Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.08.2009, 22:44.23

TV CRT a SD/HD přijímač

Asi trochu lama dotaz, ale má nějaký smysl kupovat v současné době HD přijímač, když mám CRT TV? Jedná se o TV Panasonic (typ nevím) 82cm 100Hz.

Dle mého názoru 3 roky doma ještě vydrží a potom se bude kupovat LCD/Plasma a případně se zakoupí HD přijímač potom (bude tak 2x levnější a kvalitnější než teď).

Dotaz je tedy jednoduchý a sice zda bude rozdíl v kvalitě přjmu obrazu na CRT televizi mezi HD a SD přijímačem (podle mě ani HD do CRT TV nedotanu, ale nevím).
uživatel
AR156
03.08.2009, 23:08.25

RE: TV CRT a SD/HD přijímač

no HD do toho nedostaneš-jasné,obraz o niečo ostrejší,ale cenovo v našich končinách čakaj nárast,nie pokles!!! R^
uživatel
mat
03.08.2009, 23:12.43

mam CRT TV Samsung, jeden z poslednich typu a ma nalepku HD Ready, taky by mne zajimalo, jak to HD tam vypada :-/
uživatel
clyde
03.08.2009, 23:13.26

Takže ikdyž do CRT nedostanu HD, tak se dá předpokládat, že HD přijímač udělá ostřejší obraz než SD? (ikdyž tam HD nedostanu?).

Konkrétně se rozhoduji mezi značkami Humax, Mascom a Topfield. Co byste doporučili?
uživatel
AR156
03.08.2009, 23:22.27

Ostřejší bude ale zas jen na těch HD kanálech jinak rozdíl nepoznáš.
Pokud se rozhoduješ mezi HD přijímači tak bych volil Vantage.
uživatel
Digi tv
04.08.2009, 06:34.55

Vantage žaden zazrak,

Měl jsem Vantage 7100S nebyl to žaden zazrak a už ne za ty penize.
uživatel
emtech
04.08.2009, 08:37.20

SD přijímač

Pokud to bude HD, tak Topfield TF 7700HSCI a pokud SD, tak tam je to složitější, ale budu volit mezi Humax, Topfield a Mascom.

Mascom MC 1110 CR-CI
Humax CR FOX CI
Topfield TF 6000CR

Cenově to bude přijatelné a za 2 roky si koupím lepší HD za nižší cenu (alespoň doufám).
uživatel
AR156
04.08.2009, 09:45.35

Kup si hocijaky HD prijmac. Pri dobrom SD signale (ARD atd.) budes mat na HD TV tiez lepsi obraz. Ten prijmac si kup taky co podporuje AAC+ audio.
uživatel
gogo1
04.08.2009, 09:52.24

A co Octagon?Mouchy už má pomalu vychytané a je HD.Pro normální použití je OK. R^
uživatel
zzaner
04.08.2009, 10:12.00

2AR156:
Uvažuješ bohužel v podstatě neustále chybně. A vede tě to furt k chybným rozhodnutím.

Takže:
1. Jaké kanály HD hodláš sledovat? Zadarmo a bez karty jsou toho času 2, slovy dva: arte a anixe. Možná za určitých předpokladů ješt dva další: ITV HD (ne každý přijímač to umí naladit), BBC HD (potřebuješ velkou parabolu, na Moravě přes dva metry). Přibudou možná další dva německé ARD a ZDF HD, ale i u těch je možné, že budou nakonec kódovány. Nic více bez karet ale uričitě neuvidíš.
Co z toho plyne?
Výběr přijímače by měl být podřízen tomu, aby fungoval s kartou, kterou si budeš platit, nebo způsobem přístupu ke kartě, který zvolíš. Kupovat si HD přijímač pro volné programy podle mého soudu nemá přinejmneší na další tři až pět let smysl (v současnosti to smysl nemá, zbytek je jenom můj odhad.)

2. Na CRT televizi sice možná poznáš rozdíl mezi HD a kvalitním SD, ale nebude nijak moc velký, pokud televizi nepřipojíš přes RGB. Pak bys ovšem určitý rozdíl vidět mohl. Ale i tak to nebude nějaké veliké drámo. Ta televize nejspíše nemá RGB zesilovače s větším pásmem než někde okolo 6MHz...ale neznám ji, může to být jinak.

3. HD kanály budou normálně hrát, v tom problém není, jenom nebude ten nároůst kavlity tak moc vidět.

4. Typ přijímače si můžeš zvolit různě. To už je druhá věc. Třeba nějaký FTA a k němu diablo modul, kam lze užít cryptoworks karty...nebo jiný typ. U těch karet cryptoworks počítej s jednou možností, že bude crwks změněn na irdeto na SKylinku, dříve nebo později. Ale myslím, že to bude tuhle přes crwk a fungovat to bude i v crwks modelech, ale přesto je to uričtá otázka do budoucna, přijímač by měl mít určitě dobrý CI slot, abys jednou třeba jenom koupil CAM modul.

5. Nejlepší HD přijímač je HTPC. Druhý nejlepší je DM8000. I když je hezčí a lepší ten druhý, tak ten první má přece jenom všeobecné výhody, třeba se na něm dají pařit hry. Ani jeden však není případ pro laika.
uživatel
Antonín
04.08.2009, 11:11.58

Rozhodně nejsem až takový fanda TV, abych si platil za další programy ... to určitě ne.

Spíš mě šlo opravdu o otázku, zda na přijímači HD bude kvalita normálních programů lepší než na SD (ikdyž v HD nejsou přijímány).

Nejsledovanější program u mě jsou rozhodně sportovní přenosy (fotbal + hokej) a potom sem tam nějaký film ... více ani neočekávám a potřebuji tedy jednoduchou radu ... poznám např. na ČT4 při přímém přenosu fotbalu kvalitu na HD a SD přijímači? ... jestli má TV RGB bohužel nevím ... ale zde je typ: http://test.e-invent.eu/pan.pdf (Panasonic TX-29PS12P (je to 72cm) ... díky.
uživatel
AR156
04.08.2009, 11:13.22

Panasonic TX-29PS12P

Odkaz na TV radši ještě jednou na jeden řádek:

http://test.e-invent.eu/pan.pdf
uživatel
AR156
04.08.2009, 11:43.34

Źádné HD programy neuvidíš, pokud si nebudeš mít nějakým způsobem zajištěnou kartu.
KoUpit si HD přijímač za drahé peníze, abYS koukal na Anixe a Arte, to přece moc smyslu nedává.

Kvalita SD programů bude na HD přijímač stejná (snad jedině, že HD přijímače obvykle mají HDMI/DVi, což SD přijímače nemívají, takže nebudeš ztrácet propojením...ale na té tvé televizi stejně žádný HDMI vstup není).

Už jsem jednou došel k závěru, že uvažuješ principálně mylně, a je to tak. Zkus to ještě jednou přečíst, aby neoopakoval zbytečně chyby. (Anebo je klidně opakuj a nenech se stresovat. O nic nejde. Leda snad o prachy.)
uživatel
Antonín
04.08.2009, 12:45.50

RE:

Ještě jste zapomněly na jednu věc že HD přijímač se dnes kupuje i kvuli SD programum v (MPEG-4) a FEC 9/10,takže pokud chceš sledovat rusy na 40°E nebo kabel De. na 23.5°E atd.tak si kup rozhodně HD přístroj,a kvalita SD programu je rozhodně o něco lepší na hd stroji a poznáš to i na CRT 100 hz.
uživatel
habr
04.08.2009, 12:46.55

Antonín má pravdu, bez karty nic pořádného z HD neuvidíš.
Mně docela vyhovuje měsíční předplatné HD balíčku od Skylinku.
Zaplatil jsem si 350 korun a měl jsem Tour de France i MS v plavání v pěkném obrazovém podání.

FTA HD programy co mám ve favoritním seznamu:

ARD HD
ZDF HD
Anixe
Arte
Eins Festival
FTV HD
Luxe TV HD
M2 HD
Pak tam je něco na 21,6EE /jeden TP/
a občas se něco objeví a zase zmizí na 39E
uživatel
Saxon
04.08.2009, 12:51.12

ještě jsem zapoměl na BEBE a především ITV HD.
uživatel
Saxon
04.08.2009, 13:02.49

A taky History HD na Telstaru je FTA ale MPEG 4:2:2. A spousta HD feedů v tomto MPEGu.
uživatel
visper
04.08.2009, 13:43.59

to visper

můžeš prosím stručně nastínit v čem se liší MPEG 4:2:2 proti "normálnímu" MPEG 4 a které přijímače to příp. umí?
Díky*
uživatel
lance
04.08.2009, 13:48.05

Já jsem velkým příznivcem HD, ale...

2habr:
a ta lepší kvalita SD programů vznikne čím asi? A na televizi, která nemá digitální vstup a má pevný horizontální kmitočet 15625 Hz uvidí leda nic.

2Saxon:
k nějakému koukání je ovšem z toho všeho FTA jenom Anixe a Arte, ten zbytek buď nevysílá, nebo vysílá jenom někdy, případně je v maďarštině, nebo vysílá nesmysly, které jsou na chvilku testu, ale k ničemu. Nebo ses snad někdy dokázal dívat na Luxe teba hodinu? Kdyby ten seznam FTA měl být úplný, tak je asi nejdůležitěšjí další stanicí BBC HD...akorát že zase s velkou anténou.
uživatel
Antonín
04.08.2009, 14:34.55

lance

MPEG 4:2:2 se liší poměrem chrominančních a jasových složek od více "našizeného" normálního MPEGu. Používá se na profi přenosy. Ty se většinou nekódují, protože se předpokládá, že to lidi doma nemají. Umí to profi přijímače co stojí 2500 Euro a více a potom to umí AzBox HD.
uživatel
visper
04.08.2009, 17:08.31

antonin

Taky ze ten favoritni seznam mam prave pro jakousi demonstraci pro potencionalni zakazniky. Ja osobne vidim lakadlo HD signalu pouze v primych prenosech sportu. Na nic jineho to nechci, nemam na to cas. Doufam, ze k tem dvema se v budoucnu pridaji oba verejnopravni SRN programi. Fashion TV je take fajn, pokud tam neni zrovna prehlidka anorexie...
uživatel
Saxon
04.08.2009, 17:09.52

...programy.
uživatel
Saxon
04.08.2009, 17:36.58

HD sport klíčových věcí kromě olympiády asi nikdy nebude masově na FTA.
Já bych byl rád, kdyby byl, ale jsem realista.
A platím si Skylink HD a Premiere nyní Sky HD...
Kvůli sportu v HD :-)

Filmy v HD je pravda většinou získám jinak...
uživatel
Antonín