy,strecha atd...Kablom vsetko pozapaja ako ma byt,a umiestni si prijimac s TV tak aby si na TV videl od miesta kde to instalujes,lebo musis sledovat kazdy jeden pohyb s parabolou.Vojdi do menu prijimaca a do funkcie usals zadaj spravne svoju zem,sirku a dlzku=18,3°E 49,1°W.Zadaj druzicu Astra 19,2°E a pockaj kym motor nepootoci.Potom otacaj celou zostavou na drziaku smerom na vychod a na zapad,opatrne,pomaly a neustale sleduj ukezovazel kvality signalu na obazovke,lebo ju mozes velmi lahko prepasnut.Ked zachytis signal,dotoc na najvyssiu kvalitu a skus ju este vylepsit pohybom elevacneho uhla,ktory je na parabole,a este ho nemas pevne zafixovany.Ked dosiahnes najvyssiu moznu uroven skus prejst aj ine druzice,len davaj si pozor aby si nepozeral transportery,ktore su neplatne,a neukazu ti vobec nic,aby ta to nezmiatlo,ze nemas signal a nerosteloval si si uz to,co mas zhruba nastavene.Pri dokoncovani pohyb este aj konvertorom v uchyteni na parabole,otacanim a pohybom dopredu a dozadu,niekedy to robi divy.Ked budes mat na druziciach,ktore potrebujes nastavenu co najvacsiu kvalitu,tak zacni napevno dotahovat celu zostavu na drziaku a aj uhol elevation na parabole,len neustale sleduj kvalitu signalu,lebo pri dotahovani sa samozrejme meni aj smer a tym aj kvalita signalu.Hodne trpezlivosti!PS:Podla tvojej pozicie,neni si nahodou z Visolaj?Ja som Lieskovan!Cauko!!!
uživatel
polfini
20.06.2009, 18:06.45

Téma: Nastavenie paraboly

Vážim si každu radu,moj problem vznikol pri nastavovaní ITV HD.Za pomoci Saxona sa mi to podarilo,ibaže momentálne je dostatočný signál od od 19.2 po 28.5.Bez signálu je 13.0,16.0 a 10.0 .OD 9.0 je to pozeratelné,dokonca i niektoré kanály na30.0 W.Vyskušal som Usals aj DiSEqC1.2 Záhadou je pre mňa hlavne HotBird. Som z PU
uživatel
dodi