Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Motor:DIGIPOWER Moteck SG-2100A

Ahoj, zdravím všechny. Mám parabolu 105 a motor DIGIPOWER Moteck SG-2100A .Rozsah 75E-45W. Nulový bod mám nastaven pro naše střední čechy 13E(HotBird). Chtěl bych se s tímto motorem dostat až na 85E, někdo píše, že je možné až na 90E. Mohl by mi někdo napsat své poznatky a zkušenosti s tímto motorem? Včera jsem se to tady už v jednom (ne mnou )založeném vlákně snažil řešit, ale už je to asi dost "daleko" ,tak se mi moc odpovědí nesešlo. Url diskuse bylo toto a několik mnou popsaných otázek také tam :https://www.parabola.cz/forum/topic-59534/
Jde mi o to ,že se dá prý nějak předělat ,či odstranit "doraz" motoru na každé straně a to je to ,co by mě u tohoto motru zajímalo a kdo máte jaké zkušenosti ,či poznatky. Jde mi o sledování ruského Tv paketu Kontinent TV (na 85E) ,na který mám "políčeno" ,jen nevím ,jak se tam tostat?. Výhled a bez překážek bych měl mít. Na jednom sat foru píše jeden uživatel toto:
Re: Motor
urcite sg2100 mam ho 2 roky 100 gibertini openbox 820 a typ ako zvecit rozsah vybrat kovove dorazy a ides od 90e azpo 55w ale pozor na nastavenie koncoveho spinaca .
Tak toto by mě zajímalo a zda není nějaký rozdíl v motoru DIGIPOWER Moteck SG-2100A a SG 2100BS usals .Ty koncové písmenka mě pletou??? A případně ,jak se to dělá. To bych musel sundat nohu motoru i s parabolou?, nebo to vůbec u tohoto mého tipu nepůjde. Děkuji za odpověď a info. Jinak přeji všem hezký podvečer
;) R^

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

PS:Motor:DIGIPOWER Moteck SG-2100A

PS"jedná se o tento motor : http://www.(nevhodné slovo)/motory/119-digipower-moteck-sg-2100a.html R^

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37

RE: Motor:DIGIPOWER Moteck SG-2100A

ved som ti vcera naznacil ze to ide v pohode...pokial mas nulovy bod 13e a rozsah plus minus 80 tak na 90e by si sa mal dostat a nemusis robit nic s dorazmi na motore...treba sa aj pohrat s elevaciou pokial ti to nejde...otazka je ci tych 85e ty v cesku chytis pretoze cim viac na zapad tym mensia pravdepodobnost ze ti ten satelit parabola uvidi...

sysy
Registrace: 5/2010

Odstranit

manualní dorazy by mělo jít,vypnout elektronické taky,ale co to udělá,nemám tušení,zatím jsem nezkoušel!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

to marco 37

nechal som odkaz https://www.parabola.cz/forum/topic-59534/

Ylva
Registrace: 1/2006

teraz sa na to divam...ty mas maximum tocenia 75e az 45w?to je tak maly rozsah?asi som to spatne pochopil..na tvojom mieste by som kupil novy a nic neriesil stoji len okolo 1200kc

sysy

Motor:DIGIPOWER Moteck SG-2100A

Děkuji za info "wwwe","Ylva","sysy" a ostatní.Mám takový pocit,že tady ve středních čechách s tím motorem asi nic moc nenadělám a ta 85E je pro mě nedostupná,i když výhled mám. To vypadá pokud se nepletu, že u Vás na Slovensku je ten nulový bod právě na 19,2 Astra a tím pádem to na motoru s parabolou zřejmě "dokrokujete" na 85E .Jinak si to neumím vysvětlit. Je to škoda. Mám to namontovaný i s parabolou na stodole a myslel jsem,že pouze odpiluji nějaké zarážky a půjde to. Ale takto bych asi musel odstraňovat nohu i s parabolou,což se mi moc nechce a dělat zásah do motoru pod "nohou motoru",pokud jsem to správně pochopil,jak psal "Ylva" . Rád bych tam "studoval", ale pro mé studium bude asi konečná jen ta 75E paket Raduga TV (kdo má možnost,vřele doporučuji studium Viasat sport,Rybalka i Ochota apod..).
To samé zase na 36E. Tam zase sice "dojedu",ale jejich vysílání v kruhové polarizaci ,to abych měnil jen konvertor kvůli jedné družici ,tak to raději "oželím" .Taky by mohli vysílat v normální polarizaci jako Vertikal a Horizontal. To je děs. Posílám pozdrav všem sat nadšencům a ještě jednou děkuji za ochotu a snahu pomoci .... ;) R^

marco37

RE:to sysy

já mám rozsah až na 80E,kde jsem sledoval ještě nedávno ruskou stanici 1Rock TV a pár dalších,ale jak víš,tak tam všechny TV už jsou KO a právě vysílají na té 85E, kam se už nedostanu :(
ten motor mám už asi 2 roky a za plného provozu točení fakt bez potíží .Na běžné používání si myslím,že je vhodný pro všechny při dodržení rozměru paraboly(jak uvádějí)do 120Al a to bez závad a to ten motor opravdu nešetřím.

Když už jsem založil vlákno, tak toho využiji a zeptám se, zda (mám Arivu 200HD) ,tak otázka jde vám ještě pořád Holandský paket na 19,2 astra a potom Sport2 na 4w? U mě tma. Pokud se to tady už řešilo, tak se omlouvám ,asi jsem přehlédl R^

marco37

ked ta tak moc zaujima pozicia 85E zozen si este jednu parabolu nasmeruj daj na pevno pripoj k primacu a hotovo..ale najprv si zisti ci je mozny prijem v strednych cechach...podla mna malo by to slapat..

sysy

...prečo si veľa ľudí "nastavuje" nulový bod na nejakú družicu???!!! :bigeyes:

brga
Registrace: 9/2009

brga

protože to jinak nezměří,kde ho mají,pokud si potřebují být jisti,u usals je šumák

pierrepetr
Registrace: 5/2006

hobza

Když odstraní mech.dorazy,tak se převážně dočká zakousnutí šnekového kola-pak už nezbývá než motor rozebrat.

hobza
Registrace: 9/2006

no podla mna ak je zemepisna dlzka v tvojom bydlisku 15E + tak na krajnej polohe by si to mal teoreticky chytat, ono pokial som dobre pochopil navody ked som si montoval tento motor sam tak ta stredova sipka na motore by mala byt v strede ked natocis motor na svoju zemepisnu dlzku. Ja ked som nastavoval nulovy bod, som si manualne (tlacitkami na motore)posunul tu sipku o rozdiel 19,2E-17,8E co je moja poloha. Takze teoreticky by som mal byt schopny chytat vsetko v rozsahu 70 stupnov na obe strany (87,8E-52,2W). Druha vec ze sa s tym budes musiet poriadne pohrat aby si to vyladil a chytal signal v krajnej polohe.

igikov
Registrace: 7/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra