Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.06.2009, 22:29.49

Opticum MultiRoom

Chtěl bych tento přijímač zařadit do nabídky svým zákazníkům a chtěl bych znát vaše zkušenosti. Můj dodavatel mi ho už nabízí upravený pro sdílení z jedné karty. Dostse ušetří a je to na stejném proncipu jakomá např.dualbox od DIGI TV - dva ovladače, přes koax modulátorem "hozen"signál do další místnosti se snímačem pro přepínání. Díky předemza vaše zkušenosti. Jediné co vím je větší časová prodleva při přepínání u jednotky Room 2 (což je ilogické)
uživatel
Dejf
20.06.2009, 22:43.03

RE: Opticum MultiRoom

Dával by som ho len na výslovné želanie zákazníka. Snažil by som sa v prvom rade presvedčiť ho, aby volil cestu dvoch prijímačov a tak kartu nazdieľať. Ten multiroom zvykne občas zamrznúť (možno chyba FW), párkrát sa stalo, že odišiel ten člen, do ktorého sa zapája DO v miestnosti č. 2. Oneskorené prepínanie na jednotke č. 2 si spomenul. To platí. Podľa mňa je to len pre takých, čo ten TV 2 využívajú naozaj len sem-tam, napr. niekedy v spálni či v kuchyni, kedy sa naladí jeden program a prijímač dlhý čas potom beží. Na sústavné prepínanie to nie je.
uživatel
Baky
20.06.2009, 22:44.07

šrot, lépe použít dva samotné přijímače a sdílet přes rs 232 nebo lan např. openbox, showbox, dreamsky... :8)
uživatel
drobeček
20.06.2009, 23:01.01

yes, yes
uživatel
lucifer75
20.06.2009, 23:11.18

re :

Nebrat!!Dnes jsem to jednomu měnil za dva saty a dvě karty.Děkuji,stačilo mě to.Jede a zamrzne...Je to opatchovaný conax,nebrat.
uživatel
lubbik
21.06.2009, 00:27.02

@Dejf

kua ty si mi za predavaca.. teda podavaca.. za posledny mesiac necitam nic ine len vyplakavanie ze sa ti nedari v obchode, ze je kriza atd atd.. nuz necudujem sa ked predavas 3 roky stare kramy !! opticumy na baze chipu sti 5119 su minulost !! nikto uz nenapise pre tento box procak ani ciarku noveho softu.. zobud sa uz a predavaj radsej paradajky !!
uživatel
Vlado Fogo
21.06.2009, 04:17.55

Chce to dvě vrstvy

vrstva opticum a potom vrstva betonu
uživatel
pierrepetr
21.06.2009, 16:26.05

Vlado, děkuji za rady, ale nechám si ty svoje. Samozřejmě že raději prodávám lepší stroje, ale ono totiž jde hlavně o cenu - víš? V malém městě, kde jsou strašně nízké platy jde vždy v prvé řadě o cenu. Tento komplet s MultiRoomem nabízím za 6990,- a komplet, kde jsou dva samostat.receivery a dvě karty za 9.990,- a to už je pro lidi velký rozdíl. Takže obchodník je vždy ten, kdo se umí přizpůsobit zákazníkům! :8)
uživatel
Dejf
21.06.2009, 16:28.35

Btw. najděte mi tedy lepší sat.receiver, který umí sdílení z jedné karty a který nebude příliš drahý! Ožádném jiném kromě tohoto MultiRoomu nevím.
uživatel
Dejf
21.06.2009, 16:46.43

bylo tím myšleno 2xkrát STB a jedna karta ;) tohle je vážně (nevhodné slovo)
uživatel
poky1
21.06.2009, 17:05.14

Nerozumím, Poky. Samozřejmě že jeden STB s jednou kartou ale pro dvě televize a se dvěma dálk.ovladačema. Toto umí jen dualbox od DIGI TV a tento MultiRoom (Linux, Dreambox atd.neberu, je to pro úzkou skupinu lidí, kterým je jedno, kolik co stojí. Hodně lidí, co mi příjde do krámu chtějí vyřešit příjem televize pro dvě TV a vzhledem k cenám častp vyhrajou zakoupené dva set-top-boxy pro DVB-T. Sat.komplet pro dvě TV mám za 9990,- (2 x Tech.Digit S2, 2 x karta Skylink nebo CSlink, parabola 80Fe, LNB monoblok) Použitím MultiRoomu se koncová cena sníží na 6990,-, což už je pro diváky zajímavé a myslím, že do toho by už šli. Jinak rady typu pana Vlada Foga nepotřebuji, prodávám třetím rokem vše okolo DVB TV techniky a satelitů jsem prodal již stovky. Jde o to najít ideální cenové řešení pro současného standardního zákazníka v této těžké době, kdy ekonomická krize válcuje naší zemi. :8)
uživatel
Dejf
21.06.2009, 17:21.23

