Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.08.2009, 11:58.51

DVB Viewer 4.2.1.0 pro

Zdravím. Dnes jsem zakoupil pro verzi DVB Vieweru a zároveň stáhnul nové ovladače 1.3 ke kartě Skystar USB HD CL ze stránek Technisatu.Před instalací nových ovladačů 1.3 všechno OK,ale po instalaci zařízení nenalezeno,vytíženo a podobné hlášky.Má prosím nikdo jž nějaké zkušennosti s verzí ovladačů 1.3 a s novým DVB Viewerem-co všechno mohu využít a co umí? Díky za info R^
uživatel
jan65
05.08.2009, 12:28.12

RE: DVB Viewer 4.2.1.0 pro

u těch ovladačů podle stránek technisatu přidali podporu pro další CAM moduly a zlepšila se spolupráce více karet, nainstalovanejch na jednom PC. už je mám taky a jsou ok. možná je i lepší přepínání DiseqC
uživatel
vortimond
05.08.2009, 13:07.35

To bude zřejmě nějaké specifikum *USB* varianty. Ovladače 1.3 provozuji asi 3 týdny spolu s SS HD2 *PCI* a DVBViewer 4.2.1.0 na XP a Win7, bez potíží.

Jen ta navigace v Favourites v DVBVieweru mě neskutečně drtí. Zlatý starý ALTDVB v tomto ohledu. Nejdou abecedně ani jinak seřadit, nejdou prostě nic, tragédie. Totéž EPG řádek v tooltipu nad menu Favourites - občas se přestane zobrazovat a pomůže jen restart programu. A že bych si ve "velkém" EPG okně mohl odfiltrovat kanály jen na "Favourites" to taky ani omylem.

Přitom takové základní věci. Hlavně že program podporuje druhořadé blbiny jako přehrávání DVD a mountování ISO do virtuální mechaniky.... Fuj to jsem se zase nechal unést :)))
uživatel
Wintermute
05.08.2009, 13:08.54

nejspíš jsi je špatně odinstaloval, ty starý. mě na tý kartě štve ta poměrně mizerná citlivost tuneru (příjem slabších exotičtějších TV na hranici sledovatelnosti) blbá avermedia je prý na tom výrazně líp. údajně. ale zase neumí HD.
uživatel
vortimond
05.08.2009, 14:59.13

RE:DVB Viewer

Tak dík za informace budu experimentovat dále.byl jsem potěšen jednoduchostí a rychlostí zaplacení přes PAYPAL,po zaplacení okamžitá odpověď na email s aktivací DVB a přístupem na jejich stránky vše OK R^
uživatel
jan65
05.08.2009, 19:50.11

Tak vidíš, presne ako som ti písal pred pár dňami. PayPal je super rýchli, pohodlný a hlavne bezpečný. To isté platí aj o DVB Viewer-i. Mám síce SkyStar HD2 plus CI HD2 a všetko ide ako hodinky. Ono hlavne pri takýchto HW záležitostiach ako sú SAT karty, video karty... je u každého jedného PC viac-menej otázka či všetko ide ako má individuálneho charakteru. Pokiaľ naozaj neberieme v úvahu, že dané PC sú na chlp po HW aj SW rovnaké. Pokiaľ by aj po HW stránke boli rovnaké čo zase nie je žiaden problém. Po SW stránke v danom momente môžu byť tiež ako klon na chlp rovnaké. Ale rôznorodosť po SW nastáva v tom momente ako náhle sa začnú bežne používať. Je málo pravde podobné alebo skôr nemožné, že sa budú robiť tie isté operácie a veci na všetkých PC rovnako. Už len rôznorodosť antivírusov má za následok chovanie sa PC odlišne. To nehovoriac o ďalších programov, ktoré každý využíva rôzne podľa potreby. Ďalej o aktualizáciách, pri nainštalovaní a odinštalovaní aplikácii vznikajú v OS Windows rôzne situácie s dll-kami, vonkajší vplyv internetu s adware, spyware, malware... A mnoho ďalších vecí, ktoré vplývajú na stabilitu a hladký chod PC. Ktoré si vlastne bežne ani neuvedomujeme. Preto o PC sa treba riadne, pravidelne a hlavne z rozumom starať. Vedieť, keď sa niečo udeje čo som pred tým presne robil. Najhoršia je asi modrá tabuľka smrti. Píšem to len preto, že ťažko ti už takto radiť. Pretože každý z nás čo ti tu píšeme pri najlepšej rade má iné compy a sú to iné situácie. Ale môžeš aspoň vychádzať z toho, že už ti tu napr. Wintermute napísal, že samotný chod karty s DVB Viewerom je OK. Ja taktiež OK. Ďalší však píšu iné skúsenosti. To znamená, že za určitých podmienok to ide ako hodinky a chybu musíš postupne hľadať sám. Preinštalovať Windows a najnovšie aktualizácie, pohrať sa s kodekmi proste je toho určite dosť....
uživatel
DDR
05.08.2009, 20:04.33

A už si dovolím len krátku poznámočku. Je samozrejme, že PC má slúžiť nám a nie opačne mi jemu. O to viac to platí asi u trochu zdatnejších technických jedincov, ktorí stále niečo skúšajú a inštalujú. Pri takýchto veciach opakujem ešte raz ako sú hlavne SAT PC karty, video karty ak niečo dobre ide a funguje ako má , tak netreba už ďalej špekulovať a špárať sa zbytočne v tom. Sú to háklivé záležitosti na ktoré má veľa veci vplyv aby všetko išlo tak ako má. Toš opäť len moja skromná a dlhoročná skúsenosť v spojitosti dvoch vecí ako sú PC a SAT.
uživatel
DDR
05.08.2009, 20:40.33

Zdravím, mal som podobný problém,po reinstal SW hlášky DVB adaptéry sú všetky vyťažené, už sa s tým babrem dva dni a dnes som na to prišiel, v nastaveniach som v políčku hardware zadal hľadať zariadenie aj napriek tomu že to tam bolo vysvietené,okamžite mi to nabehlo a funguje bez problémov.
uživatel
chiros125
05.08.2009, 22:57.13

Wintermute

Razeni favoritnich programu je velmi jednoduche, v Edit Favourites lze jednotlive programy pretahovat mysi a radit jak libo.
Nevim, co myslis velkym oknem EPG, ale lze zobrazovat EPG jen pro favoritni kanaly - v okne EPG zalozka EPG, prave tlacitko mysi, Filter, Is Favourite
uživatel
pavsla
06.08.2009, 23:45.32

pavsla

Děkuju za tip s Is Favourite filtrem v EPG, tohle mi uniklo.

O možnosti přetahování dragdrop v Favourites vím, ale je to taky jediná funkce jak měnit pořadí, upřímě řečeno bolestivě nedostatečná. Přitom by stačilo málo, v channellistu kupříkladu v nabídce na rightclick je funkce abecedního seřazení. Ve Favourites ani za boha.
uživatel
Wintermute
13.02.2010, 16:30.48

DVB Viewer 4.2.1.0 pro - nahravani

Zdar,po delsi dobe jsem nainstaloval na W7, a SKYSTAR HD.Bezi bez problemu,avsak pri nahravani po chvili hodi hlasku "Error in user data",Please...install DVB Viewer witch the correct data".Prosim tedy majitele verze Pro,jestli se s timto eventelne nesetkali,nez to zacnu preinstalovavat.
Diky
uživatel
hdpe