| 16.10.2007, 06:51.20 | |
Co je v dálkovém ovládánípři čištění DO jsem setřel povlak mezi tlačítky a tišťákem a DO přestalo makat.Čím to jde obnovit, nebo nahradit ??? |
![]() ajkali |
| 16.10.2007, 07:12.33 | |
RE: Co je v dálkovém ovládání:-)Ten povlak mezi tlačítky a plošným spojem bude, podle mých zkušenností mastnota. Takže vem líh a hadřík, očisti a odmasti plošný spoj. Stejně tak odmasti jemným štětcem i vodivé plochy pryžových tlačítek. Všechno nech uschnout a pak vyzkoušej. |
![]() colombo |
| 16.10.2007, 08:17.43 | |
RE: Co je v dálkovém ovládánízalezi od typu DO a pouzitom hmatniku,ze? Takze, pokial sa Ti ozaj podarilo zotriet aktivnu vrstvu,je mozne ju obnovit obycajnou ceruzkou - najmaksou. Kazdy jeden vystupok popisat ceruckou. Riesenie je len docasne...zial. |
![]() grantec |
| 16.10.2007, 08:21.24 | |
RE: Co je v dálkovém ovládáníJe to nějaká hmota, nejspíš na bázi uhlíku. Myslím, že je to neopravitelné. Jestli se chceš o opravu přesto pokusit, hledej v prodejnách s elektro součástkami a doplňky (GES, GM a spol.), možná se nějaká taková hmota (něco jako barva pro kontakt vodivé plochy a vodivé gumy (ta je totiž na tlačítku samotném), či tak) prodává. |
![]() Louskacek |
| 16.10.2007, 08:23.00 | |
RE: Co je v dálkovém ovládáníAhoj Granec, to bude asi ten spravny duvod proc DO nejde. Tuzka ogsahuje grafit, myslis ze to bylo neco na bazi grafitu??? |
![]() ajkali |
| 16.10.2007, 08:23.13 | |
RE: Co je v dálkovém ovládáníJo, možná tužka by šla, jak píše grantec. Ale musí být hodně hodně měkká, žádná trojka... |
![]() Louskacek |
| 16.10.2007, 08:34.14 | |
RE: Co je v dálkovém ovládánív každom prípade je to dočastné, ako píše grantec. Ceruza tam už nikdy nebude tak držať ako rá hmota a vždy bude ľahko zotierateľná. Aspoň už vieš že ak budeš ešte raz čistiť DO, nesmieš ho drhnuť tak ako by na ňom prihorelo mliako :)) Ja by som ti poradil kúpiť nové. |
![]() stano1 |
| 16.10.2007, 08:48.32 | |
RE: Co je v dálkovém ovládáníExistují vodivé laky. ale jestil je ajkali takový šikula, že si to zničil, pochybuji, že bude mít dost šikovnosti, aby to opravil, to chce trochu citu. je to sice trvanlivější, než certuzka, ale přesto bych řekl, že nejrozumnějí bude koupit universální DO za 200 Kč, pokud to není nějaký neobvyklý přístroj - ale to asi nelze předpokládat. |
![]() Antonín |
| 16.10.2007, 09:47.27 | |
RE: Co je v dálkovém ovládáníKdyž už se tady řeší DO, taky bych hodil jeden dotaz, začíná mi stávkovat DO k Ferdovi DF-9000PVR. Uprostřed DO jsou do kříže čtyři tlačítka (PG up, PG dn, Vol-, Vol+) a uprostřed mezi nimi tlačítko OK. Nejdříve začalo blbnout tlačítko PG dn (často se chová jako bych místo něj stiskl levé tlačítko (Vol-) a tlačítko OK zareaguje jen občas, vše bez ohledu na úhlu a vzdálenosti DO od přijímače. Mimo to se občas nechce reagovat tlačítku Stand by, ostatní tlačítka fungují v pohodě. Co s tým? Mám ho hodit z okna a koupit nějaký universal, nebo s tím půjde něco udělat? |
![]() cybob |
| 16.10.2007, 11:02.19 | |
RE: Co je v dálkovém ovládáníNechtělo by to vyměnit beterie? Nebo nemělo to v ruce mimčo? Může to být trochu z oxidované. Zkusit rozebrat, isopropilem + kartáčkem na zuby pěkně vyčistit. Mě to pomohlo |
![]() Mipro |
| 16.10.2007, 11:11.43 | |
RE: Co je v dálkovém ovládáníZkusím ty baterie, ikdyž byly měněny nedávno a mimčo zatím nemám. Zkusím to ještě opatrně vyčistit a když nic, tak asi univ. DO, prý je dobrý ELMAK Focus (má ho v nábídce na netu pár sat firem). Každopádně dík Mipro za radu. |
![]() cybob |
| 16.10.2007, 11:42.36 | |
RE: Co je v dálkovém ovládáníJeno to proboha nečisti lihem. Stačí mýdlová voda. |
![]() Shadow |
| 16.10.2007, 11:49.10 | |
RE: Co je v dálkovém ovládáníps. Pokud jsou zničena tlačítka, respektive uhlíkový povlak, rozchodil jsem to nastříháním membrány ze starého mobilního telefonu a opatrného přilepení na stávající tlačítka. |
![]() Shadow |
| 16.10.2007, 12:05.01 | |
Re:Cisteni DO.Ja uz leta cistim tistak v dalce normalni teplou vodou s jarem a hadrikem.Opatrne,zadne nasilne drbani.Gumu s tlacitky a vodivymi ploskami v ni take radne oplachnu.Potom vse vezmu cistou teplou vodou,na zaver vysusim fenem.Zatim to vzdy fungovalo.Uz 15 let.Mohu doporucit. |
![]() pivnik |
| 16.10.2007, 12:08.17 | |
pivnikToho jaru se nebojíte?Já používám raději tech.benzín. |
![]() Saxon |
| 16.10.2007, 12:21.00 | |
RE: Co je v dálkovém ovládáníno opravit jedině vodivým lakem, ale to asi bude problém. A doporučuju nečistit kartáčkem na zuby, možná snad jenom ty starší kde se používají kolébkové vypínače. Na všechno jsou dnes čistící přípravky, předpokládám, že manželka 106 cm plazmu neutírá každou sobotu hadříkem na prach.S pozdravem Milan |
![]() pepiino |
| 16.10.2007, 13:07.50 | |
RE: Co je v dálkovém ovládáníJá jsem jednou umyl tuto hmotu u ovladače od Playstation2. nahradil jsem to kusky alobalu nalepených na těch gumách tlačítek. fungovalo to v poho, jen u PS2 reagují tlačítka i na tlak stisku takže jsem pak alobal vyměnil za "to černé" které jsem si vzal ze starého ovladače. Nicméně alobal jistě funguje. |
![]() Tomáš |
| 16.10.2007, 13:29.09 | |
RE: Co je v dálkovém ovládáníJe to opotřebením gumových plošek které jsou na uhlíkové bázi ,tyto plošky se časem mechanicky /ošmajdají/tak že už nejsou vodivé nebo pouze částečně.Osobně jsem nedávno měl stejný problém ale řešení tu naštěstí je,v polsku na tržnicích ale i u nás /koupil jsem to v Rožnově/ dá pořídit sada /asi pro 2 ovládače/náhradních asi 0,3 mm kulatých gum. plošek které se po uštípnutí té staré nalepí 100% silikonem dodaným rovněž k sadě.Oba ovládače které jsem tímto způsobem ošetřil jedou jako nové.Sada stála asi 40,-kč což si myslím je podstatně levnější než koupě nového /universálu/ nechodící na všechny funkce a také lepší než si zvykat na nový /jiné rozmístění tl. apod./Ano měkká tužka /grafit/ pomůže ovšem jen dočasně. |
![]() DVB |
| 16.10.2007, 15:21.33 | |
Re:Saxon.S jarem jsem nemel sebemensi problem(pri cisteni tistenych spoju),Vadne vodive plosky na gumovych tlacitkach jsem menil za nova z vadnych PC klavesnic(Siemens).Vadne opatrne skalpelem odriznout a nove odriznute ze starsi klavesnice zase nalepit.Takto opravene DO mam doma uz pres 15 let v provozu,je 2-krat cistene. :))) |
![]() pivnik |
| 16.10.2007, 22:00.01 | |
Re:Na čištění pl. spoje bych doporučoval nejlépe isopropylalkohol ,líh příp.aceton na ty gumové plošky tedy nevím jak to čímkoliv uříznout ,zkoušel jsem to od žiletky po skalpel a ani náhodou a když už se to povede tak velmi svízelně a ne vždy se zdárným koncem.Já to nakonec řešil obyčejným cvakátkem na nehty a šlo to rychle a perfektně. |
![]() DVB |