Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.06.2009, 10:28.50

Parabola Multibeam - Brno

Ahojte, nevíte o někom, kdo by na Brněnsku měl zkušenosti s parabolou Multibeam a dodal a nainstaloval ji? Když jsem se před dvěma měsíci ptal asi ve třech firmách, tak jsem nepochodil, i v takové firmě jako Omko mi řekli, že tenhle systém nefunguje, ať si koupím něco jednoduššího. K tomu nějaký spolehlivý SD příjmač s PVR a externí HD. Budu rád za každý spolehlivý tip. rekonstrukcerd(zavináč)seznam(tečka)cz
uživatel
petrohrad
26.06.2009, 10:37.49

RE: Parabola Multibeam - Brno

Pokud zvládneš normální ofsetku s fokusem, tak by jsi měl zvládnout i multibeama s menšími problémy. Návod udělal Saxon dobře https://www.parabola.cz/clanky/3420/instalace-paraboly-multibeam/
uživatel
netace
26.06.2009, 11:04.43

raději to přenechám někomu, kdo má zkušenosti, než se trápit nebo dohadovat. :) Ten návod jsem taky ukazoval, ale nepochodil jsem, odpověď byla ve stylu: toho člověka znám, napsat může každý, co chce, ale otázka jestli to funguje doopravdy. Tihle lidi to dělají a zaměřují na koleně, ale my (omko) máme měřáky za 70 tis a tak vám radíme - nejděte do toho... :-/ tak si říkám, když to jde v ČB, proč ne v Brně?
uživatel
petrohrad
26.06.2009, 11:09.23

Protože ti technici v Omku jsou líní, než aby něco dělaly. Jestli dělají stejně, jako se od nich člověk vymáhá peněz za vrácení zboží, tak se ani nedivím, že ti řekly, že to nejde.
uživatel
netace
26.06.2009, 11:45.51

Ja jim dam na kolene, (nevhodné slovo)i pojebany!Hlavne ze Omko prodava same top veci, jako napriklad Technisat, do kterych jejich skladnici a skladnice laduji ve skladu softy, aby to alespon nacetlo ceske karty!Nejsou schopni zajistit nic, akorat hubou maskuji svou neschopnost.Pred vlastnim prahem si zamette pani omkari. ;)
uživatel
Saxon
26.06.2009, 12:25.29

@petrohrad

A tady jsi se taky ptal: http://www.eltasat.cz/clanky/montaze-tv-anten-a-satelitu
uživatel
Mirda2
26.06.2009, 12:34.03

2saxon

mluvis me z duse, naprosty souhlas. Uvodim, jak dlouho me budou resit reklamaci - predmontazni zavada. U jineho dodavtele to mam resene obratem.
Pro normalniho montaznika neni nastaveni multibeamu extremni problem. Mereni je ale nutnost, bez mereni to proste poradne nejde. Kazdej kdo to s montazemi mysli vazne, merak za xx tisic ma.
uživatel
J a
26.06.2009, 12:48.06

Jo Omko, to jsou pane obchodnici.Pred lety kdy jsem od nich mel pres VO 1 mega odber, tak jsem chtel od nich Satlooka, u prvniho smelinare jsem ho mel o 25% levnejsi a to jsem od nej nekoupil ani 10m kabelu.Keci o servisni podpore a ja nevim co jeste.Skutecnost - howno, nic nezajisti.V nabidce maji akorat nejlevnejsi odpad a kdyz uz se tam neco kloudneho objevi, je to tak drahe, ze si to tam muze koupit akorat idioot!To jsem zvedav, za kolik by tam byl muj Prodig5, to by byla palba. ;)
uživatel
Saxon
26.06.2009, 13:05.07

Ti co to montují profesionálně, tak je jasné, že budou mít Prodiga, Satlooka, Opena, Trimaxe atd. Já a ti další co jsme laici, tak nám musí stačit 2x lnb, diseqc a reciever, který umí měřit od 0,1db (třeba Digit S2). Tímto spůsobem jsem dělal včera 2x multibeama rozmezí 28,2°E - 1°W a jede to taky i když to není takový luxus, jako s měřákem.
uživatel
netace
26.06.2009, 14:59.04

Hmm, škoda že teď jedu na pár týdnů pryč, jinak bych ti ji klidně namontoval - tahle parabola mě příjemně překvapila (zkraje jsem se na ni taky díval trochu skrz prsty) a to nejen dobrou promyšleností a provedením, ale i slušným ziskem v celé šíři záběru.
uživatel
gespa
26.06.2009, 16:02.15

Kterym smerem od Brna jsi ?
uživatel
J a
26.06.2009, 16:46.57

žádným, blízko centra. ;)
uživatel
petrohrad
26.06.2009, 16:52.19

Kdyz by jsi nikoho nesehnal, tak se ozvi. Aspon bude zmena oproti stand. montazim a STAckum :)
uživatel
J a
26.06.2009, 17:33.10

netace

Tvoje kritika techniku Omka se me vubec nelibi, kazdy dela co muze, nejsou to roboti, multibeam neni standardni reseni a i ja bych se na takovy kseft vykaslal, vrazim motor a je to bez problemu ...

Saxon: Ze je v nabidce nejlevnejsi odpad si radne prestrelil, to sys asi spletl firmu ne ... maji sirokou skalu prijimacu od nejlevnejsich az po ty nejdrazsi, maloktera firma takovou nabidku ma ... a nemyslim si ze zakaznici jsou idioti, to stejne jako kdybych oznacil poluchace CRo jako idioti, protoze jsou prece lepsi komercni radia ... Rv
uživatel
007
26.06.2009, 17:44.01

@007

Na techniky s Omka mám svůj názor od listopadu, prosince minulého roku, když jsem si kupoval první digitál pro sebe domů. Na jejich radu jsem koupil Diavola twiny a k nim diseqc http://www.omko.cz/?kod=COPMAX4 a 2x S3000CICR, což samozřejmě nefungovalo. Nakonec jste mi poradily tady na parabole abych jim to vrátil zpátky. Při reklamaci si mě po telefonu předávali z jednoho oddělení do druhého, jak horký brambor.
uživatel
netace
26.06.2009, 17:59.53

kritika sponzora není vítaná, mám na Omko obdobný názor a zkušenost jako ostatní

k otázce: jedna fa z Brna má internetový shop a i také montuje, je zde na fóru i dost používaná v odkazech na druh či produkt ze sat. techniky, net Ti jí vyplivne hned
uživatel
poky1
26.06.2009, 18:08.25

netace

Chyba se samozrejme muze stat, ale vzdy se to da vyresit ke spojenosti zakaznika. Nevim duvod proc uvedena kombinace nefungovala, je mozna urcita nekompabilita, ale ta by se dala jiste proverit, ci chyba zarizeni. Je zapotrebi si uvedomit, ze tech kombinaci a moznosti je docela moc. Vsak si dal reklamaci, takze urcite byla vec vyresena.

Nelze vsak pro jednu vec odsuzovat cely (!) personal a ze je vsechno spatne, velmi casto byva chyba bohuzel u zakaznika, ktery samozrejme prska, jak je mozny ze to za ty prachy nejde ...
uživatel
007
26.06.2009, 18:10.07

nebo můžeš použít aplikaci zde na tomto webu
https://www.parabola.cz/prodejci/katalog/
adresy mít budeš, pak už záleží na tobě, snad to už dopíšu začala bouřka a vypadává net
uživatel
poky1
26.06.2009, 18:11.24

poky1

Mylis se, fa Omko neni sponzorem tohoto webu a za veskerou reklamu si radne plati, nez neco placnes je potreba si danou vec overit.
uživatel
007
26.06.2009, 18:17.18

plácám?
nejednou jsme je zde zdrbli, jejich zaměstnanec to vycinkal na vedení a hned volali, jednomu účastíkovi diskuse co si to jako dovoluje atd., nejsem na ně vůbec vázaný a napsal jsem jen svoji obchodní zkušenost

pokud se Tě dotkla připomínka, peníze jsou vždy vítané, inzerent určitě nemá rád diskusi na tohle téma
uživatel
poky1
26.06.2009, 18:22.50

007

koukni na jejich paraboly, bud levne noname, nebo predrazene znackove.To same plati o ostatnich produktech.O sluzbe zakaznikum hovori i ostatni.S posluchaci Cro to nema nic spolecneho.Az bude Omko na takove urovni jako Cro, rad se za vsechno verejne omluvim!!Multibeam je slusna a smysluplna antena, kterou vymysleli vetsi hlavy nez ty a vsichni borci z Omka.Jeji kritika a odsuzovani neni na miste.Je to smesne, tot muj nazor.Rano jsem byl oznacenim dotcen, to priznavam.Az mi nekdo z nich predvede, jak to delat lepe, prosim.Zatim akorat krafou.E 85 jsem uz nainstaloval tolik, ze nemusim cist, ze to delame na kolene. Az mi to vytkne Ja, redakce, sirda, d2mac, pak o tom budu premyslet...
uživatel
Saxon
26.06.2009, 18:29.12

Saxon

zdar woe, pročetl jsem tohle vlákno poprvé celé, četl jsem jen otázku a pak bonda a netaceho, vcelku ses rozohnil ;) klídek bo Tě trefí šlak, vzpomeň si na skladníka :laughing:
uživatel
poky1
26.06.2009, 18:38.03

poky

ja jsem klidnej, neboj.
uživatel
Saxon
26.06.2009, 18:43.13

víš jak jsem psal, že se mi zdá že na AL eme esse se mi dělají asi puchýře na barvě či co? tak poslední deště už udělali stružky kde svítí hliník, italští soudruzi asi někde udělali chybu :fuming: asi to vyfotím a pošlu do galerie, s názvem jak nemá vypadat povrchová úprava ;P
uživatel
poky1
26.06.2009, 18:50.54

ale ale panove ... zbytecna nevrazivost ...
poky1: nikdo nikam nevolal, neni duvod, jen jsem vyjadril svuj nazor jak se veci maji ... a me zkusenosti jsou vytecne ... se zbozim i s personalem.
Saxon: co ti na to rict ? Ty myslis ze mas pravdu a ja ti ji mam vyvracet, neni duvod. Spatne paraboly, prijimace ktere ? Kazdy zakaznik si muze vybrat. Zrejme prodavas nejake super paraboly a super prijimace a levne, hmm taky si v tom ksefte sam nebo ne ...

Uroven CRo bych sem netahal, od poplatku pocinaje atd. ale to snad jednou skonci jako v Polsku a pak se zacnou dit veci ...

Multibeam ..a kdo rekl ze to neni slusna parabola, kdyz mas cas se hrat s jejim nastavenim, upravamy atd ...a kdyz to zakaznik radne zaplati, no problem, ale urcite to nebude kazdy druhy co tohle chce a ma na to prachy. Ale az to bude masova zalezitost tak se zacneme o tom bavit. Vetsine zakazniku staci dvb-t masina (proze je nejlevnejsi) nebo dvb-s na A3+A1, narocnejsi chce HDTV stroj, zbytek motor, speciality ala Multibeam, montaze Digi apod. zajisti ty "lepsi" firmy.
uživatel
007
26.06.2009, 18:50.54

Je pravda, že reklamaci u mě nakonec uznali, ale je víc lidí, kteří s nimi mají špatnou skušenost, ne jenom já sám. Znám jednoho prodejce, který si od Omka objednal 10ks Technisat Digit S2, samozřejmě, že je hned taky vyskoušel, ale jaké bylo překvapení, když mu fungovaly jenom 2 kusy. Při reklamaci mu řekly, že to je jeho chyba, takže místo vrácení peněz v určitém čase začalo handrkování asi půl roku. Nakonec to vzdal, stalo se minulý rok.
uživatel
netace
26.06.2009, 18:57.38

netace

Hmm tezko komentovat pripad, ktery neznam, dle zakona mezi obchodniky lhuta na vyrizeni reklamace neni stanovena tak jako u fyzickych osob, no to musis si stezovat v parlamentu.

Klidne ta varka mohla byt nejaka vadna a nebo taky ne a buh vi co s tim ten kouzelnik delal, ale nejaky zadrhel tam urcite byl, jinak by se vec urcite vyridila ke spokojenosti vsech.
uživatel
007
26.06.2009, 18:59.56

007

Uroven CRO si sem začal tahat právě ty.U poplatků skončíte vždy - ó jak ubohé a malé.Zajdi se někdy podívat na Vynohradskou, ať konečně vidíte o čem to je.Pouštět (nevhodné slovo) ze Selektoru přes Enco, nebo Mediamaster je něco jiného, než zpravodajství z celého světa, publicistika, původní tvorba a atd.Co to vůbec tady melu, vždyť je to uplně zbytečné...

Omko si dělá reklamu samo - TOT VSE.Jdu na játra s rýží.
Pic všem.
Ať žije Michael Jackson!!! We are the World, we are the children - USA for Africa
uživatel
Saxon
26.06.2009, 18:59.59

poky1: nikdo nikam nevolal, neni duvod, doško k nepochopení, blbě jsem to asi napsal, to oni volali účastníkovi diskuse druhý den
uživatel
poky1
26.06.2009, 19:04.06

@007 , Saxon

@007 - ten kouzelník prodává elektro 40 let

@Saxon - máš pravdu, nemá cenu se rozčilovat nad tím co bylo a co je
uživatel
netace
26.06.2009, 19:32.09

poky1: kravina, ktere neverim ...
netace: no a co, ze to prodava 40 let, to jeste byla Tesla
Saxon: Dobrou chut!
uživatel
007
26.06.2009, 19:40.28

když myslíš
uživatel
poky1
26.06.2009, 21:12.14

Dovolte, abych přidal i svůj názor. Před rokem jsem řešil stejný problém - zakoupení a istalace Multibeamu v obchodě Omko. Dopadl jsem naprosto stejně, celková neochota personálu jak s radou, jaký je nejlepší konvertor atd. Stále mě odkazovali, že si veškeré info najdu na internetu :((
A instalace Multibeamu? To hned zavrátili, že je to složité a výsledek žádný.
Vše jsem samozřejmě nakoupil v jiném obchodě. Byl jsem naprostý lajk - takže po pár informacích na netu co a jak a i zde mi poradili, hlavně Saxon, parabolu jsem měl asi za 3 hodiny namontovanou a naladěnou na 5 satelitů. To vše jen za pomocí přijímače. Takže už rok mi jde vše bez problémů ! No ale hlavně, že je podle borců z Omka instalace složitá a bez výsledku.
Toť moje zkušenost ...
uživatel
Fred
26.06.2009, 21:51.07

Fred

Kdyby se mel technik crcat s jednou montazi 3 hodiny, tak by si nevydelal ani na slanou vodu, prasknu tam motor a za 15 min nemam co delat a mam celou orbitalni drahu, no ale hlavne ze si spokojeny a ze si borec :O
uživatel
007
26.06.2009, 22:01.07

Tak jsem přišel k netu a vidím, že se tu probírá vše jiné, jen montážníci z Brna tu nejsou... v Brně se jsem taky zatím neviděl na domě žádného Multibeama a to se dívám.

@007 Máme doma už jednu 100 parabolu s motorem, ale protože jsme dvoujazyčná rodina, je to pořád na 23, 13, 75 a i jinde, a každý se chce dívat na to svoje, proto ten záměr druhá parabola když už, tak už...

@ J a pokud jsi si jistý úspěchem, dej mi kontakt do mailu
;)
uživatel
petrohrad
26.06.2009, 22:07.57

RE: Parabola Multibeam -Brno

Za 2 az 2 a pol tisicky 3 hodiny sa ti zda malo?Niekto to nezarobi za dva dni.A Fred to montoval prvykrat.Ja som multibeama nemontoval nikdy,ale do 2 hodin to musim zvladnut bez problemov.A niejaky technik zo znamej a osvedcenej firmy to musi zvladnut lavou zadnou a nie sa vyhovarat a vypotit taky blud,ze vysledok je neisty!
uživatel
Kasr
26.06.2009, 22:49.48

Abych to trochu upřesnil, když už se tu o tom tedy píše - byl jsem v Omku v Brně na Staňkově ulici. Možná jsem měl smůlu na prodavače, protože jsem po dotazu na parabolu Multibeam obdržel odpověď, že nic takového neprodávají a že ani na internetu nic takového není. Nahlédl jsem k němu do PC a opravil jsem ho, že to není „multibím“. Pak už to našel a říká „ááá to je multifokus a co chcete chytat?“ Když jsem vyjmenoval asi 6 družic od 28 po 1, ozval se druhý člověk - asi montážník té firmy (připravoval si tam parabolu a jiný materiál), že to nejde, tak 3 družice, víc už nic, že tam už není místo a signál, že budu zklamaný. Říkám mu, že už to někdo vyzkoušel a funguje to a otevřeli jsme článek od Saxona „instalace paraboly Multibeam“. Onen montážník na ten článek mrkl a říká „toho člověka znám, ale nevěřte tomu, tam si může každý napsat co chce a ohromovat procenty jakými chce, viděl jste nějakou jeho instalaci na vlastní oči? Možná ani není.... Tihle lidi nemají pořádné zařízení a měřáky a na okrajích tam nemůže být ten signál, ta kvalita. My tady (v Omku) máme měřáky za 70 tis, co mají oni? Říkám vám, že tohle není na dívání, byl byste zklamaný“. Po pár dalších dotazech by se mu tam nakonec ještě vešla nějaká další LNB ale pořád bylo z hlasu cítit, že musím oddělit ty, kteří to dělají „na koleně“ a profesionály. Nebylo to ale asi určitě nic konkrétně proti Saxonovi, prostě to nebyla pásovka, tak to neeee... Třeba jsem jen přišel v nepravou chvíli k nepravému prodavači...(pro možná některé dle reakcí zde - do nepravého obchodu...)

No a po zeptání ve dvou firmách v okolí - dělají jen monoblok nebo max klasicky 3 družice a jednoho nejistého telefonátu ve stylu ještě jsem to nedělal, ale počkejte příští měsíc, já to možná zkusím... jsem si dal od paraboly nějaký měsíc oddych. A teď mě to zase chytlo...
:)
uživatel
petrohrad
26.06.2009, 23:16.56

2petrohrad

Primarne delam velky STA a TKR a servis techniky pro tohle, montaze satu jsou spis plrajovou zalezitosti. Nadruhe strane, proc bych si nebyl jisty vysledkem, kdyz to funguje ? "Multibima" jsem delal jednou, sam mam na chalupe T55 a taky v pohode, delal jsem jich nekolik, stejne jako T90. Jediny co nemam je cas, ale pokud nespechas nejak extreme moc, klidne ti to udelam.
r.lnb@seznam.cz
uživatel
J a
26.06.2009, 23:18.03

tak asi neumim psat, ale plrajovou=okrajovou
sorry
uživatel
J a
26.06.2009, 23:21.09

Nejvetsi sranda je to, ze on to hodnoti a odsuzuje a v zivote to nemontoval.Ja merak za 70 tacu mam taky, ale zakaznikovi to nikdy vytrubovat nemusim.Pripadal bych si jak idioot!!Nevim jak v Brne, ale na jihu cech tahle antena slouzi dobre.A podle Openboxe se nastavit da taky.Kdo to delal, vi o cem mluvim.Vic se tema krafalama z OMKA zabyvat nebudu.Dobrou noc.
uživatel
Saxon
26.06.2009, 23:22.39

@petrohrad

Bud rad,ze ti to nesiel namontovat onen montaznik. To su mi montaznici!Nedal by som im do ruky satfinder,nie to este profesionalny merak.Nechcem nadbiehat nikomu,no Saxon by ich vsetkych schoval do kapsy u kalhot.A nie len on.Ja nie som montaznik,ale do trosku väcsej kapsy by som ich schoval tiez.Hamba firmam,ktori drzia takych ludi!Aj v inom vlakne som spominal sice ovela mensiu firmu,ktori u motora pri usals nastavili o 2,5 stupna inu zemepisnu dlzku a aj pri tomto nastaveni u 23,5e bola chyba 0,8 stupna.A tiez mali drahy merak.
Niekedy,ked zajdem niekam na pivo a pocujem debaty o prijme tv signalov,tak casto pocujem,ze satelit nie,lebo,ked prsi,tak nejdu programy,to radsej z anteny.Len zatnem zuby a je mi blivno.
uživatel
Kasr
26.06.2009, 23:25.36

No, ja se tim jednou "pochlubil", kdyz jsem byl na jedny bytovce ohledne STA-DVB-T a odmitnul jsem tam udelat 59k z Brna s oduvodnenim, ze hodnoty BER/MER jsou prilis nizke na stabilni prijem a na spektraku je videt silne ruseni analogovou Javorici. Borec se do me pustil ze tu meli i jinou firmu a ti namerili ze to ma 68procent. To jsem se neudrzel a taky mel "prednasku" o mereni a merici technice. (byla to nejaka brnenska firma, ale nevim kdo).
uživatel
J a
26.06.2009, 23:40.07

Mám ji namontovanou a zprovozněnou od této firmy v Brně a tak se tam zeptej! Prodejnu mají na Křenové 26. http://www.satelity-anteny.eu/
uživatel
banan
27.06.2009, 00:29.31

@ banan Na Křenové jsem zrovna taky viděl jedinou toroidku v okolí na nové bytové budově vedle Svitavy. Jen z té dálky jsem nepoznal, jestli je to T55 nebo T90. Určitě díky blízkosti té prodejny...

@ J a extrémně ani ne..., už jsem ji plánoval na duben ;)
uživatel
petrohrad
27.06.2009, 08:01.31

2petrohrad

Kousek vys jsem nechal mail, kdyz tak se ozvi.
uživatel
J a