@Dejf

Nabídni 2x Openbox na sdílečku a budeš mít cenový kompromis,ale hlavně funkční sestavu dvou příjmačů :)
uživatel
martin5
21.06.2009, 17:23.08

ale ostatní psali o dvou STB a jedné kartě a bezproblémovém provozu,
toho je ale u tohoto krámu nedočkáš, já vzal jeden na zkoušku, po 2dením testování, odjel zpět do VO
uživatel
poky1
21.06.2009, 17:37.48

Opticum je hrůza, to bych se styděl lidem nabízet... nestabilní, zasekávání apod. Dva přijímače openbox nebo showbox, jedna karta sdílení jede jako blesk a bez problémů, obě TV přes scart... cenově to není o mnoho více :8)
uživatel
drobeček
21.06.2009, 18:09.06

@Dejf

Chudáci tvojí zákazníci,nejdříve se něco nauč o satelitní technice!Vlado má uplnou pravdu,prodávej raději rajčata,nebude tolik zklamaných zákazníků.Ty rajčata bych pak od tebe mozná koupil,pokud by nebyly zhnilé,co asi by byly
uživatel
Prosat
21.06.2009, 18:20.27

re :

Já osobně si každou novinku vezmu domů na test a když neprojde,tak to ven nikdy nepustím.
Jestli to někdo chce a já to nemám,tak ať jde jinam,ne?Je třeba to lidem pořádně a seriózně vysvětlit.
Jinak sat komplet,dvě karty,dva Topfieldy,monoblok,železná parabola se dají sehnat za 8000-9000,-Kč
uživatel
lubbik
21.06.2009, 18:44.54

kde to kupujete? :))) trošku drahý :lookaround:
http://www.eltasat.cz/akcni-sety/cz-a-sk-na-2-tv-1-druzice/
uživatel
poky1
21.06.2009, 22:28.06

jsou lidé co se tím živí a jsou lidé co se tím neživí, ty ceny musí být zákonitě někde úplně jinde...
uživatel
Babui
22.06.2009, 08:35.37

@VF

prave proto ze nema co prodavat a lidem krmit sisku nesmyslama,tak chce prodavat jeste multiroom.To bude zase na Domazlicku zblblych lidi.
uživatel
maly mike
22.06.2009, 12:14.50

Poky1 - díky za odkaz, ale tyto všechny jsou pouze pro příjem z jedné družice - což je o ničem, lidi chtějí taky Eurosport a Bavoráky (zde na Domažlicku hodně lidí kouká na němce kvůli jejich dechovce), A Prosate, strč si svoje rady za klobouk, vole!
uživatel
Dejf
22.06.2009, 14:13.50

Dejf

Jsou tam i na dvě družice do osmi, ale používají se dvě karty..lepším řešením je dvakrát openbox a jednu kartu sdílet...v případě zaplacení multi balíčku pojedou programy na ocou TV za jedno předplatné... do šestky se to dá sestavit komplet na dva saty a dvě tv R^
uživatel
drobeček
22.06.2009, 15:14.07

já to nejčastěji řeším dodáním karet od obou konkurentů, nikdy nevíš co se komu líbí a co kde přidaj, když se snaha opravdu ušetřit tak sdílej jednu a šlus, jinak drobeček má pravdu mají tam i komplety i na dvě družice vo prd dražší
uživatel
poky1
22.06.2009, 16:17.36

@Dejf

Ty jsi tady vyplakával s krizi,ze ti nejde kseft,ja myslím,ze si začli zákazníci hledat u Vás odborníky,ale ty mezi ně nepatrís!Zkus změnit obor,pak mozná zaperlís.
uživatel
Prosat
22.06.2009, 17:57.19

já myslím, ta myslíš a k ničemu to není, vyser se na to, českýho VF tu zrovna nepotřebujem
uživatel
poky1
22.06.2009, 17:58.46

ta = ty, sorry
uživatel
poky1
23.06.2009, 00:35.52

Keď som tento prijímač videl prvý krát,bol som nadšený. No po nejakom čase som sa predajcu pýtal naň a neodporučil mi ho. Všetky odpovede i tu sú neodporúčajúce, ale Dejf má tvrdú hlavu. Nech si ju natlčie.
uživatel
emo53