![]() |
|
komponentni kabelpls uz nemam v TV volnej HDMI konektor tak to resim komponentnim kabelem 3x cinch total obyc:-) ma cenu kupovat nejakej lepsi treba HAMMA atd a nebo to nic neresi a kvalita pude vzdy stejna? dik |
tanabe
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 1 806 |
![]() |
|
RE: komponentni kabeltedka ten kabel to je fakt srot za 20korun |
tanabe
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 1 806 |
![]() |
|
switchDá se koupit HDMI switch. Jeden takovej mám doma, koupil jsem ho asi za 600 v doprodeji a má 5 HDMI i dálku. Mám starší TV jen s jedním HDMI a tohle je pohoda. |
Pepann
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 25 |
![]() |
|
RE: komponentni kabelKomponentní kabel přenáší pásmo asi 10MHz, není tedy zvlášť náročný na útlum a ani na přizpůsobení, zejmén apokud není delší než nějaké dva tři metry. Co je důležitější jsou přeslechy i při relativně krátkých délkách. Takže samostatně stíněný - to je tak jediné kriterium, které se dá laicky bez přístrojů poznat. Když si koupíš koaxiální kablík s rouzmně hustým stíněním (abyses vyhnul kablíkům pro pouhé audio s řídkým měděným opletení) a uděláš si kablík ze tří koaxů s průměrem třeba 3mm budeš mít celkem dokonalý kabel za pár desetikorun.Nebo pokud to je moc složité pájení, každý kabel se samostatně stíněnými kablíky bude nejspíše dobrý dost. Rozlišení HD je ovšem lépe přenášet přes HDMI. Ani ne tak z drátologických důvodů, ale spíše proto, že RGB vstupy a výstupy jsou mnohdy vyřešeny nedonale a nemají šířku pásma řekněme 20MHz, plus problémy s převodem D/A a pak zase přepočítáním do pixelů, které nejspíše všechny současné televize dělají, aby s tím opětně digitalizovaným obrazem prováděly svoje výpočtu v procesoru televize. Jiná věc byla, když to přímo řídilo RGB u analogové katodové obrazovky... |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
![]() |