Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

Při zapojení koaxu od antén přímo do TV Philips při přepnutí z programu v DVB-T na program v DVB-T2 mi program v DVB-T2 čtverečkuje a rozpadá se obraz. Když přepnu zpět na T a hned zpět na T2 teprve pak je obraz v pořádku. Projevuje se to při přepínání jak na CZ K28 (H.265), tak na SK K23 (H264). Při zapojení koaxu do STB Amiko 8265+ a propojení s TV HDMI kabelem se čtverečkování a rozpad obrazu vůbec neprojevuje a vše je v naprostém pořádku. Napájení anténních předzesilovačů mám na půdě externí, TV ho nemá, v STB je napájení vypnuté.
Může to být vadným DVB-T2 tunerem v TV, nebo je ta krpa někde jinde?

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

Zkusit:
1.galvanický oddělovač
2.regulovatelný útlumový článek
3.novou verzi SW - pokud je k dispozici
4.Pak už jen reklamace.

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
uživatel
Delta1
Registrace: 6/2007
Příspěvků: 1 738
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

Jaky je rozdil mezi
"při přepnutí z programu v DVB-T na program v DVB-T2"
a
"zpět na T a hned zpět na T2" ?
Jako ze je nutna posloupnost T-T2-T-T2 aby to fungovalo?
uživatel
ivovi0
Registrace: 11/2008
Příspěvků: 615
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Delta1

1. galvanický oddělovač jsem nezkoušel.
2. vyzkoušeno 6 útlumových článků od 2 do 18dB - nepomohlo
3. na radu zákaznické linky Philips nainstalován nejnovější sw - nepomohlo
4. Reklamace asi ano, TV je ještě v záruce. Než ji povezu do servisu 50 km jsem se tu ještě zeptal.

Děkuji Ti za potvrzení, abych TV vzal na výlet do servisu.

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ivovi0

Vysvětlení po lopatě HAPŘÍKLAD:
Sleduji ČT 1, , přepnu na Barrandov T2 - ČTVEREČKUJE, OBRAZ ROZPADLÝ. Stisku ZPĚT (ČT1), znova ZPĚT a teprve pak Barrandov T2 bez čtverečkování a rozpadu = sledovatelný.

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

Uřesnění, doplnění

Když výše popsaným způsobem se mi rozběhne program v T2, další přepínání mezi programy T2 je v pořádku (i mezi CZ a SK programy). Jakmile však přepnu do T a chci po čase na T2 musím zase ZPĚT, ZPĚT, aby T2 zase nečtverečkovalo. Na T přepíná jak z T, tak z T2 normálně.

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ja987

A predtym Ti to nerobilo?To je novy TV a hned od zaciatku mas tu chybu?Mozno by bolo dobre napisat aj presny model toho Philipsu mozno tu ma niekto taky isty.
uživatel
Gustoh
Registrace: 9/2016
Příspěvků: 47
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Gustoh

Nevím, jestli to předtím dělalo, nebylo tu CZ T2 a neměl jsem kartu Plustelky. Dělá to od doby, co sem pustili CZ T2 a já T2 naladil a koupil kartu Plustelky. Je to obyčejný Philips 43 PFS 4131.

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

A co tak zkontrolovat a proměřit signal v antenním rozvodu. Já jsem měl obrácený problem u jednoho zákaznika. Na televizi signal ok na boxu kostky...
uživatel
Fanyn
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 3 028
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Fanyn

Signály změřeny anténní firmou - O.K.

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

Něco se ti tam .............laicky řečeno hádá.........máš tam něco přebuzené............a může to být i třeba sousední kanál....

Philips 40 PFL 6606 H/12 Opticum HD Sloth Combo Plus 2.2.74
uživatel
habr
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 6 149
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

Ještě ty máš modul s kartou plustelky v TV ...........zkoušel jsi přepínat bez něho?

Philips 40 PFL 6606 H/12 Opticum HD Sloth Combo Plus 2.2.74
uživatel
habr
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 6 149
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

To je první věc - změřit signál.
Jinak nelze poznat, jestli je chyba v tuneru, nebo ve zdroji signálu. Může to být obojí. Jinak než měřením se to poznat nedá, protože to, že tam třeba jiný přijímač hraje, může být jenom signálem na hraně a jinou citlivostí vstupu tuneru.
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 4 116
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

Jak radi habr. Skus to bez modulu Plustelky.
uživatel
Tomic
Registrace: 1/2011
Příspěvků: 474
Odpověď v diskusním vlákně
 

@habr

Ano, to je ono. Když mám v TV zasunutý modul se satelitní kartou - je to v pořádku. Když nemám zasunutý modul v TV - je to v pořádku. Když mám v TV zasunutý modulu s kartou Plustelky - je to ono a při přepnutí na T2 ať SK nebo CZ čtverečkování. A to dělá s oběma modulama Smit Irdeto CI+. Děkuji Ti za pomoc při identifikaci příčiny nestandartního chování TV.
Teď je ale otázka:

JAK Z TÉTO ŠLAMASTIKY VEN? CO UDĚLAT? JAK POSTUPOVAT?

Přeci nebudu při každém přepnutí na kódovaný program Plustelky běhat k placce a zasouvat modul.

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

ísť do menu modulu a povoliť vysoký dátový tok.

vuplus solo4k bh 3.0.5 L .
uživatel
oneeeee
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 7 332
Odpověď v diskusním vlákně
 

@oneeeee

Děkuji, ale TV neumožňuje přístup z menu do nastavení modulu. V menu v STB má modul vše na POVOLENO.

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

máš tam C.I. a nastavenie.

vuplus solo4k bh 3.0.5 L .
uživatel
oneeeee
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 7 332
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

Nastavení CI nemám v menu v TV. Zkusil jsem i třetí modul Secure SMARDTTV CI+ Výsledek je naprosto negativně shodný.

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

Podstata je, že TV Philips 43 PFS 4131 se nesnese s kartou Plustelky a nechce ji spolknout a při přepnutí z T do T2 jak H.265, tak H.264 protestuje čtverečkováním a rozpadem obrazu.

Řeším s Philipsem - neví, bude zjišťovat. Řeším s Plustelkou - neví bude zjišťovat.

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

On nefunguje ten modul s plustelkou v Amiku ?

Philips 40 PFL 6606 H/12 Opticum HD Sloth Combo Plus 2.2.74
uživatel
habr
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 6 149
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

V Amiku vše funguje, Ale proč mám TV S2/T2 H.265/C sledovat přes STB a druhou TV mít bez T2a S2, které mi přijímá Amiko?

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ja987

Počkej o druhé tv nebyla řeč já myslel že to provozuješ vše na jedné.........

Philips 40 PFL 6606 H/12 Opticum HD Sloth Combo Plus 2.2.74
uživatel
habr
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 6 149
Odpověď v diskusním vlákně
 

@habr

Dobrý, nic se neděje. Mám 4TV, toto je problém na nejnovější, jediné T2.

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Vadný DVB-T2 H.265 tuner v TV?

Philips nebrat, neznám nepřívětivější TV (kromě Sencoru, ta je přívětivá, pouze nefunguje (až na výjimky))
uživatel
Salt
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 35
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Salt

Bohužel špatná odpověď. Neptal jsem se zda brát, či nebrat Sencor(jen tak bokem ten nikdy). Přesto Ti děkuji za pokus o příspěvek a zcela odbornou radu k věci...

Každý je strůjcem svého štěstí a nikdo nikoho nenutí dívat se na to, co mu nevyhovuje a nelíbí se mu.
uživatel
ja987
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 1 597
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra