Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
02.08.2009, 15:06.23

Propojení 2 HUMAXů datovým kabelem - DIGI TV

Prosím o potvrzení nebo popření informace o propojení 2 Humaxů - dual box - datovým kabelem s využitím stávajícího bytového telefonního rozvodu ) pevnou linku jsem zrušil a rozvod je tedy nefunkční). Upřesňuji. Chtěl bych využít stávající dvě bytové telefonní zásuvky ( bohužel 4 žilový kabel), které jsou v místě, kde jsou dva přijímače Humax pro jejich vzájemné propojení datovým 6 žilovým kabelem. Slyšel jsem, že to jde, ale na foru jsem to nenašel. Prosím o potvrzení, že to jde a obecný popis , jak to udělat. Mám zatím kabel po zemi a nechce se mi již v nověm bytě vrtat a protahovat nový 6 žilový kabel. Moc děkuji za reakce.
uživatel
lubos
02.08.2009, 15:48.26

HumaX

A k čemu ti to datové propojení bude?Propojit s počítačem na zálohu settingu...možná...V každém máš dvě origo kartičky-pokud Ne tak bohužel jen Free programy.
uživatel
Kamil_k4
02.08.2009, 16:20.39

Propojení 2 HUMAXů - upřesnění

Nene, špatně jsem to asi vysvětlil. Ty dva Humaxy musí být propojeny (Dual box), protože jinak jde jen ten "hlavní" a vedlejší nejde. Mám kabel origo, ale když se chci dívat na "vedlejším", tak ho musím z místnosti do místnosti natáhnout po podlaze a zapojit, což je špatné. Chtěl jsem zjistit, zda je možné využít stávající 4 žilový telefonní kabel ve zdi a ze zásuvek vždy jen prodlužku cca 1 m dlouhou, která bude mít na 1. konci klasický telefonní konektor a 2.konci "počítačový" konektor a zda to může fungovat...
uživatel
lubos
02.08.2009, 20:29.04

rere

funguje to,stačí 4 žíly,ale zapojení je myslím 1-6 a 2-3,bez záruky,pls opravte mne pokud to není pravda... :bigeyes:
uživatel
paprika007
02.08.2009, 22:25.29

RE: Propojení 2 HUMAXů datovým kabelem - DIGI...

Nie,nepôjde to,musíš mať 8žilový UTP kábel s dvomi sieťovými koncovkami.
uživatel
pixla
02.08.2009, 23:47.41

Propojení 2 HUMAXů datovým kabelem - DIGI...

moc děkuji za názory, pokud by někdo měl to odzkoušené a funkční, ozvěte se zde nebo na email.....ještě jednou moc děkuji.....
uživatel
lubos
04.08.2009, 12:33.06

rere

používá se 8-žilovej kabel ale funkční jsou jenom 4 dráty...
uživatel
paprika007