Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Mimo téma - koax kabel k wifi anténě

Prosím o radu. Musí mít koax kabel (50 Ohm) k wifi anténě (zakončeno SMA konektory) určitou délku? Nebo lze zkrátit? Jde mi o to zda se to chová podobně jako u vysílací techniky (musí mít délku podle PSW) a zda třeba jde SMA konektor nahradit např. F konektorem ze satelitní techniky. Děkuji za info..

Pájík
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo téma - koax kabel k wifi anténě

koax by mel mit 75 Ohm :)
neches radsi popsat co hodlas kutit ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

nenechej se zmást a klidně to ustřihni, samozzřejmě né u antény ale v suchu. Impedance kabelu je správně 50ohmů, konektor "F" má impedanci 75 ohmů , vznikne tak nepřizpůsobení a tím odraz a stojaté vlnění(česky PSV, angl. SWR,poměr stojatých vln)proto originál konektor a odbornou montáž. Za zkoušku to ale stojí a fachčit to bude!
Ta teorie by byla složitější on ti to někdo vysvětlí!

tonek
Registrace: 1/2009

To:tonek... chápu vše.. dělal jsem kdysi do radioamatérství... pokud tedy koupím origo SMA konektor a nahradím F-ka..tak by mělo být asi O.K. ... a proč se vůbec ptám?... mám problém s výpadky přijímače (WL-5450 AP)... zjistil jsem špatné spojení v konektoru jak u přijímače tak u kabelu. Vyměnil jsem obojí za satelitní F-ka a zkrátil kablík.. výsledek je stejný..tak asi bude špatný ten přijímač.. anténu mám drátovou jakoby parabolickou.... s větším ziskem..myslím 21db..nebo tak nějak. Musím se obrátit teda na providera a nějak dořešit..

Pájík

to vypadá že jsi na hranici příjmu,tam je každá chybyčka znát, také možná narostla nějaká vrba na trase , chybu přijímače bych tipoval až jako poslední , neznám?ale jestli má externí napaječ tak ho zkus vyměnit.
dej echo i za pár dnů kde byl zakopanej pes
tohle deštivé počasí je ideální na test přenosových tras
ať se daří

tonek

jo možná že je vše OK ale jsi mimo dosah???

tonek

njn chyba

sem to otocil :(

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

Pájík

Ty asusy jsou skoro nesmrtelné, co u nich pomalu s podobným příznakem odcházelo byly zdroje! Jinak je to taky záležitost providera (zjistit rušení vysíláním jiné sítě na stejném kanále, překážkami, jiným zdrojem rušení atd.)
Kabel si nechej vyrobit, pokud možno tak aby nebyl zbatečně dlouhý.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

muzes vymenit kabel az k antene
muzes vymenit antenu
to mas min prace pozvat technika at to promeri s notebookem a nejakou jinou antenou.
(kdyz ses bejvalej radioamater tak by si mel zvladnout vyrobu nejake bastl anteny-quad,plechovka aby sis to mohl proverit sam. krabicka snad nejaky aspon zakladni scan ma a ty by si mel parametry toho prijmu znat. notebookem s netstumblerem merit taky lze. s linuxama taky a lip)
ale at provider zkusi spis zmenit kanal. nekdo si tam mohl neco pustit.

bublajs

Díky všem, budu ještě laborovat... zdroj už jsem vyloučil .. tak ještě rušení apod. řeší už provider.

Pájík

Stříháš kabel a nakonec bude problém na straně Providera....Nepochopím.....že za to měsíčně platíš...?

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

:-)... no spíš vidím že bude v háji ten wifi přijímač, ale tak se uvidí..dopíšu pak sem..

Pájík

Problém vyřešen... nastavení a refresh přijímače wifi..

Pájík

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra