Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.10.2007, 07:53.44

Nechám si poradit

Uvažuji o této sestavě:
- TV - PANASONIC TH-50PZ70E (1920x1080),
- Topfield TF 7700HSCI (HDTV),
- DVD rekordér PANASONIC DMR-EX77EP-K,
- domácí kino PANASONIC SC-PT850E-K (již vlastním)
Nevím, jestli ale není lepší počkat na Topfield s HDD a pak nepořizovat DVD rekordér. Vzhledem k velikosti obrazovky upřednostňuji maximální kvalitu obrazu a jeho příjmu. Je mi jasné, že vysílání HDTV je zatím velmi, velmi omezeně, ale snad to nebude tak dlouho trvat... Olympiáda a ME ve fotbale to třeba urychlí...
uživatel
hunza
16.10.2007, 08:24.37

RE: Nechám si poradit

Pokud Ti opravdu jde o max.kvalitu,tak si uvědom,že na rekorderu Panasonic můžeš nahrávat pouze analogové video.Počkej si na HDTV STB s HDD.
uživatel
Saxon
16.10.2007, 10:20.15

Televize je v té sestavě prudce kvalitnější, než ostatní díly a součásti. DVD rekordéry existují i s HDMI vstupem, pak to dává smysl. Než disk do receiveru je elegantnější řešení receiver (SS2) do PC - k disku. Akorát to vyžaduje maximálně 50% sena v hlavě, ale pro normálního člověka, schopného dát přednost z prava, to přináší velké výhody (střihání, vícejazyčné titulky, vícejazyčné nahrávky, menu). Koneckonců i blbé okopírování DVD z půjčovny pro vlastní potřebu je stokrát lepší dělat na PC než v nějakém DVD rekordéru, které to sice povětšinou umí nějak udělat taky, ale čím komplikovanější otázky, tím blbější řešení nabídnou. O BlueRay a podobných věcech, ani nemluvím.

Vysílání HDTV zase tak úplně omezené není, je asi deset kanálů, které se sledovat dají, s vícejazyčným doprovodem v 5.1 a docela slušnou programovou nabídkou filmů a sportu. (Jenom jsou to placené kanály, a kromě Premiere HD a Discovery HD se nedají bez přístupu ke kartě ulovit, i u té Premiere to nemusí být navěky).
Olympiáda i fotba v HDTV budou, to je už málem jasné i kde a kdy. HDTV bude zavedeno v jednotkách let i u nás.
uživatel
Antonín
16.10.2007, 10:24.10

Antoníne,jaký konkretní stolní DVD Rekorder má HDMI vstup?
uživatel
Saxon
16.10.2007, 10:44.50

Na rekodrér se dá nějaký čas počkat (kvůli HDMI vstupu) a doplnit sestavu později (myslím ale v řádech maximálně měsíců). Jinak správná připomínka.
A co varianta Eycos 80.12 (HDTV s HDD)
Antoníne, varianta přes PC ale znamená mít PC vedle sestavy, ne? Pro mne jinak kabelem do podkroví.
uživatel
hunza
16.10.2007, 10:48.13

Příjem českých programů přes satelit co do kvality asi přes CS Link, ne?
Má někdo zkušenosti s vhodností CI modulu do TF 7700HSCI?
uživatel
hunza
16.10.2007, 10:54.04

CS link s TF

V Topfieldu 5010 funguje modul Cryptoworks od Technisatu.
uživatel
Saxon
16.10.2007, 11:00.17

A naco ti vlastne bude plazma z rozlisenim 1920/1080. Keby to bolo LCD tak to pochopim, ale u plazmy z rozlisenim 1366/768 a 1920/1080 rozdiel nepoznas z patricnej vzdialenosti na aku je robena. Ale u full HD plazmy budes mat o dost horsi obraz pokial nebudes mat nejake kvalitnejsie digitalne vysielanie z vysokym rozlisenim.
uživatel
Borke
16.10.2007, 11:01.48

Slyšel jsem, že Ferguson HF 8800 HD má lepší obraz a kvalitnější tuner, než ten Topfield. Ten tuner je fakt kvalitní, to můžu potvrdit, u obrazu nemám srovnání. Navíc poslední verze EMU softu nabízí všechno, co jde, a je stabilní. Navíc u Topfieldu má nabíhat HD obraz dost pomalu...
uživatel
Fantomas
16.10.2007, 11:08.15

Re:Nechám si poradit

No, zrovna ten rekordér, jak uvádí "hunza", tak HDMI vstup má...
uživatel
ilcas
16.10.2007, 11:14.25

Ne, varianta s PC vůbec nezmanemá mít PC vedle sestavy. Ale není to jediná varianta. Závisí třeba na tom, zda chceš většinou nahrávat z okamžitýcvh pohnutek, nebo zda to spíše dlouhodbě plánuješ. PC musíš přece jenom zapnout a kliknout na asi pět míst, než to nahrávání spustíš. Taky můžeš mít rekordér v přijímači a pak to jenom přesunout přes USB 2.0 nebo rovnou nahrávat na USB disk a přestrčit ten - což jest dle mého velmi elegantní řešení, které nejspíše bude mít brzy k dispozici i HDTV přijímač Kathrein 910. (Ale zatím to nemá, jenom se to říká o firmware 1.04).

S tím HDMI vstupem se to píše třeba o LOEWE VIEWVISION DR. Ale na vlastní oči jsem to neviděl, jsem přece jenom přítelem zpracovávání dat v PC a nepřítelem DVD rekordérů. Myslím, že když sečtu peníze ... je mnohem levnější třeba ten Kathrein 910 se sdílením a USB diskem, který si přišupnu k PC a jako přehrávač používat něco, co pokud možno přehraje všechno z DVD.
Ale i to je otázka způsobu použití. Já mám mnoho titulů ve sbírce a takové disky jsou nedosažitelné. Takže nějaké HDD mne nezajímá, protože to tak jako tak musím pálit, když si něco nahraju. Ale to může každý dělat jinak, takže může být i jiné optinmální řešení.

Co je jediná globální blbost platná pro všechny: pořizovat nahrávky trvalejšího charakteru z digitální signálu přes analogové rozhraní. To je blbost jak vrata.
uživatel
Antonín
16.10.2007, 11:26.28

@ilcas

HDMI vstup, tento STB nemá.HDMI vstup najdeš akorát na reprodukčních zařízeních jako jsou TV,projektory,A/V receiverya pod.Kde bych je možná hledal co se týče záznamu,jsou nějaké PCI karty do PC.U stolního rekorderu jsem je ještě nikdy neviděl to samé platí o i TOS-link resp. Coax /digi. audio vstup/.Je to kvuli omezení výroby nelegálních kopií.
uživatel
Saxon
16.10.2007, 11:34.51

Stolní audio rekordery digitální vstupy mají,to ano,ale DVD rekordery prostě ne,nebo já o nich alespon nevim.
uživatel
Saxon
16.10.2007, 13:40.30

Jo, jasně. Asi máš pravdu. Já jsem se díval na tu sestavu a u toho rekordéru jsem viděl, že to má HDMI, ale už jsem nezkoumal, jestli to není jen výstup...
uživatel
ilcas