Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Ariva 202E a disk WD USB 3.0

Prosím o radu. Známí má Arivu 202E a koupil si k ní disk WD 2TB, který má USB 3.0. Když ho připojí k Arivě, tak v menu informace o disku je prázdno. Disk se jakoby nepřipojí. Měl jsem za to, že když má disk USB 3.0 tak používání v USB 2.0 nemá problém. Jak je to. Firmware má aktualizovaný asi tak v roce 2013. Pomůže přehrát nový ?
uživatel
novotnj
Registrace: 1/2011
Příspěvků: 83
Odpověď v diskusním vlákně
 

Ariva202E a usb disk

meljse taky arivu202e a usb disk cetla max64Gb
uživatel
venous
Registrace: 9/2016
Příspěvků: 36
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ariva 202E a disk WD USB 3.0

V počítači ten disk je nebo neni?Problém jinak bude v Arrivě.
uživatel
koax
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 2 255
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ariva 202E a disk WD USB 3.0

Zkus zformátovat disk na FAT ale nejsem si jistý zda to pomůže.
uživatel
koax
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 2 255
Odpověď v diskusním vlákně
 

@novotnj

no, podľa mňa je to opačne - zariadenie USB 2.0 Ti pôjde v rozhraní USB 3.0 a nie tak ako píšeš ... (rozhranie USB 2.0 nerozpozná disk s USB 3.0)
uživatel
Dzordzo
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 2 219
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dzordzo

Asi tak to bude souhlasím s tebou R^

Skylink+Smart HD+//4,8°+13°+19.2°+23,5°+39°+42°+45°+46°+52°+0,8°w+30°w//Ariva 202 HD/Opticum HD Sloth
uživatel
jackino
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 4 164
Galerie: jackino
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ariva 202E a disk WD USB 3.0

v PC je v pohodě, naformátováno na NTFS. Na krabici disku je napsáno jen USB 3.0. On má i jeden který má 2 roky a tam bylo napsáno USB 3.0 a USB 2.0. Má dvě arivy tak dokoupil i disk pro tu druhou. I já se toho obával, že to bude jen na USB 3.0, ale doufal jsem, že to nějak jde.
uživatel
novotnj
Registrace: 1/2011
Příspěvků: 83
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ariva 202E a disk WD USB 3.0

ve specifikacích píší:
Tento jediný disk se může připojovat k nejnovějším zařízením s rozhraním USB 3.0 i k zařízením s rozhraním USB 2.0.
uživatel
novotnj
Registrace: 1/2011
Příspěvků: 83
Odpověď v diskusním vlákně
 

@novotnj

disk s Arivou problém nemá, akurát Ariva s diskom asi áno ...
uživatel
Dzordzo
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 2 219
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ariva 202E a disk WD USB 3.0

Ariva a ntfs? ;)

Političtí vůdcové i vlády vděčí za své postavení zčásti prostě moci, zčásti tomu, že si je lidé zvolili. Nelze je považovat za představitele duchovně a morálně výše postavené části národa. Hlavní příčinou rozvodů je manželství. A.E.
uživatel
Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 14 837
Odpověď v diskusním vlákně
 

u mna

Ariva 200HD uplne v poho spolupracuje s ext. HDD Samsung M3 portable 1TB USB3.0... Na A200HD mam natiahnuty firmware V 2.18B8*
Naposledy som nahraval tv stanicu JEDNOTKA HD, z orbitalnej pozicie 23,5E
http://www.youtube.com/watch?v=G8S4kwz8Jqo

Príjem družicovej televízie realizujem od roku 1988 dodnes...
uživatel
bohus31
Registrace: 10/2009
Příspěvků: 6 874
Galerie: bohus31
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ariva 202E a disk WD USB 3.0

ariva spolupracuje len s diskami pod 1TB
uživatel
zoly
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 142
Odpověď v diskusním vlákně
 

@zoly

mylis sa...

Príjem družicovej televízie realizujem od roku 1988 dodnes...
uživatel
bohus31
Registrace: 10/2009
Příspěvků: 6 874
Galerie: bohus31
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ariva 202E a disk WD USB 3.0

Mne v pohode uz par rokov funguju na arive USB disky WD 2TB, NTFS... (pozeram, ze prvu nahravku tam mam z roku 2012)
uživatel
vlazo12
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

@novotnj

Pořád to tu píšu - zjisti, jestli nemá disk boot GPT! 2T je hraniční pro boot MBR, ale měl by ještě fungovat. V PC bude fungovat GPT i MBR, v Arivě jen MBR. U fungl nového disku je GPT dost pravděpodobné.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 2 891
Odpověď v diskusním vlákně
 

@novotnj

...tedy v případě, že má HDD vytvořenu partition a je naformátovaný.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 2 891
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ariva 202E a disk WD USB 3.0

Doporučuji se podívat o dvě vlákna níže (Externí disk)a zvlášť na odkaz:
Odpověď v diskusním vlákně11.01.2018, 21:45.31 včera

RE: externí disk
Formátovanie nového disku vo Windows
https://www.alza.sk/formatovanie-disku-podrobny-navod#formatovani-noveho-uloziste
uživatel Vladi
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 2 891
Odpověď v diskusním vlákně
 

moja nedavna

skusenosť s fungl novym HDD WD "ELEMENTS" 750 GB, v počítači v pohode, Technisat Technistar sir ho videl ako 2 TB a po samoteste ho označil za nevhodný pre DVR, napriek tomu fungoval bez problémov, v Kaone /DIGI, MAGIOSAT/ sa nedal sformátovať /hlaška format failed/ ako keby sa javil pomalý, a to hlavné je, že WD "my pasport" 1 TB z roku cca.2012-2013 v Kaone funguje bez problémov dodnes, vrátil som ho a teraz dumám či ísť do WD "MY PASPORT" alebo skúsiť zmeniť značku HDD.
uživatel
satylu
Registrace: 1/2015
Příspěvků: 294
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ariva 202E a disk WD USB 3.0

Mooooc díky. Už to funguje. Bez vás by musel disk vrátit.

konas mi nejvíc pomohl. To jsem vůbec netušil s tím GPT a MBR.

Ještě mi pak pomohl odkaz:
http://www.servispckupka.cz/jak_prevest_GPT_disk_na_MBR_disk.php
uživatel
novotnj
Registrace: 1/2011
Příspěvků: 83
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra