Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.08.2009, 11:05.59

Óčko v DVB-T

Jak to vypadá v Praze na kanálu 46 ? Opustilo Óčko i tento kanál ?
P.Balvín řekl, že by chtěl jít do regionů (už vysílají v Č.B.). Co Ostrava jaká je tam situace s regionálním (lokálním) muxem ?
Ono je těžké pohnout s ČTÚ, ale TV GIMI se to podařilo R^.
uživatel
mirasat
04.08.2009, 11:08.31

@mirasat

Óčko opustilo síť CDG a to i K46 v Praze.
uživatel
redakce
04.08.2009, 11:59.52

@mirasat

Na dálném východě v Ostravě rovněž ve 3. muxu Óčko skončilo.
Regionální mux tu nemáme - resp. máme tu 10 Wattovou Local TV Klimkovice, čož je pro mě 30km vzálený DX, kterého jsem se ale kvůli problému preecha Hladnov/Hošťálkovice musel zříct.
Je ve hvězdách, jestli se tam Óčko objeví, nemám žádné informace, jestli o tom vůbec provozovatel Klimkovického muxu uvažuje, popřípadě přímo jedná s Óčko TV...
uživatel
D2MAC
04.08.2009, 12:15.00

RE: Óčko v DVB-T

Mám pocit, že stejnou cestou jako Ocko pujde zanedlouho i Public TV.
Tahle cesta tzv. Regionálních Muxů se mi docela líbí.
Chápu Balvína, že se mu toto řešení zamlouvá více, než drahý MUX3.
On potřebuje pokrýt především hustě obydlené lokality, sídliště atd.

D2MAC - dnes jsem se pustil do montáže nového stožáru a počasí mi to hodně komplikuje.
Včera jsem dokázal poprvé v historii natlačit zkrz domácí rozvod 68 kanál z Jauerlingu. Přijímám ho na tu kratší colorku od EmmeEsse, 16dB preamp a rovnou do domovníka, kterým mám stažený na minimum.
Jako ostrý příjem připravuji dlouhou EmmeEsse/tu co máš ty/, trojnásobnou laděnou propust/rezonátory/ na 68K, 30dB preamp a samostatný vstup naladěný na 68K do domovníka.
Jsem zvědavej, jak to pojede.
Po včerejšku jsem optimista.

Můžeš mi zdělit jednu informaci?
Pamatuješ si, jakou vzorkovací frekvenci mělo audio u toho vašeho Klimkovického Muxu?
uživatel
Saxon
04.08.2009, 17:39.17

@Saxon

Úúúúúúúf, tak to po mně chceš moc. Tak na 60% bych si to tipnul pouze na 32kHz, ale ruku do ohně za to nedám. Nemám to teď jak ověřit.
Já mám zatím DVB-T anténu v zakonzervované poloze co nejdále od Hošťálkovického vysílače, abych lalokem antény potlačil preecho. S napětím očekávám podzim, kdy se Hošťálkovice mají zvednout na 100kW, pak to budu muset asi otočit na opačnou stranu a zase kvůli preechu co nejvíce potlačovat vysílač v Hladnově...
Bude to veselé.

Co se DVB-S stožáru týče, mám zatím vykopnutou díru 30x30cm hlubokou 90cm, dole to má tak 40x40cm, prostě komolý jehlan, aby to bylo co možná nejbytelnější. Chci to dokopnout alespoň do 100cm. Mám 3,5 metru 76mm trubky, dolů jsou kolmo navařené pásoviny (jak raketa), aby to nemělo snahu se to v tom betonu točit, na vršku je navařený klobouček. Dneska skoro celý den prší, neuděl jsem nic, zítra budu asi celý den v Ostravě, tak s tím asi taky moc nepohnu. :-/
uživatel
D2MAC
04.08.2009, 18:40.17

D2MAC

No vidim, že jsme na tom stejně. :))
Taky jsem toho moc neudělal, chtěl jsem večer alespoň cvičně hodit do váhy patku a horní držák stožáru u krokví.Mám na to přichystanou 60mm trubku cca 2 metry dlouhou.S hlavním stožárem sám nehnu.Až přijdou dvoumetrový habáni od nás ze vsi na hlavní nerezovej stožár, tak už musí bejt všechno v lati - přišroubováno. Hlavně vychlazená 12-ka Budvar...
Bohužel, večer asi makat nebudu, jelikož večer je nakonec Sparta na CT4, tak pujdu s klukama na pivko.
Tak snad zítra.
uživatel
Saxon