Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Vu+ solo 2 a IP box 99hd/ 2tuner/

Mám dotaz uvažuji o změně satelitu doposud mám IP box99HD /2 tuner+320GB/
Zajímá mě zda je to dobrá výměna..případně zda poznám nějakou změnu -rychlost-ovládání...
Hlavně mě zajímá kvalita obrazu!!! četl jsme že solo 2 nemá moc kvalitní obraz? zkoušel někdo porovnat s IP boxem 99hd? Mám 107 LCD full HD
Scháním různé informace... a zkušenosti děkuji za každé poznatky!!

pcword
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vu+ solo 2 a IP box 99hd/ 2tuner/

IPBox som nikdy nevidel, ale VU Solo2 je skvely stroj, po vsetkych strankach. Za tie peniaze asi to najlepsie, co je momentalne na trhu.

JanoHels
Registrace: 1/2006

Ničeho se neboj

Všechno je ve vývoji. I to video už je lepší. Jen to chce nainstalovat nový firmware. Třeba openaaf-2.0-vusolo2...
VU+Solo2 má svým hardwarovým vybavením velmi široké možnosti, které zatím nejsou úplně využity, ale to co je, chodí pěkně svižně.

bob.r

@ pcword

Do VU+ Sola 2 ani neinvestuj!-škoda peňazí, ten SD obraz úplná bieda ešte to HD ako tak. Keď chceš kvalitu tak mrkni sem:http://www.gigablue.de/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=37&lang=en :)

PeMa
Registrace: 2/2011

Cokolvek ine je lepsie ako IPBox. ;)

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

PeMa

Zainvestoval som a nelutujem. Na P50VT30 od Panasonic skvely SD aj HD obraz, v porovnani s original DVBS2 tunerom, ako aj dreambox 7020. Nemam, co by som mu vytkol. Image VTI 5.0.1. Svizne prepinanie, bezproblemove nahravanie viacerych kanalov naraz, HbbTV. Ako vravim, za tie prachy ... Pekny kus nabytku s milymi rozmermi.

JanoHels

@ JanoHels

No vidíš, moja reč! Konečne nejaká kvalita na trhu. Už len prepínať, pozerať a nahrávať a nie robiť stále betatestera a srať sa s pluginami, čooooo? Aj ta ramka postačuje !!! :)

PeMa
Registrace: 2/2011

tak VU+ SOLO2 jsem neměl, ale za to jsem měl IPBox 9900 a VU+ DUO a takovej krám jako je IPBox už bych v životě nechtěl i přes to, že na SD na mě obraz na IPBoxu působil nepatrně lepší :8)

trouba
Registrace: 3/2007

IPBox je pomsta výrobce. Cokoliv je lepší.

lukas79
Registrace: 3/2008

ja bych na IPbox tolik neplival - co se tyce obrazu tak naprosto v pohode, lepsi nez mnohe daleko drazsi. Co je pruser tak poddimenzovany HW - pomaly CPU a priserne line reakce.

Lucifer

@JanoHels

Zdar Jano,Ty jsi vlastnikem toho GigaBlue QUAD?Veril jsem,verim a budu verit pouze DM,protoze spravny chlap se nenecha zviklat:),ale to fakt chodi? mato aspon 1 Gbps sitovku?
Nechces zrobit recenzi? Viklej me babo viklej,me nezviklas:).

hdpe
Registrace: 11/2007

PeMa

Presne ako vravis.

JanoHels

Dm 7020 hd už mal mať,dvojjadrový procesor,gigovú pamäť a gigovú sieťovku a nie vytrasený 400 mb podprocesor.Ešte aj cena je pod otrasná. S dm to ide dolu vodov.Nemecká kvalita z číny. Súčiastky vyrobené z ryže ,zemiakov a vietnamského bambusu.

JANOSIK
Registrace: 1/2008

Mám kolegu,který na IP boxy nedá dopustit,když se dobře vyladily.Bohužel technika jde dopředu a teď přechází na combo dvoutuneráky Golden Media Hypercube s androidem.Začly se u nás prodávat od 1.2.2013 cena okolo 6000kč...

Fanyn

@pcword

Možná se ptáš na nesprávném místě, tady ti nikdo relevantně neporadí, zkus nějaké odborné forum - cssf, ab-forum, satdigitalne, tvfreak nebo navštiv nějakého prodejce ať ti přístroj předvede, ale těch je jak šafránu takže trochu času tomu budeš muset věnovat.

matchboxx
Registrace: 9/2012

pcword

dovolím si porovnať, keďže leží u mňa týždeň vedľa TechniSatu a mám možnosť to "prehadzovať".
- ten SD (ale snáď aj HD) obraz u VU je bohužiaľ viditeľne "matnejší" akoby s menej detailami. to je dosť sklamanie. Má to rôzne vylepšovátka, môžeš sa s tým pohrať, včera som skúsil napríklad ostrosť vyžhaviť skoro na doraz. Vždy to nechávam deň a potom večer na konci prehodím na chvíľu dedu TechniSata na porovnanie
- ako chápať rýchlosť a svižnosť? Každý kto počul o rýchlosti sa pýta na prepínanie medzi kanálmi - to je rovnako rýchle s ICE v čítačke ako u TS v module. A myslím že to vôbec nie je problém
- vypínanie a aj zapínanie do a z deep stand-by je v pohode, trvá ca 20÷25sek. Možno len 5 sek dlhšie ako TS
- nahrávanie niekoľkých programov súčasne (skúšal som 6) nemá problém
- streaming po sieti do PC nemá problém
- zelenú smrť som videl 2x ale predpokladám, že to spôsobil nevhodný plugin ktorý tam predajca nahral - netuším k čomu ten plugin mal slúžiť
- mám len 100-vkovú sieť a od telecomunistov internet 5MB, viac u mňa nevedia ale pripojenie v domácej sieti aj na net beží OK

čo mi na ňom vadí, ale to nie je problém VU ale enigmy alebo VTI ako takého:
- doteraz som nenašiel ako vypnúť priblbé prepnutie pozeraného programu keď zapína na pozadí nahrávanie z časovača.
- EPG - ale to je zvláštna kapitola
- nenašiel som možnosť PIP medzi nahrávkou a TV programom
- nemožnosť prepínať jedným tlačítkom viacero formátov obrazu než dva (to je zatiaľ u dnešných STV s častým 4:3 formátom pomerne potrebné)

Dagy2
Registrace: 11/2010

hdpe

Nie, ten stroj ani nepoznam, ja som spokojny uzvivatel VU+Solo2.

JanoHels

Zdar diky,ja jsem to neprecetl cele,tak jsem se spletl a myslel,ze reagujes na ten GIGABLUE.

hdpe

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra