Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Firmware

Moze mi prosim nekdo poradit,jak bych dostal do arivi 200hd firmware ktery sem si stahnul do mobilu.cez usb kabel? Mobil mam nokia c5.

jozef84
Registrace: 2/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Firmware

klasicky odsrobujes srobky z krytu v arive, vopchas tam nokiu c5 aj so stiahnutym firmware a opat zakrytujes..
zaraz mas novy firmvare v arive

furicka
Registrace: 3/2011

Konečně pořádná rada !!!

Hlavně klídek...

broncek
Registrace: 8/2006

Nokia c5

takze nazov temy ako aj podstata otazky by mala zniet ako dostanem doma z mobilu Nokia c5 subor (ktory som tam napchal u znameho ktory mal USB kabel) do PC/notebooku,
odkud ho bych dal na normalnej USB klic?!?
PS: kdyz nemam kabel k telefonu, nebo PC nebo USB klic, je to problem?! :laughing:
PS2: v mojom textu je schovane aj reseni :O

krikri
Registrace: 3/2010

usb kabl od tel.mam,lebo sa mi posral na pc disk.

jozef84
Registrace: 2/2011

jozef84

obávám se, že takto to asi nepůjde :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

priamo

no hned som si myslel ze tam bude nejaky fundamental zadrhel!
spytam sa takto: a skusal si priamo pripojit "file system" mobilu cez spominany USB kabel mobilu?!
Ono totiz ak ten mobil uklada subory v nezmenenej - nepremenovanej podobe, tak by pripojenie mobilu mohol sat. prijimac povazovat ako pripojeny USB kluc.
Horsie je ale podla mna ze Ty v mobile mas nejaky .ZIP balik obsahujuci FirmWare s dalsimi doprovodnymi subormi ako navodom na Update, ci ReadMe, mozno Release Notes... atp.
Mozno to stoji za skusku pripojit priamo, mozno pojdes niekde kde to "prebalis" - stiahnes niekde, rozbalis, vyberies podstatu - subor FW a das naspat, a potom pripojis. ALE to uz ked niekde pojdes zoberies so sebou USB kluc, ktory aj keby nemas kupis v hypermarkete.
Prinajhorsom zoberies so sebou sat. prijimac a tam niekde to napchate definitivne.
Este spomeniem ze keby mas doma LiveCD s nejakym bootovatelnym vyssim systemom, tieto mavaju tzv RAM drive - virtualny disk v pamati, ale ked nevies zvladnut na co sa pytas, tak ani toto nebudes vediet. (sorry)
Cuz!
K

krikri
Registrace: 3/2010

josef84

Já mám E51, v ní microSD kartičku. Stáhnu FW do telefonu. Pokud bude zkomprimovaný (v zipu, cca 2MB), tak ho rozbalím a uložím do kořenového adresáře karty. Pokud to bude *.abs (4 194 304 Byte), tak ho přemístím do kořenu karty. V mobilu přepnu v připojení USB režim na "přenos dat" (defaultně tam mám PC suite). Pak propojím USB kabelem s Arivou a počkám, až Ariva načte připojené USB zařízení. Pak můžu nahrát FW do Arivy nebo stáhnout dump z Arivy.
Pokud máš v mobilu microSD kartu a microSD/USB adaptér, tak *.abs přesuň na kartu a kartu do adaptéru (nebo do USB čtečky)

zdec
Registrace: 10/2009

Použijem vetu nášho niekdajšieho vodcu:
" Vážený...Vám drblo...

Pokoj a bratská láska...

disdzo
Registrace: 7/2008

zebyTigr? Nebo Tiso? .-) Co tak když nemám počítadlo zajít ke kámovi, nebo do nějaké i-kavárny a narvat to na flašku....a pak do Arivy. Mobil bych z toho vynechal - aby ti po tom v mobilu nešel třeba Kabel Deutschland místo SMS.

pf09
Registrace: 8/2010

dávam tomu ešte tak pol roka a hádam sa tu dočítam, že niekto robí flash pomocou práčky so šiestym zmyslom :)))

doky
Registrace: 1/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra