Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Hledání signálu - skylink

Zdravím, mám příjem z astry 19.2 a 23.5, placenej mám skylink takže mi jde hlavně o jejich programy. Chtěl bych se zeptat na jakej transpondér/program se zaměřit při hledání signálu. Když na některých programech mám signál dejme tomu 90% tak jinde je jen 40%, zajímalo by mě kde je nějakej střed...jakej program zapnout při hýbání s parabolou a řídit se podle něj aby byly rozumný hodnoty i na ostatních.

stix
Registrace: 6/2014
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

@rybarz47

...no Ty jsi tomu nasadil s tím přirovnáním šmejdi opravdu korunu, toho je hoden skutečně jenom (nevhodné slovo). Klidně se nechám zabanovat, ale za tímto si stojím.
Já vůbec nic nemám proti tomu, aby si každý instaloval parabolu sám, ale problém je jiný, ano lze to v případě individuálních instalací, když má člověk čas a může si vyhrát metodou pokus-omyl. Tragédie je ta, když se někteří samouci pasují do správců a instalátorů STA. Bohužel zakladatel vlákna neví o této problematice vůbec nic, předpokládám že je gramotný a umí si něco nastudovat. Problém dnešních pisálků od PC je ten, že se jim nechce hledat a mají za to, že dostanou vše naservírováno na stříbrném tácu, maximálně jsou schopní vyhledat nějakou universální radu a pokud ta nefunguje, nadávají na prodavače, výrobky atd.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

rybarz47

Ten blábol co jsi napsal jsi vypotil sám nebo ti někdo pomohl? Pokud absolutně nechápeš o čem byla řeč a to jsi jak je viděl opravdu nepochopil tak raději nereaguj. Rv

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

to bidlo

Až zas tak mimo není, proč mu brát jeho názor? V nečem měl pravdu...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

tukan

Měl,pouze v té první větě. To ostatní je snůška naprostých nesmyslů, o této skupině jsem rozhodně nepsal a ta zmínka o profících nemá vůbec smysl komentovat.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

RE: Hledání signálu - skylink

To je tak se vším. Kdo si hraje nezlobí. Samozřejmě, že i samouk si dokáže precizně vše nastavit korektně, pokud ví co a jak a nastuduje si danou problematiku. Pokud však neví, stráví s tím dost času a výsledek nebude adekvátní poměr-výkon-cena. A hlavně při dešti, bude mít signál v h.áji!
Pak ještě rád zavolá technikovi s patřičnými znalostmi a výbavou, který se tím živí. ;)
A nemá cenu se zde handrkovat. Prostě to tak je :)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Prostě má špatnou zkušenost, vůbec se mu nedivím, proč se všichni urážíte? Bohužel ji mám taky /né přímo já, patřím mezi ty kolenovrty/, asi před 12 lety přišel maník s měřičem, vylezl u souseda v "tapkách naboso" na střechu, nastavil parabolu /5 min.-jenom singl/, dodal receiver a chtěl jenom za montáž 10 litrů. Stožár, parabolu, kabely měl už nachystané, s tím nic nedělal. Hm, dobrý, soused zacáloval za "rizokovou práci", tak se maník vyjádřil. Takže trochu tolerance, pánové, lidi jsou různý...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Pekne vystizne napisane.... R^

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Jsem samouk má profese je sice elektrotechnická, ale od roku 90 dělám úplně něco jiného. Když dostanu do ruky motor, parabolu třeba 90cm, a LNB. Použiji pouze malou telku LCD 55 cm, dream 800HD se dám nastavení satelitu/kvalita signálu / a mohu odpovědně říci, že za cca 20 min. nemám co dělat, Signál na čt1 ASTRA3 je 95%, na EUROSPORT HD a HD2 88% a to samé je na BULSATCOM PLANETA HD, a na 30W SPORT TV HD 1 Porutugal, Není to žádné umění , jde pouze o zručnost, jestli je profík jelito, tak mu nepomůže ani ten měřák třeba za 14 tisíc, a já mám smůlu, znám v okolí do 30 km samé jelita, Proto si to dělám sám, né abych ušetřil , s penězi nemám problémy, ale s dobrými lidmi jo. Pak když přijede náhodou ten nějaký profík ke mně na pokec tak jen čumí , jak se dá sat. kabinet připravit, co vše valí, a jak to vše je uspořádané, proto mám k profíkům averzi, Ti chtějí honem ,honem vydělat, a už valí dál, tento způsob práce mi nevyhovuje, proto s nimi pouze kamarádím, ale jinak je nepotřebuji, vždyť někteří z nich nedovedou připravit, nebo dobře přefleshovat ani přístroj, který prodávají a chodí s tím otravovat mě.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

Ano, a ty chodis do prace jen pro radost, zatimco ostatni chteji za svoji praci peize, že ? Ne, opravdu nema cenu sem chodit.
Ja jen doufam, ze me ti zdejsi profici ukazou, jak se dava TEROZ 434 do krabice logara :)
:))) :))) :)))

J a
Registrace: 7/2005

Tak tu práci dělejte pořádně, a pak si Vás objednám a budu spokojen, ještě jednou upozorňuji že nejde o peníze, ale o to že chci být spokojen, vše musí makat podle mých představ, a nejem zvědavý na hloupé výmluvy a keci.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery

Problémem totiž je, že na jednoho slušného a kvalitního profíka připadá 9 šmejdů. A to neplatí jen v tomhle oboru.

bretah
Registrace: 9/2012

Podle ceho ty chytraku myslis, ze svou praci nedelame dobe ??
Nejsem zvedavy na nejaky pripicky od nekoho, kdo ani nema na tuto cinnost opravneni a tedy nejspis ani neplati dane. Na praci mame max. promile reklamaci, tak se chlapce hod do klidu a prestan pomlouvat. Take nejsi nejspis stoprocentni.

J a
Registrace: 7/2005

To Ja

Čím víc "profíků", tím víc budeš mít práce. Stačí si letmo přečíst vlákna typu: Jak sloučit 2 nedej bože 3 antény, adt.
Byl bych v klidu.

Dolinak
Registrace: 8/2007

hery

tady bych neodděloval profík,nebo amatér,ale šikovný člověk ,nebo lempl ,je to ve všech oborech,já si taky sám vymaluji obývák,položím plovoučku atd.,na to jsem amatér a dělám to tak dlouho,že kdybych ten čas věnoval mojí profesi ,vydělám si na odborníka 3x,proč to asi dělám sám?,protože neznám nikoho v mém okolí ,kdo mě to zařídí tak poctivě,jak to dělám sám,to je jediný důvod R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

souhlasím s Tvým názorem,a vím,že opravdový profík je k nezaplacení, ale příklad. Sousedovi přijel na balkon,který sousedí s mým jeden řízek instalovat DIGI TV/profík/ za dvě hodiny mu nebyl schopen nastavit parabolu tak aby vše bylo ok,některé frekvence mu jeli cca na 34% kvality a programy vypadávaly, nemohl jsem se z balkonu, kde jsem pil kafe na to dívat, prostě jsem tak vlétl, udělal to za jeho přítomnosti sám, tak že nejnižší signál na DIGISPORT CZ byl 70%, na HU DIGISPORT 1 HD 98% a jemu jsem vyčinil ať se na tuto práci vykašle a jde dělat uklízeče když to neumí.!!!! :8) :8)Pak u mě seděli chvíli se sousedem a čuměl jak péro, když viděl 3 paraboly s třemi motory na balkoně a přístroje, které jsem mu představil tak ani pořádně neznal, nebo je ještě neviděl. Tak teď promluv hochu!!!

hery

hery....

no tak to byla ta nejhorší kombinace,profík-lempl,o tom píši R^ :laughing: R^

pierrepetr

hery

jinak digi montoval v době boomu kdejaký truhlář a instalatér,co zrovna neměl práci,to žádní profíci,až na pár ,nemontovali,měli svejch kšeftů dost a za pár šupů a pochybný splatnosti faktur od rumunů nikdo ze slušné branže neměl zapotřebí,jistě čuměl ,jak péro,tím nechci snižovat tvoje kvality,které neznám R^ :laughing: R^

pierrepetr

perko

Zrovna dnes jsem vracel vlečnák známýmu advokátovi a ukázal mi system dodaný a montovaný místní profi firmou.Tv se satem,k tomu sat.přijimač a sílu signálu 58-63 a namontovanej držák antény na východní stranu komína,přesto,že jižní byla volná a talíř se opíral o komín a nešel víc k západu natočit.A to vše pohodlně přímo u vykýře.Že prej to dál nejde natočít.

korkoran
Registrace: 10/2006

korko

,jasně,jsou chytří a hloupí lidé,mohou být v oboru amatéři,nebo profíci R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr - souhlas s tebou. Asi patřím mezi ty, co lidi okrádají, když lezu po střechách s měřákem za 100 litrů a když lezu dolů, má človíček v televizi přes 40 pozemních dvbt kanálů. Pravda - někdy za kompletní přestavbu antén zaplatí pár tisíc, ale to je hlavně díky použitému materiálu. Doslova teču, když vidím vnitřní koaxy na venkovních instalacích, napojené na staré dobré zelenáče, u tv rozbočené "téčkem" za 13,- Kč z blízkého elektra. Mám v okolí pár "profíků" po kterých teď servisuju jejich instalace, protože jsou najednou v případě poruchy nedostupní.. Taky mě hrozně baví novostavby, kde pan elektrikář všechno nachystal, jenom je potřeba dát na střechu anténu... To je potom divení, když se kabely nachystáné ve stylu rozvodu elektriky přesekávají do hvězdy, protože dávat krky do zdi je přece zbytečné a stožár na satelit se ze severní strany stěhuje na jižní.... Ano, umístit parabolu na střechu zvládne průměrně zručný člověk, ale jsou věci, do kterých by se člověk neznalý opravdu neměl pouštět. Nechci se nad nikoho povyšovat - to ani náhodou, znám hodně šikovných "amatérů", kteří dokážou věci na profi úrovni. Na mě pak ale přijde řada, když se 35-ti decibelový předzesilovač v "nové" anténě od známého rozkmitá od LTE a onen známý začne tvrdit, že s tím nejde nic dělat, protože signál tu prostě najednou není. Já taky nevrtám do elektroniky svého auta, byť vím, jak to funguje. Tož asi tak.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Diaboltp

ano my jezdíme po lemplech opravovat jejich levné komponenty a materiály a montáže,jenže ti lemplové jezdí po nás,když něco odejde,třeba po blesku,proč?,protože my jsme to dělali poctivě a s kvalitními komponenty,proto ne za málo a tak si lidi zavolají levnou firmu,za pár let se vrátí zase k nám,protože ta levná firma jim tam dala šmejdy,co nic nevydrží a vydělala na nich víc,než firma kvalitní,na trhu se uživí naprosto všichni R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra